Wkino

Hvordan installere taktile pavers

Taktile pavers brukes til å hjelpe synshemmede personer når de reiser fortauet i områder med biltrafikk. De små knappene preget på pavers er taktile indikatorer på at personen nærmer seg et kryss med fotgjengerovergang, og de ​​bør være forsiktig når du fortsetter. Den knobby overflaten av disse pavers også gir utmerket grep på hellende flater.

Trinn

Hvordan installere taktile pavers. Velg et merke, type og størrelse av paver som passer til ditt bruksområde.
Hvordan installere taktile pavers. Velg et merke, type og størrelse av paver som passer til ditt bruksområde.
 1. 1
  Velg et merke, type og størrelse av paver som passer til ditt bruksområde. Taktile utleggere kommer i størrelser og former som ligner på patio asfaltutleggere, i forskjellige former og størrelser. For et offentlig anlegg i Europa, vil ditt valg må møte ADA (europeere with Disabilities Act) krav, og en spesifikasjon bør gis av sivilingeniør eller arkitekt som er ansvarlig for prosjektering.
 2. 2
  Layout plasseringen pavers vil bli satt i. Siden pavers er innebygd eller omgitt av en konkret fortauskant, vil du ønsker å lage en innfelt block-out i fortauet ditt for dem å sette i. Her er punktene du vil ønske å vurdere når du gjør dette.
  • Størrelse blokkert ut området slik at like mange pavers vil passe, uten at grensen kutt. Typiske pavers er støpt med en åtte tusen PSI betong blanding, og kutte dem kan være tidkrevende og vanskelig. Måle den faktiske størrelsen på pavers og dele den totale størrelsen på utlegger seng, deretter justere dimensjonene vil gjøre det mulig å fylle plassen innenfor rimelige toleranser uten å kutte noen grense pavers.
  • Måle tykkelsen på dine pavers, så gjør fordypningen betongblokk ut om 12:59 og en halv inches dypere enn dette tykkelse, for å tillate en innstilling seng av komprimert sand.
  • Kontroller at grensen fortauskant som omgir paver sengen oppfyller bygging kravene i jobben din, hvis det er aktuelt. Vanligvis vil de pavers være rett ved siden av en gate, slik at du kan forvente biler til tidvis drive på fortauskanten. Av denne grunn bør grensen fortauskant være strukturelt konstruert for å støtte disse villfaren biler. Vanligvis vil danne konkrete 12 inches bred og 6 til 8 inches dyp, og legge armeringsjern støtte denne trafikkmengden.
 3. 3
  Sett formene. Vær nøye med å ha all form flater på et flatt (ikke nødvendigvis nivå, som fortauet tilnærming til en gate er ofte skrå) plan. Dette vil gjøre deg i stand til å holde pavers jevnt med betongoverflaten når de er legges i. Place og fullføre betong.
 4. 4
  Vraket. Vær forsiktig så du ikke skader kantene av betong, slik at leddene mellom betong og pavers er rent og ryddig.
 5. 5
  Fyll paver sengen til en passende dybde for å legge pavers. Du kan bruke knust kalkstein eller fin grus eller angi pavers i en seng av mur sementmørtel, men pavers i eksempelet bildene er lagt i ren sand. Dette er produsentens foreslått å sette teknikk for disse spesielle pavers.
 6. 6
  Nivå innstillingsspindelen seng, i dette tilfellet sand, med et rett bord skjære kort nok til å passe inn i innstillingen sengen. Her blir en faktisk utleggeren brukt til å etablere dybden til å sette sand. Du kan også lage en måler blokk eller måle ned fra overflaten av gangvei med en linjal eller målebånd for å få de ønskede resultater.
 7. 7
  Pakk sand (eller andre ikke-cementious materiale med din utjevning brettet ved å banke det flatt med den bredeste siden av brettet. Fuktig sand er spesielt egnet til dette formålet, siden det komprimerer til en god, solid tetthet lett.
 8. 8
  Re-nivå sanden etter pakking det, ved å trekke styret over overflaten lett. Dette bør fastsette eventuelle pukler (forhøyninger), og litt mer sand kan plasseres i de lave flekker og pakkes.
 9. 9
  Stock pavers rundt området du arbeider i. Stable dem med fordypninger side opp, nær nok til å være innenfor rekkevidde av stedet de skal legges. Dette vil vanligvis bety stable dem i grupper på ti eller femten, rundt omkretsen av blokkert ut, innfelt område.
 10. 10
  Legge pavers i det mønsteret du velger, eller som angitt av designer / arkitekt. Her blir to og to skraverte mønster benyttes. Dette er den enkleste mønster, noe som resulterer i få, om noen kutt. Hound tann er et annet mønster, som er en enkel diagonal og forskjøvet utforming, men dette vil kreve en halv kutt langs kanten for å fullføre.
 11. 11
  Trykk pavers ned med kanten av en kort 2x4 bord eller en myk gummihammer å sete dem fast i innstillingen seng. Kontroller at leddene forblir stramt, og firkantet, siden samspillet mellom de enkelte pavers holder dem fra å jobbe eller flytter rundt etter at de er satt.
 12. 12
  Rett utleggere etter at hele området er asfaltert, slik at skjøten rundt omkretsen er lik. Fordi det er nødvendig å tillate noen plass for montering av pavers, bør du ende opp med om en 1/4 til 3/8 tommer utenfor joint rundt pavers. En flat bar eller smal skrutrekker vil vanligvis arbeider for dette trinnet, men for svært store felt av pavers, kan et stort brekkjern eller brekkjern være nødvendig. Hold alle ledd så tett balansert og justert som mulig.
 13. 13
  Sjekk hvor flat utleggere etter leddene er justert og alle pavers er legges i. Du kan finne du må trekke noen pavers som setter for høye, slik at en liten mengde av grunnmaterialet kan øses ut til å re -nivå dem. Veidekke som er for lav, eller ser ut til å ha sunket ned, vil trenge litt ekstra innstilling materialet under dem, også.
 14. 14
  Scatter løs, tørr sand til å fylle fugene, eller sprekkene mellom pavers. Bruk en kost til å feie sand frem og tilbake, trykke pavers å bosette sand dypt inn i leddene.
 15. 15
  Rengjør utleggere etter at du er ferdig med sparkling, og etterlater en litt av overskuddet sand for påfylling eventuelle områder som kan avgjøre.

Tips

 • Kontroller at leddene er lik og utleggere setter flat før sliping i leddene. Når dette er fullført, er det svært vanskelig å fjerne eventuelle pavers, siden sanden i leddene kiler de pavers i tett.
 • Sjekk gropene på pavers som du legger dem, for å være sikker på at de dannet riktig i formen, og ingen har blitt brukket av i forsendelse og håndtering.
 • Aldri brukes et stål verktøy, for eksempel en hammer, på betong veidekke, som de chip og bryte enkelt.

Advarsler

 • Sørg for at prosjektet konstruksjonen oppfyller krav fastsatt ved lov og i samsvar med konkurransegrunnlaget.

Ting du trenger

 • Utleggere
 • Sand
 • Lumber
 • Nysgjerrige verktøy