Wkino

Hvordan identifisere Black Angus storfe

Dette er en grundig guide som beskriver hvordan du skal identifisere Black Angus (også kalt Angus) storfe, og skille dem fra andre raser som også har svart storfe, slik som Charolais, Simmental,, Maine Anjou, Salers og Gelbvieh.

Trinn

Hvordan identifisere Black Angus storfe. Studer egenskaper av rasen.
Hvordan identifisere Black Angus storfe. Studer egenskaper av rasen.
 1. 1
  Gjør et søk på internett eller et storfe raser bok om "angus" eller "Black Angus" storfe.
 2. 2
  Studer egenskaper av rasen. Vær oppmerksom på følgende:
  • Colouration: Angus storfe er alt svart. Angus foreninger tillate noen hvite å være til stede rett bak navlen under buken, men alle dyr som er registrert som Angus storfe skal være helt sort, fra nese til hale.
   • Fordi det er rundt seks andre raser som også har svart storfe, kan dette føre til noen som har noen erfaring med storfe eller de raser av dette innenlandske storfe å ha stor forvirring om hva som egentlig er Angus storfe og hva er ikke, for ikke å nevne hvorfor så mange raser har svarte storfe i stedet for å følge deres tradisjonelle fargemønster og egenskaper. Grunnen er denne: Siden USDA (Europa Department of Agriculture) ga klarsignal for den europeiske angus forening (AAA) for å starte en mer aggressiv kampanje for å markedsføre sin biff, den eneste rasen som kan gjøre kutt for denne markedsføringen var Angus. CAB (sertifisert angus biff) er at markedsføringen ordningen at AAA tenkt opp av å markedsføre sine kveg gjennom. Men så langt som USDA var bekymret, hadde CAB spesifikasjoner som var for storfe som var svart, uansett om de hadde en spec av Angus blod i dem eller ikke. Det var denne spesifikasjonen som tillot andre raser for å prøve å sette mot Angus genetikk på lager deres for å skape "reinrasa" (som i Charolais) eller fullblood storfe at der svart. Derfor har vi nå se rasene nevnt ovenfor å ha svart storfe i dem for å oppfylle disse spesifikasjonene og få en premie for disse dyrene. AAA har også et program som heter Angus kilde ® som gjør at Angus-sired kalver, uansett hva andre raser [s] de består av, for å være kvalifisert for en premie på auksjonen markedet og også være kvalifisert til å ha sine kjøtt bli solgt som Certified Angus Beef.
  • Kroppstype og egenskaper: Angus storfe er klumpete storfe (som er typisk for hver biff rasen), men er ikke på langt nær så muskuløs som Charolais, Gelbvieh, Simmentals heller. Okser bør ha en muskuløs crest over sine nakker, mens kyr bør mangler dette og har en samlet feminin look. De fleste Angus storfe er ikke store dyr. Historisk veide Angus kyr bare rundt 950-1200 kg, og okser veide rundt 1800-2300 kg. I dag kan du finne en god del flokker med kuer som kan nå over 1800 kg, og okser som veier over £ 3300, men det er fortsatt andre besetninger som har beholdt den mindre størrelsen.
  • Head egenskaper: Angus storfe har det storfe produsenter kaller "Angus-looking" hoder. Alle Angus blir spurt storfe, du vil aldri finne en rasekatt Angus med horn. Den "Angus look" betyr at Angus har vanligvis oppkvikket utseende ører, bred panne med en smalere og finere snute. De har relativt brede lepper som den, men de er litt mer finere og mer trimmet enn Herefords, med litt mindre neser. Noen kan si at leder av en Angus ser litt mer finere enn andre raser som Charolais eller Hereford, mest fordi hodet vises mindre i forhold til resten av kroppen. Men det er litt bredere over pannen enn en, selv om det i okser, pannen bredde mellom Shorthorns og Angus er ganske lik. Det er mer merkbart mellom Shorthorn og Angus kyr, skjønt. Hodet vises også kortere i lengden enn andre raser som, Charolais eller Limousin.
  • Andre egenskaper: Angus storfe stammer fra Aberdeen, Skottland, hvor klimaet er det ikke alle som vennlig til mange raser av storfe. Angus er vanligvis hardføre, tilpasningsdyktig, generelt gode naturbaserte (men oftest mindre enn Herefords, Highlanders eller Shorthorns), og motstandsdyktig mot tøffe værforhold. De modnes ganske tidlig, og er godt kjent for sine gode stammekonstruksjoner kvaliteter. De har stor Kalvingsvansker kvaliteter, flott fôr konverteringsmulighet, god morsrollen evne, god melking evne, og stor evne til å gjøre det bra på egenhånd med minimal styring, noe som gjør dem til et ideelt dyr å heve i ranch-lignende forhold. Deres tynn hud og svart skinn, men gjøre dem mindre enn ideelle å øke i tropiske klima, fordi de er i stand til å absorbere varme for lett og dermed lider av heteslag og utmattelse. Angus er imidlertid store dyr for å heve i klima med moderate somre og kalde, snørike vintre.
 3. 3
  Pugg detaljene og egenskapene til denne rasen.
 4. 4
  Gå på en ekskursjon eller biltur og se om du kan finne gårder og rancher med Angus storfe. Ta bilder av det du trodde var Angus storfe, og sammenligne dem med bilder av Angus storfe på internett og i din Storfe raser bok.

Tips

 • Ingen Angus storfe har horn. De har en meningsmåling som nesten alltid ser ut til å komme til et tips på toppen av hodet.
 • Prøv å ikke få Angus storfe forveksles med andre raser som også vil ha svart storfe, som Gelbvieh, Charolais, Brangus, Simmental, Limousin, Maine Anjou og Salers. Den beste måten å se forskjell er at disse rasene har vanligvis mer muscling på dem enn Angus vil.
  • Disse Continentals vil typisk ha dype, brede og ganske rund hind fjerdedeler: "big butts" er det storfe-folk kaller dem.
   • Noen raser, som Simmental, Brangus og Limousin, vil ofte ha et mer definert halshud enn en typisk Angus ville.
   • Charolais har ofte lettere punkter rundt nesen, øynene, i ørene, på bena og selv på ryggen. Noen Svart Charolais kan være alt svart med lysere pigmentering på den nakne huden av sine neser, øyne og jur eller testikler. Denne franske rasen har også en tendens til å ha en større head-to-body forhold enn Angus gjøre.
    • Du må kanskje finne ulike bilder av hver rase som har svart storfe i dem og sammenligne dem med et bilde av en rasekatt Angus okse eller ku (helst bull).

Advarsler

 • Ikke alle Angus storfe er vennlige, og du kan oppleve at de kan ta fly for den andre enden av beite hvis de ser du gikk langs gjerdet. Hvis det er en okse rundt, eller en ku beskytter hennes kalv, være svært forsiktig som både kan bli ganske beskyttende og selv aggressiv mot deg.
 • Bare fordi de ikke har horn, betyr ikke det gjør dem mindre farlig å være rundt.