Wkino

Hvordan holde katter fra å tygge på elektriske ledninger og ladere

Hver katteeier vet at hver katt har sin egen individuelle personlighet, hver katt har sin egen quirks og kvaliteter. Uten tvil en av de mest utfordrende quirks, derimot, er tendensen noen kattedyr må tygge, bite, eller takle ledninger og ledninger - spesielt slanke ledninger som fører til moderne elektronisk utstyr.

Forebygge dette er en utfordring som krever både oppfinnsomhet og besluttsomhet. Ikke bare tygge og bite skade ledningene, men det kan resultere i forferdelig skade på katten din, som for eksempel elektrisk støt eller kvelning. Så, akkurat som en forelder må barnesikret sine hjem mot små barn, trenger en katteeier å være oppmerksomme på cat-proofing hjemmet. I denne artikkelen vil du finne en rekke praktiske forslag som tar sikte på å avskrekke katter fra tygge ledninger og andre elektriske artikler i hjemmet.

Trinn

Hvordan holde katter fra å tygge på elektriske ledninger og ladere. Finne ut hvor de elektriske farer i hjemmet ditt er.
Hvordan holde katter fra å tygge på elektriske ledninger og ladere. Finne ut hvor de elektriske farer i hjemmet ditt er.
 1. 1
  Finne ut hvor de elektriske farer i hjemmet ditt er. Alle elektriske element katt nivå er en potensiell fare, som er elementer katten kan nå og hoppe til. Elementer for å se etter spesielt omfatter ledninger fra apparater og utskrift av utstyr, ledninger brukes midlertidig for slike ting som Julegrantenning, ledninger på steder du ikke kan nå, men katten kan (for eksempel bak tunge ting som kjøleskap, frysere, ovner og TV), og alle stikkontakter.
  • De mest sårbare delene av ledningen er der ledningen går inn i kontakten eller apparatet. Disse delene er ikke lett beskyttet av ledningen beskyttelse kits. Hold hullene mellom noen ledning beskyttelse og endepunkt så liten som mulig. Sjekk dem regelmessig.
  • Hvis gapet mellom et apparat som et kjøleskap eller er bred nok for en katt å skli ned eller inn, så må du ta forholdsregler for å beskytte det elektriske ledning og stikkontakt.
 2. 2
  Sjekk antall apparater som er koblet til uttak og hvor langt unna de apparater er satt. Ikke overbelaste utsalgssteder. Utover noen skade katten din kan gjøre med dem, en for stor belastning på kretsene kan føre til kortslutninger i systemet eller til og med elektriske branner og derfor presentere en generell husholdning sikkerhetsrisiko. Det er viktig å holde ledningen så nær en stikkontakt som mulig for å unngå snubling for mennesker og kattedyr like, å fraråde forlate en dinglende slangelignende fristelsen for katten din, og for å hindre ledningen forviklinger.
  • Bestem hva slags ledninger er koblet til dem. Det kanskje nyttig å gruppere som ledninger sammen. Generelt, jo tynnere ledninger er, jo bedre katten din liker dem.
  • Se etter hvor snorene mer eller mindre permanent plugget inn i stikkontakten og hvilke ledninger er ledninger du har en tendens til å bevege seg. Laptop ledninger er svært fristende for katter fordi de er små og riste de som du arbeider med laptop i alle slags steder rundt i huset, gjøre dem til mini mid-air "leker".
  • Hold avstanden mellom utløpet og apparater snorene festes til så kort som mulig.
 3. 3
  Trekk unødvendige apparater og legg dem på et trygt, cat-ledig plass inntil nødvendig. Ved behov, ikke la dem uten tilsyn, eller begrense bruken til trygge, cat-friområder. Det er ikke noe poeng å forlate ubrukte apparater ut å samle og ta opp plass når de kunne bli pent gjemt bort, unchewed og støvfritt.
 4. 4
  Omorganisere møbler for å gi beskyttelse for hengende ledninger eller ledninger som har en tendens til å bevege seg. Blokker base og / eller baksiden av tabeller eller bok tilfeller som har et gap mellom gulvet og den nedre del av enheten eller veggen og baksiden av enheten. Husk at katter kan smyge meg inn i åpningene mindre enn knyttneven din, avhengig av kattens størrelse. Katten din kan også flytte gjenstander som ikke er fast festet eller er tung. Skjule så mye av ledningen fra katten din som mulig. Rydd opp unødvendige ledning apparater og legg dem på et trygt, gratis katt sted.
  • Vurder å bruke der det er mulig, avgrense ledningene til senderne til beskyttede eller katt-free områder.
 5. 5
  Beskytte utsatte ledninger og stikkontakter. Det finnes en rekke måter du kan beskytte utsatte ledninger og stikkontakter der det ikke er mulig å skjule, lagre bort, eller avvikle slike ledninger. Her er flere forslag til måter:
  • Tape alle dingler ledninger ned slik at de ikke dingle. Det er den dingler som ofte tiltrekker seg katten, når tapet fast til et bordbein eller vegg, og blander inn ledningen og slutter å gi den samme tiltrekning. Du kan også kjøpe redskaper eller spesielle ledningen klipp for å holde ledninger festet kategorisk til et annet element.
  • Gjør ledningen usmakelig. Spray eller tørk ned ledninger med noe usmakelig til katten. Det er kommersielle produktløsninger og hjemmelagde løsninger. Hvis lage din egen, vurdere å bruke slike ting som varm saus, lavendel olje, en hjemmelaget sitrus eller eddik lime, hvitløk, cayenne pepper, eller chili olje eller pasta osv. Noen mennesker bruker et tynt lag av sports salver (den veldig sterk mentol sorter), blodstillende blyant, eller deodorant. Pass på å la anvendt stoffet tørke helt før du kobler den deretter ledningen i veggen og du må på nytt hjemmelaget fikser jevne mellomrom. Unngå å bruke noe salt fordi katter elsker å slikke salt.
  • Dekk ledninger med noe solid som avskrekker tygge. Kommersielle produkter inkluderer "Chewsafe ™" og "CritterCord ™", som er klare, fleksibel beskyttende ledningen dekker tilført en sitrus-duft å holde katten borte fra ledningen. Disse er enkle å legge, og ikke kreve aktuell re-applikasjoner.
  • Dekk ledninger med tin-folie tape. Dette kan kjøpes fra jernvarehandelen og er lett å vikle rundt ledningene. Katter misliker alkalisk smak i munnen og vil avstå fra å tygge noe belagt i båndet. En liten advarsel om, som noen katter som tin-folie for å tygge på fordi det gjør en lignende crunchy lyd som folie scrunchy koker funnet i dyrebutikker.
  • Dekk ledninger med dobbeltsidig tape. Katter hater noe klissete og vil ikke berøre det. Problemet med denne metoden er at det er... klissete, og derfor vanskelig, og vil også samle en masse fluff for deg.
  • Lag din egen ledning beskyttelse kit med papp eller gummi rør og elektrisk tape. Det er ikke nødvendigvis noe billigere enn å bruke en profesjonell kit, eller noen mindre tidkrevende, så gjør din summer først.
  • Lag din egen plug dekker å dekke endepunkt av ledninger ved hjelp av kopper fra egg kartonger og noe elektrisk tape.
  • Heng opp eller krølle opp dingler telefonledningene. Dette er akkurat som å invitere til noen katter som andre ledninger.
 6. 6
  Bruk støy eller rask handling for å avskrekke katten din. Det er flere ting du kan gjøre hvis du fange katten din i lov. Roping et høyt "NEI" eller klappe i hendene hver gang katten går nær ledningen er én mulighet. En annen er å holde en vann-pistol hendig for squirting katten din når det blir for nær til steder du ikke vil ha den i gang. Selvsagt, vær forsiktig så du ikke treffer elektrisk eller elektronisk utstyr med vannet. Eller, hvis katten er faktisk tygge en snor, snike seg innpå og kaste litt lys ufarlig element eller forsiktig swat katten (med svært lite kraft, akkurat nok til at vil overraske deg, og ikke gjør dette til en kattunge), fortrinnsvis mens roping på det.
  • Hvis du kan finne et motion-detektor leketøy som lager lyd så snart den flekker bevegelse (for eksempel en frosk som kvekker), vurdere å plassere det strategisk å gå av hver gang katten kommer i nærheten visse utsatte ledninger, for eksempel under datamaskin skrivebord. Det må være høyt og plutselig nok til å skremme katten din, og det er en sjanse for at han vil bare bli vant til det og ignorere det.
 7. 7
  Finn distraksjoner. Cord tygge kan være et tegn på kjedsomhet, et tegn på praktisere byttedyr jakt, eller bare et behov for å spille. Det er noen store ting du kan gjøre for å distrahere katten din med flere interessante ting å gjøre enn å tygge på de elektriske brukerutstyr i hjemmet ditt:
  • Gi katten din med katten gress vokst fra havre eller hvete. Mange katter føler behov for å tygge på gress, og uten gress, er den neste nærmeste streng og ledninger. Cat gresset er tilgjengelig i dyrebutikker og på internett, og du kan kjøpe frø av havre og hvete og vokse dem selv i en gryte med litt jord. Du kan også grave opp litt torv fra et verft som ikke er behandlet med sprøytemidler eller plantevernmidler. Se å gjøre visse torv bare inneholder gress blader, ingen ugress. Plasser klump av torv i potten på gulvet og la katten tygge på den. Slipp torv til sin opprinnelige plass når katten er ferdig å tygge på den. Gjenta ofte, etter behov.
  • Gi katten din massevis av morsomme katten leker. Når katter tygge ledninger, de er ofte ute etter å lage små leker for seg selv. Kort ledninger skitter over linoleum og parkett ganske vidunderlig når som blir slått av en furry pote. Du kan prøve distraherende katten din med en annen slags leketøy. Bare sørg for å unngå eventuelle leker som oppmuntrer ledning-tyggeadferd (for eksempel leker som er wire som å bruke hyssing, garn, etc.).
 8. 8
  Hold pus ut når ledninger flytte. Det er noen aktiviteter der ledningen bevegelse er uunngåelig, og det er nok best å holde katten låst ut av rommet eller plass hvor du bruker slike apparater heller enn å risikere å tygge og potensialet for elektrisk sjokk for både pus og deg, så vel som potensialet for et tungt element som faller på katten din dersom ledningen er trukket ned for mye. Når du utfører slike aktiviteter som stryking, boring, støvsuging, og selv bruker en laptop borte fra sin normale stasjonære området, vurdere å holde pus ut. Selvfølgelig, med elementer, vil støyen produsert være nok til å skremme henne av, men husk at hun kan prøve å tygge ledningen i intervallene der du putter ned elementet og blir distrahert av noe annet.

Tips

 • Hvis du bruker lukt som en måte å avskrekke katten din, kan det være et tilfelle av prøving og feiling for å se hva som fungerer og ikke fungerer med katten din.
 • Katter hater kalk dufter, hvis du dekker ledningene med litt limesaft, vil dette løse problemet ditt!
 • Coil ledningen opp og legg den i en liten ziplock pose, så kan du bruke en boks med støvkost luft opp ned til "våt" din kabel med væsken. De fleste flasker med trykkluft på boks inneholder en bitterant å holde barna fra pusting det å få høy, og ting smaker forferdelig. La katten smake det etterpå, og det bør være siste gang han tygger på ledningen.
 • Easy. Få en oppvaskklut, suge den ned og sprute litt såpe inn i den. Arbeide den inn i klut. Deretter strippe ledningene gjennom duken, være sikker på å få såpevann på hele lengden på ledningen. Kitty vil ikke tygge noe mer!
 • Et billig alternativ er en enkel sugerør. Å plassere en i flere rom vil tillate både noe å tygge på, samt spille med.
 • Hvis du strøk utsatte ledninger med et ikke-giftig stoff katten misliker lukter eller smaker, beskytte dine møbler, vegger, gulv og teppe ved å sørge for at alt stoffet du bruker beholder sin styrke når den er tørr mens ikke flekker noe.
 • Alternativt kan du ønsker å bare begrense katten til en ledning ledig plass når du ikke er hjemme eller på annen måte i stand til å se sine bevegelser. (Skjønt, egentlig, er denne metoden ikke anbefales. Det er ekstremt vanskelig å samle en katt.)
 • Dersom katten liker en enkelt type ledning over en annen (for eksempel, det tygger tynne lader ledninger i stedet for tykkere apparatet eller PC-ledninger), vurderer rett og slett å fjerne disse slags ledninger fra sitt miljø ved å avgrense dem til en dedikert cat-fritt område huset eller leiligheten (for eksempel et gjesterom eller datamaskin kontor).

Advarsler

 • Sjekk statene dine snorer regelmessig. Katter er små, de er flinke, og de er vedvarende. De kan forårsake skade på ledningen selv uten å faktisk kutte den. En skadet ledning kan forårsake brann. Erstatte eller reparere ødelagte ledninger umiddelbart.
 • I tillegg til ledninger og ledninger, holde strenger, tråder, og strikk bort fra katten din. Ikke bare oppfordre de samme tyggeadferd, men de kan være dødelig for dine hårete venn svelging. De kan få fast i tarmen og forårsake alvorlige medisinske problemer. Hvis du mistenker at din katt kan ha svelget en ledning, kan det være lurt å ha en dyrlege se på det, bare for å være trygg.
 • Hvis katten svelger noen biter av ledningen, gå rett til dyrlegen, og disse brikkene kan sette seg fast i kattens tarmen og føre til mange problemer.

Ting du trenger

 • Egnede ledningen beskyttelse kits, som for eksempel "Chewsafe" eller "CritterCord"
 • Leker for distraksjon
 • Giftfri ledningen pastaer eller væsker
 • Cat gress