Wkino

Hvordan holde en fisk fra å dø mens du er på ferie

Skal du bort på ferie? Her er hvordan å holde dem friske og glade mens du er borte.

Trinn

Hvordan holde en fisk fra å dø mens du er på ferie. Plan for lengden av fraværet ditt.
Hvordan holde en fisk fra å dø mens du er på ferie. Plan for lengden av fraværet ditt.
 1. 1
  Plan for lengden av fraværet ditt. Hvis du er borte et par dager, bør de fleste fisk være fint uten mat. Hvis du er på en måned lang tur, vil fisk krever mat.
 2. 2
  Forstår risikoen. Når du forlater fisk å reise, vil det alltid være risiko. Hvis du har sjeldne og dyre fisk, alltid sørge for at du har riktig omsorg plan lagt ut, og sørge for at det er en idiotsikker som mulig.
 3. 3
  Planlegg i henhold til hvilken type fisk du har. Annen fisk har forskjellige ernæringsbehov. Sørg for å vite nøyaktig hva slags fisk du har.
  • Rovdyr krever levende mat eller rovdyr pellets.
  • Altetende: En god del av fisken faller i denne kategorien. Mest fisk i denne gruppen kan bli matet en mater blokk (kjøpt fra en lokal fisk butikk). Feeder blokkene fungerer ved encasing mat i en blokk med mineraler som løser opp gradvis i vann over flere dager. For altetende med en strengere diett av pellets og tørkede matvarer, bruker automatisk ferie mater som beskrevet i rovdyr delen.
  • Planteetere: Dette er fisk med en streng grønnsaker og plante diett. Hvis du kan mate dem tørket tang eller grønnsaker, og deretter bruke ferie materen. Hvis de må få friske grønnsaker enn det ville være best å få noen til å komme og mate fisken.
 4. 4
  Kjenn dine alternativer. Det finnes flere metoder for fôring av fisk under ditt fravær.
  1. Få en ferie mater og fylle kamrene med riktig mat for fiskene dine. Materen vil automatisk slippe mat i vannet i henhold til en tidsplan som du programmet inn i den. Denne metoden er kun egnet for fisk som tar pellet og flake som mat, da det ikke vil holde bloodworms og andre live matvarer. Frysetørret bloodworms er tilgjengelig.
  2. Sett mater fiskene i varierte størrelser i tanken. Det er viktig å sette forskjellig størrelse mater fisk i tanken som rovdyr vil spise litt først, og noen senere, etter størrelse. Ikke legg levende ormer inn i tanken som de vil foul opp vannet ditt.
  3. Har noen kommer over og mate fisken. Dette er den beste metoden, spesielt hvis fisken er kresen eaters, men sørg for at de har nok tid til å mate fiskene, og vet hvordan, når og hva du skal mate dem.
 5. 5
  Gi levende planter eller grønnsaker. Med noen fisk kan du plassere en stor klump av grønnsaker i tanken med en vekt, og de ville spise det over tid. Selv om du ikke liker zucchini, er det mulig at fisken vil.
 6. 6
  Kombiner disse metodene for å ta vare på et utvalg av fisk. Det er mulig å tilfredsstille to av gruppene, som altetende kan spise rovdyr og herbivore mat.
 7. 7
  Likevel, hvis du har ulike grupper av fiskefôr i tanken din, alle med sin egen spesielle mat, ville det være best å få noen som kan bruke nok tid til å sørge for at hver gruppe er fornøyd.
 8. 8
  Dekke tank sikkert. Fisk som Bichirs og spiny ål tendens til å krype ut av hull i tanken din, så sørg for at det ikke er noen flukt punkter hvor fisken kan komme seg ut. Hvis du har en dam og trenger å klargjøre den for vinteren, vil nå ikke være tid til å forlate.
 9. 9
  Få noen til å ta vare på fiskene dine. Spør rundt. Noen ganger dyrebutikker har tjenester der du betaler dem for å komme over og mate fisken.
  • Dette kan være farlig, da ukjente mennesker har full tilgang til huset ditt. Hvis du ikke føler deg komfortabel med fremmede i huset ditt, kan du be et familiemedlem eller en venn.
  1. Sørg alltid for å snakke med dem om fisken din først.
  2. Fortell dem alt de trenger å vite, spesielt om hvor mye du skal mate, og også legge igjen en skriftlig instruksjon ark for referanse deres. Hvis du ikke finner noen i det hele tatt å ta vare på fisken din, ville det være best ikke å forlate. Hvis du gjør det, tar du ekstrem risiko, og det er sannsynlig at fisken ikke vil overleve.
 10. 10
  Holde fisken tank ren. Du trenger ikke å bekymre deg for dette for mye. Før du drar på ferie, gjør en vann endring innen en uke før du reiser. Pass på at hvis du har noen kommer over å mate fisken de vet hvor mye du skal mate, og vil ikke forurense vannet ditt. Rengjør tank igjen snart etter at du kommer tilbake.
 11. 11
  Test din vann når du kommer tilbake. Forhåpentligvis gikk noe galt mens du var borte, men sjekk for eventuelle toppene i ammoniakk, nitritt, eller nitrat. Du må kanskje utføre store vann endringer før vannet er tilbake til det normale.

Tips

 • Hvis du har gjør dammer at de er godt bevoktet. Naturlige predatorer og mennesker vil noen ganger drepe fisk mens du er borte.
 • Dammer vil også kreve at du ser opp været. Avhengig av dammen og den tiden av året, må du kanskje få noen til å se etter det.
 • Få en elektrisk tidtaker og tid lyset skal komme i løpet av dagen og gå av i løpet av natten. Hvis pærene er gamle, endre dem ut før du går.
 • Prøv ferie fôring metoder mens du er hjemme for å rydde opp og korrigere problemer. På den måten kan du forlate og være trygg på at de vil fortsatt fungere.
 • Gå av hva fisken trenger. Noen fisk er spesialister. De krever merkelig mat, ulike pleie, osv. Med disse fiskene det ville være best å få noen til å ta vare på fiskene dine.
 • Før du selv få fisk, bør du finne ut hva du skal gjøre med dem på ferie. Det er godt å planlegge på forhånd.

Advarsler

 • Husk: Jo lengre turen, jo mer farlig det kan være å fiske din. Fisk-keepers med dyre og kresen fisk bør ikke la for mer enn en uke. To uker med maksimal.
 • Hvis du kommer til å få noen til å komme over og se etter fisken din, sørg for at du stoler på 100% før du gir dem ditt hus nøkler. Noen få døde fisk er bedre enn en plyndret huset.
 • En mater blokken vil ikke mate en hel stor tank. For tanker med mye fisk bør du sette inn mer enn ett.