Wkino

Hvordan hjelpe en ku føde

Har du en ku eller kvige? Er hun på den tiden nå hvor hun er klar til å kalve? I så fall kan hun trenge hjelp kalving ut. Her er fremgangsmåten for å hjelpe henne under fødselen.

 • Merk: Hvis du ikke kan trekke en kalv ut selv eller ikke vet hvordan, ringe ditt lokale stort dyr veterinær for å få ham / henne til å hjelpe. Noen malpresentations som mage eller rygg presentasjon kan ikke rettes opp for hånd og i stedet må leveres umiddelbart ved keisersnitt.

Trinn

Hvordan hjelpe en ku føde. Observere hva stadium av fødselen hun er i.
Hvordan hjelpe en ku føde. Observere hva stadium av fødselen hun er i.
 1. 1
  Finn ku eller kvige. Vanligvis en kvinne som er i arbeid vil gå finne en bortgjemt sted vekk fra flokken for å kalve ut. Sørge for, under den definerte kalvingsperioden, at du har tungt gravide kyr i nærheten, slik at du, og heller ikke de har en lang avstand å reise i tilfelle noen av dem trenger hjelp.
 2. 2
  Observere hva stadium av fødselen hun er i. En kvinne som er i hennes første stadiene av fødselen vil være pacing rundt, reiser seg og legge ned gjentatte ganger. Når hun er veldig nær, vil du se et vann sac hengende ned fra vulva henne: det er en gulaktig sfærisk sac. Vanligvis snart etter at du ser vannet sac, vil begge føttene foran vises, snart etterfulgt av nesen. En kalv ved normal presentasjon vil få undersiden av føttene som peker mot bakken. Hvis bunnen av føttene peker opp, da har du et brudd kalv.
  • Hvis hun har vært i den posisjonen for den siste timen eller to, og har ikke kommet noe videre, så er det på tide å få henne i hodet gate og hjelpe henne ut.
 3. 3
  Beherske kua, om nødvendig. Hvis hun er nede på bakken, og er tamme nok til å la deg nær å begynne å hjelpe henne å trekke ut kalven, så kan du gjøre det hjelp der. Hvis ikke, hvis du har en head-port satt opp i nærheten, få henne i at der du kan enkelt og raskt trekke kalven. Hvis du ikke har et hode gate, bruk en gate (helst 10 "eller mer) for å hindre henne. Imidlertid er en head-gate en mer tryggere og bedre alternativ for kalving ut kyr, fordi det hindrer dem fra sikkerhetskopiering på deg hvis de begynner å få panikk.
 4. 4
  Vask hendene og armene fra skuldrene ned. Hvis du har skulder hansker på hånden, bør du sette de på. Etter at du har lagt litt glidemiddel på hanskene, nå inne i ku eller kvige (gjennom skjeden eller fødselskanalen, ikke anus) for å se hvordan kalven er plassert.
  • For bakover posisjoner, ikke bry prøver å vri kalven rundt. Sett kalving kjettinger på (med håndtak) eller en god fleksibel tau og trekke kalven ut så raskt som mulig. Men bare gjøre dette hvis de bakbeina blir presentert.
  • For brudd stillinger (hvor kalven er ankommer tail-first), vil du trenger å ta bakbena opp slik at de er plassert i fødselskanalen. For å gjøre dette, presse kalven frem inn i livmoren så mye du kan. Deretter, trykk på bøyde hasen utover (eller bort fra kalv), og sving bøyes kodene (av foten) tilbake innover. Hold kodene og haseledd tett bøyd og bringe kodene felles og foten over bekken rand (som er mot deg) i fødselskanalen. Gjenta med det andre benet. Deretter sette kjettinger eller tau på og begynne å trekke.
  • For head-back eller head-ned stillinger, presse kalven tilbake inn i livmorhulen, cup hånden din rundt leggen nese og med den andre holder kalven stabil, bringe hodet tilbake i normalstilling. Hvis du ikke kan nå helt hodet, kan du hekte fingrene i hjørnet av kalvens munn for å bringe den del veien rundt. Deretter kan du gjøre resten som forklart tidligere for å bringe hodet rundt.
  • For forben-back posisjon, skyv kalven tilbake i livmoren, ta tak i låret og trekk den frem nok til å bringe kneet fremover. Deretter bøye kneet tett og trekk det fremover. Med kneet nå tett bøyd, cup hoven med hånden og forsiktig, men bestemt bringe den opp til normal posisjon.
  • For bøyd-toe eller fanget-albue stillinger, må du presse kalven tilbake for å flytte foten eller albue. For den bøyd tå, kan skyve kalven tilbake bidra til å rette på feil leie selv. For det fanget-albue, når du har skjøvet kalven tilbake i livmoren, ta tak i beinet som er mer tilbake enn den andre, og trekke den frem. Når korrigert, bør kalven kommer lett.
 5. 5
  Hvis kalven er i normal posisjon eller i en posisjon hvor du kan trekke fra, legge et sett med kalving kjettinger eller tau (ikke hyssing, som hyssing er ofte altfor tynn og altfor skarp til å brukes på en kalv) på forbena av kalven. Bruk en dobbel halvstikk knuten å sette kjedene på: en sløyfe på kodene, den andre like under kneet. Trekk ut og ned når kua er belastende, og resten når kua ikke er anstrengende. Hvis du har en kalv-avtrekker hendig, bruker det også, men vær forsiktig med hvor raskt du trekker kalven ut, så du kan lett føre til mer skade hvis den ikke håndteres riktig.
 6. Denne kalv avtrekker bør ha den U-formede del avstivet mot baksiden av ku, med kjeden festet til denne del opp bak bunnen av kuas hale, med kalving kjettinger som er festet til benene på leggen, og den leaver å skralle kalven ut oppover. Stram opp spenningen på kjedene. Når du har nådd spenning, skralle sakte, og arbeide med kuas sammentrekninger. Når du har gjort mer spenning for å lette kalven ut, flytte avtrekker ned så opp igjen, og deretter øke spenningen igjen. Gjenta til du ikke lenger trenger avtrekker (som er når kalven er halvveis ut), deretter raskt hekte kjedene fra avtrekker og gjøre resten av hånden.
6
Når kalven er ute, må du prøve å få det å puste med en gang. Rens ut kalven nesen med fingrene for å få alt fostervannet ut. Kile det på nesen med et rent stykke halm eller høy, legge litt vann i ørene for å gjøre det riste på hodet, eller om nødvendig, kan det hende du må utføre kunstig åndedrett for å få kalven går. En kalv bør begynne å puste innen 30 til 60 sekunder etter fødselen.
7
Når kalven har gitt tegn på at det er puste og levende, bære eller dra den til en penn med ren halm, så la den nye momma kua ut til å være med henne ung.
8
La kua og hennes nyfødte kalv alene en stund for å la kua til mor-up til kalven, rengjør kalv av, og oppfordrer ham til å starte sykepleie. Pass på at det er noe høy og vann for kua å holde henne lykkelig mens hun blir kjent med sin nye unggutt.

Tips

 • Alltid holde styr på kua når du får klar for fødsel slik at du vet hvor hun er, slik at du enkelt kan finne henne hvis hun trenger hjelp.
  • Ikke vente en dag eller to etter at kua har vist tegn på arbeidskraft. Hvis hun har begynt å vise arbeidskraft og har ikke kommet i minst en time eller to, så få henne i hvor du kan hjelpe henne.
 • Når du går inn i fødselskanalen for å prøve å presse kalven tilbake, ofte du nå inn kua vil stimulere henne til å anstrenge seg mot deg, noe som gjør det enklere sagt enn gjort å presse kalven tilbake for å omplassere ham.
 • For kyr som er nede og prøver å føde, men har en kalv som er i behov av reposisjonering, trekk bakbena ut bak kua og få en venn til å trekke halen opp over ryggen hennes. Dette vil gjøre det enklere for deg å gå inn og flytte kalven uten kua straining mot deg.
 • Kopping kalvens nese eller fot med hånden bidrar til å hindre rive eller skrape livmorveggen, som kan invitere infeksjon etter kua har kalvet.
 • Kalving kjedene er det beste for å levere en kalv. Tau og hendene vil fungere også. Pressing hyssing anbefales ikke, så er det noen typer pressing hyssing som er for tynn og har for bot på tråder som skal brukes til for kalving. Disse trådene kan løsne og kutt i leggen ben når det blir brukt til å trekke kalven ut. Tau som er minst 1/2 "i diameter er den beste, kalving kjedene er laget for å brukes på kalving kyr, og kan leveres en lokal innmating butikken din veterinær.
  • Pass på at utstyret du bruker er ren og desinfisert. Vask tau eller kjetting og håndterer straks med såpe og varmt vann etter kalving og la dem lufttørke. Oppbevar dem på et tørt sted til neste gangs bruk. Det samme gjelder for kalven-avtrekker som kan ha blitt brukt.
  • En dobbel halvstikk til begge bena av kalven minimerer skader og forhindrer også tauet eller kjedene kutte i kalv ben, muligens spalte føttene fri fra kalven. En halv-stikk bør plasseres på kodene felles av begge føtter, og andre halvdel-stikk rett under kneet. Dette hjelper spredt ut trykket håndheves når du trekker ut kalven og minimerer skade.
 • Trekke ut og ned går med den måten at kyrne ville naturligvis kalver ut. Kuas bekkenet (for ikke å nevne tyngdekraften!) Tvinger naturlig kalven til å gå ned og ut når det blir skjøvet ut. Trekke på denne måten letter presset på kuas bekkenet, og gir mulighet for enklere fødsel.
  • Hvis kua står opp og kalving, vil du måtte bli sittende på baksiden når du trekker ut kalven.
 • Kalver som har alle fire føttene i fødselskanalen eller har ryggen mot fødselskanalen er de vanskeligste å omplassere, og er best levert av C-delen.
 • Kalver som på for store til å gå gjennom fødselen kanalen, særlig i kviger som ble avlet for tidlig, å bli levert via keisersnitt.

Advarsler

 • Hvis du er helt sikker på at du ikke kan kalve ut kua selv, så enten ringe veterinæren om han er tilgjengelig, eller en nabo venn som kan komme ut med en gang for å hjelpe deg ut.
  • C-seksjoner er best gjøres av noen som vet hva de gjør (dvs. veterinæren) for å hindre smitte og skade på kua.
 • Vær forsiktig med grinete kyr. Noen ganger kan en ku hormoner nivåer går så sprø at hun kan bestemme at du vil være en kilde til å lufte frustrasjonen sin på, i stedet for slik at du kan hjelpe henne ut. Dette gjelder spesielt etter at en ku har kalvet.
 • Når du birthing en kalv, er det en sjanse for at du får en litt flattrykt hvis kalven kommer ut og lander på toppen av deg.
 • Du har kanskje kua plutselig bestemmer seg for å stå opp (hvis hun er på bakken) på deg når du er fortsatt inne prøver å flytte kalven. Gå sammen med henne, og hvis mulig, trekke ut så snart du kan.

Ting du trenger

 • Kalving kjettinger eller tau
 • 2 eller 3 håndtak for kalving kjettinger eller en bar å binde tauet til
 • Calf avtrekker (valgfritt, men godt å ha på hånden)
 • Grime og leietau, om nødvendig
 • Head-gate eller medina gate
 • Deg å observere kua og din styrke til å trekke ut kalven
 • Kua eller kvige som er i behov av din hjelp