Wkino

Hvordan håndtere en hund angrep

Det kan ha skjedd med deg før: du går eller gjennom nabolaget da plutselig en ukjent hund krysser din vei. Hunden begynner bjeffer, knurring, kanskje det enda belaster deg. Så mye for menneskets beste venn. Selv små hunder kan være truende hvis de er opparbeidet, og bare om noen hund kan påføre en smertefull bite. I USA alene, er nesten 5 millioner mennesker angrepet av hunder hvert år, og 1000 mennesker går til akuttmottak hver dag som et resultat av en hund angrep, mange av dem er barn, og omtrent halvparten av dem har blitt bitt i ansiktet. Hvis en hund angriper deg eller barnet ditt, kan svaret være forskjellen mellom å gå bort uskadd eller blir skadet av hunden, og kanskje til og med være forskjellen mellom liv og død.

Trinn

Hvordan håndtere en hund angrep. Se etter faresignaler.
Hvordan håndtere en hund angrep. Se etter faresignaler.
 1. 1
  Ta forholdsregler mot hunden angrep. Mest hund angrep er et resultat av utilstrekkelig oppdemning av hunden, eller dårlig opplæring (dvs. dårlige eiere), eller spotter. Dessverre, vil verden aldri bli kvitt dårlige eiere, så det er lurt å være forberedt. Sunn fornuft burde fortelle deg om ikke å forverre noen form for dyr. Vennligst lære barna å gjøre det samme.
  • Unngå for hunden. Du kan sette på et vennlig ansikt, men en aggressiv hund ser deg blottet tennene for en.
  • Hunder som er lenket eller bundet til et stasjonært objekt for lengre perioder er mer sannsynlig å være aggressive, så ikke komme innenfor deres rekkevidde.
 2. 2
  Se etter faresignaler. De fleste hunder er ikke aggressive, men heller bare nysgjerrig eller forsvare det de oppfatter som sitt territorium. Det er viktig å være i stand til å fortelle om en hund er bare å spille eller blir virkelig aggressive. Mens noen raser har blitt identifisert som spesielt ond, noen mellomstore og store hunderase være farlig (retrievere, pudler, terriere) så ikke ignorere faresignaler fordi du tror en bestemt rase er ufarlig eller vennlig.
  • Hvis hunden nærmer deg med sin kropp kurvet, er det sannsynligvis ikke kommer til å angripe. En hund som har kroppen rett og stiv ((hode, skuldre og hofter justert) mener alvor.
  • En loping gangart betyr at hunden er leken og sjekke deg ut. En enda, jevn kjøre mener alvor.
 3. 3
  Har en blokk. Du må blokkere i tilfelle en aggressiv trekk, og aldri nøle! Hunden vil se dette som et tegn på svakhet. Hvis denne hunden er i glidende sone (når hunden er langsomt blitt vanskeligere å back off) er den vanligste tid når det er flekket tenner. Bruk sko, en pinne eller noe rundt den størrelsen å blokkere hundens tenner fra å nå deg.
 4. 4
  Forbli rolig. Det er noe sant i ordtaket om at hunder og andre dyr kan føle frykt. Hvis du panikk, kan du gjøre hunden føler seg mer trygg i sitt angrep, eller du kan vises truende for hunden. Ingen av disse er en god situasjon.
  • Kontrollere situasjonen. En kommanderende "Ned!" eller "gå hjem!" kan stoppe et angrep øyeblikk, og gir deg tid til å trekke seg.
  • Aldri løpe. Kjører bort kan vekke hundens byttedyr instinkt å jage og fange dyrene, og han kan forfølge deg kraftig, selv om dens opprinnelige hensikt var bare leken. I tillegg vil du ikke være i stand til å løpe en hund hvis du er til fots. Selv om du er på en sykkel du vanligvis ikke vil være i stand til å løpe fra en hund.
  • Anta et ikke-truende stilling. Hunder vil anta at du er klar til å angripe dem hvis du møter dem på hodet og få øyekontakt. Stående sidelengs til hunden og holde hunden i sidesynet i stedet for mot dem og gjøre øyekontakt, vil signalisere til hunden at du ikke er en trussel. Hvis du kan, folde armene tett for å beskytte hendene. Hvis dette ikke kan gjennomføres uten å gjøre brå bevegelser, holde armene flat og fortsatt av sider med knyttede never for å beskytte fingrene. I hundeflokk atferd, betyr å vende seg bort tyder ikke på at du er underdanig, men heller ikke posisjonert til å angripe hunden.
  • Hold din posisjon. Hunder har korte oppmerksomhet spenn. Ofte etter noen bjeffer, vil hunden miste interessen og gå bort. Vises ikke truende for hunden, og ikke åpne hendene og armene opp til en matbit ved å utvide dem. Hold fingrene krøllet inn i never for å unngå å få dem bitt. Hunden kan komme ganske nær, selv sniffing deg, uten egentlig å bite.
  • Hvis du bor fortsatt og beskytte ansiktet, bryst og hals, vil hunden bare være i stand til å påføre sår på områder av kroppen som har tykkere hud. Hvis hunden er biting, er det siste du ønsker å gjøre slite eller trekker seg unna, da dette kan forårsake åpne, revet sår.
  • Med mindre trenes til å angripe bestemte punkter, vil hunder ofte vurdere gjenstander festet til et menneske for å være en del av human (med tanke på at den skal kjøttet rives), så lenge det fremdeles beveger seg / å bruke makt. Fjerne en skjorte eller jakke la hunden å få tak i det ene ermet mens rykke på den andre kan kjøpe deg tid og tillater deg å reorientere deg selv for rømning. Åpning av en paraply mellom deg og en angripende hunden vil også forvirre det og det vil gå for varen før du vurderer det til å være et vedheng. Paraplyer er også stor fordi hunden vil gå direkte til midten av kantene, slik at det å ha problemer med å få tak.
  • Hvis hunden får tak i deg kan det slepebåt og riste såret påføre mer skade likevel gjør kjemper tilbake beste alternativet. Hvis du ikke enkelt kan flykte fra sitt grep, bruker hele kroppsvekten på dyret spesielt med knærne eller albuene. Hunder kan ikke kjempe og du vil knuse deres ben ganske raskt. Få på dyret og konsentrere kraft områder som halsen eller ribbeina mens minding å holde ansiktet av klore / bite rekkevidde.
  • Hvis du er ute etter en mer human løsning og klarer det, skrevende baksiden av hunden med delvis kroppsvekt og bruke fremover press på nakken vil bremse den inntil hjelp kommer, og det vil være ute av stand til å nå rundt til bite deg.
  • Hvis overfor flere hunder, går for øynene, vil nesen og lemmer være mest effektive versus taklinger / knusing en hund om gangen. I en pakke, vil de angripe som en gruppe, og hvis de føler at de ikke klarer å dra den av, vil slutte som en gruppe. Men hvis hundene ikke er aktivt utfall for deg, gjør ikke sparke eller slå på en hund med hendene eller ben med mindre du har fått opplæring i hvordan de skal gjøre det raskt. Dyret vil mer enn sannsynlig fange på dine lemmer. Kaste stein og annet rusk kan ta motet fra en pakke med hunder før et angrep begynner.
  • Hvis en hund har låst på en annen dyrenes halsen, eller menneskelig lem, plukke bakbena opp og hold den i luften. Dette hindrer den fra å trekke, ripping og forårsaker mer skade.
  • Legg en klut over hundene hodet. Dette kan gjøre dem slippe taket.
  • Spray hund med en sterk stråle av vann eller luft spray.
 5. 5
  Hvis hunden er bite noen andre, må du ikke trekke offeret bort for samme grunn. Finn en stor pinne og slå hunden over nakken. Du kan også prøve å tvinge en lang objekt eller armen horisontalt i hundens munn. Skyv den i "hardt" mot halsen for å minimere skader på deg selv. Hvis du har tid, pakk armen i en skjorte eller jakke først.
  • Ikke treffer en stor hund på hodet. Store hunder, spesielt mastiff-type raser, har svært tykke hodeskaller og du vil bare gjøre det mer sint. Det eneste stedet for å treffe en stor hund som vil ha en effekt ligger over nakken nær bunnen av hodeskallen eller over det følsomme nese. Dette kan ikke være nyttig mot store hunder, men vil vanligvis være effektiv på små eller mellomstore raser.
 6. 6
  Tilbake bort sakte og forlate området når hunden mister interessen for deg. Staying rolig og stasjonære kan være en reell test av nerver i denne situasjonen, men det er den beste tingen å gjøre så lenge hunden er faktisk ikke bite deg.
 7. 7
  Gjør dette bare hvis du har erfaring med å gjøre "safe holder" med en hund (som i for veterinær eksamen): Hvis hunden belaster deg, og du har ingenting å bruke til å kjempe mot hunden nær deg, prøv å unngå det og ta sin hals med armen din, holde hodet vekk fra deg. Slå ditt eget ansikt vekk fra hundens hode, og la på baksiden av hodet ditt mot hånden som det sitter på toppen av hundens hals (hvis armen er pakket rundt hundens hals). I denne stillingen hunden ikke kan bite deg. Vær sikker på at du har nok styrke og er du modig nok til å gjøre dette.

Etter et angrep

 1. 1
  Delta på alle sår. Hvis du blir bitt, sørg for å ta seg av eventuelle sår raskt, så selv små biter kan forårsake infeksjon. Se en medisinsk faglig umiddelbart hvis du lider alvorlige sår, eller hvis du ikke har hatt en stivkrampe skutt de siste fem årene. Se også advarselen nedenfor om rabies.
  • Bruke milde press for å stoppe mindre blødninger. Bruk en ren klut eller steril kompress. Hvis blødningen er alvorlig eller om det vil ikke stoppe etter flere minutter for å bruke press, kontakt lege.
  • Vaske såret grundig. Bruk varmt vann og såpe for å forsiktig rense såret.
  • Kle såret. Bruk en steril plaster (for svært små kutt) eller sterile bandasjer.
  • Påfør ferske bandasjer og bruke antibiotika salve minst en eller to ganger om dagen.
 2. 2
  Se nøye etter tegn på infeksjon, inkludert rødhet, varme, økende ømhet eller oser pus. Oppsøke lege dersom noen av disse symptomene oppstår.
 3. 3
  Kontakt eieren og dyr kontrollmyndigheter. For å forhindre slike hendelser i fremtiden, samt å finne ut om dyret har rabies, bør du melde fra til politiet eller dyr kontroll avdeling omgående. Mange stater har lover som holder eiere er ansvarlige for handlingene til sine hunder.

Tips

 • Lær barna "Kjør aldri fra en hund, være et tre eller en log" i tilfelle de skulle støte på en aggressiv hund.
 • Hvis sykling, stige og holde sykkelen mellom deg og hunden. Dette vil skape en barriere for beskyttelse. Hvis en hund angriper deg (ikke bare bjeffer) bruke sykkelen som et våpen for å slå hunden. Holde sykkelen ved stammen (styret) og setet, svinge sykkeldekk å treffe hunden. Men ikke mister grepet som du vil ha mistet en verdifull defensiv verktøyet.
 • Hvis du er med et lite barn, spesielt hvis du har krysset banen til en stor hund, kan du anser det hensiktsmessig å holde barnet i armene dine. Hvis du plukker opp barnet, gjør det sakte, og ikke se hunden i øynene, spesielt ikke når du bøyer deg ned. Fortell barnet å holde seg rolig og stille, og for å se på deg. Deretter behandle situasjonen ved å følge instruksjonene nevnt ovenfor.
 • Prøv å bruke pepperspray! Prøv å treffe ansiktet, men i tilfelle du går glipp av, kan det være nok selv om spredt nær ansiktet eller på kroppen, fordi hundens nese er veldig følsom. I dette tilfellet gjentas om og om igjen, om nødvendig, inntil den stopper hunden. Hunder føler din frykt, men også din besluttsomhet for forsvar, bortsett fra hvis hunden er veldig aggressiv (rabiat, en historie med misbruk eller frustrasjon, etc).
 • Disse instruksjonene er for å håndtere en hund, og kan jobbe når du arbeider med to. Hvis du blir angrepet av en flokk med hunder, derimot, vil pakken mentalitet kalle for et annet svar, som er utenfor rammen av denne artikkelen.

Advarsler

 • Eierne av aggressive hunder kan være verre enn hundene. Hvis du har til å skade eller drepe en angripende hund, komme vekk fra området og ringe politiet så snart som mulig.
 • Hver hund er forskjellig, og hunder vil reagere på noen ganger uforutsigbare måter. Disse tipsene vil hjelpe deg å unnslippe fare i de fleste situasjoner, men du må kanskje tilpasse seg et angrep.
 • Vær forsiktig når du bruker pepperspray eller tåregass. Oddsen for å treffe hunden i ansiktet før den kan angripe deg er små, og hvis du er i medvind, vil over-spray påvirke deg. Selv om du treffer hunden i ansiktet, er du sannsynligvis bare for å gjøre hunden sint, spesielt hvis det er feral.
 • Hvis hunden ser syk eller om han blir syk innen 10 dager etter hendelsen, skal hunden bli testet for rabies umiddelbart. Hvis hunden tester positivt må du gå gjennom en serie av rabies skudd. Hvis hunden ikke kan bli funnet etter hendelsen, bør du oppsøke lege for å avgjøre om du bør få skudd. Den rabies shot sekvensen, dersom det er nødvendig, bør påbegynt så snart som mulig etter bitt.