Wkino

Hvordan hånd mate en fisk

Det er mulig å hånd mate noen fisk akkurat som mange andre kjæledyr. Det tar en stødig hånd, tålmodighet og kunnskap om hvilke fisk er mer sannsynlig å svare på nær menneskelig tilstedeværelse. Følgende forslag er å hjelpe deg å begynne hånd fôring av fisk.

Trinn

Hvordan hånd mate en fisk. Flytte hånden nærmere fisken som de beiter.
Hvordan hånd mate en fisk. Flytte hånden nærmere fisken som de beiter.
 1. 1
  Velg riktig fisk. Noen fisk tåler menneskelig tilstedeværelse mer enn andre, og noen fisk er ikke sjenert om å komme nær. Koi, Black Ghost Knife fisk, og Goldfish er tre svært gode eksempler på svært omgjengelig fisk som lever i harmoni med mennesker som er veldig glad for å komme nær, og vil ofte ta mat fra en menneskelig hånd.
 2. 2
  Velg fôring sted. Enten det kommer til å være din egen dam, akvarium tank eller en lokal park, er det viktig å velge ett sted som du alltid vil behandle som din "fôring spot". Fôring sted bør være fri for plutselige lyder (for eksempel vannsprut), plutselige bevegelser (for eksempel andre mennesker vandre av) og for mye lys / skygge kontrast.
 3. 3
  Begynn sakte. Til å begynne med bare kaste fisken mat i vannet og observere den fisk som de spiser. Gjør din tilstedeværelse opplagt (det vil si ikke bevege seg bort). Den første fisken å spise vil være de som er modigste. Deres vilje til å spise vil oppmuntre mindre modig å komme sammen senere. Du må kanskje gjenta denne prosessen på fisken bare bli vant til ditt nærvær flere ganger.
 4. 4
  Flytte hånden nærmere fisken som de beiter. Etter noen forsøk med deg stående nær fisken, begynner å strekke ut hånden mot dem. La den svever over dem for en kort tid som de fôr, slik at de kan se det.
 5. 5
  Prøv mat i hånden din når du føler deg sikker på at fisken er vant til ditt nærvær og din hånd. En måte å observere deres kjennskap til du er når du ser fisken bli opphisset av din tilstedeværelse, som de har kommet til å assosiere ditt være rundt med å få mat. Gjør dette på samme tid som de andre forsøk på å få fisken vant til deg, med den samme maten og på samme sted som før.
 6. 6
  Sett hånden ned i vannet, og ikke gjøre raske bevegelser eller fisken vil ikke ta maten. Slipp noe av maten i vannet og la hånden utstrakt med litt mat fortsatt i den. Vent til de dristigste fisken å komme i nærheten. Igjen, dette kan ta flere forsøk før fisken føler deg komfortabel nok til å dele fra din hånd.
 7. 7
  Fortsett fôring hånd regelmessig. Hvis du ønsker å fortsette å mate fiskene for hånd, praktiserer det regelmessig slik at de forblir vennlig mot deg og er ikke skremt av hånden din. Det er fortsatt viktig å holde en vanlig metode, slik at fisken ikke blir skremt, dette er mindre et problem når koi er trent, men kan være et problem med mindre, mer delikat fisk.

Tips

 • Velge riktig mat for fisk. Noen foretrekker flak, noen pellets, noen utklipp. Gjør din forskning først.
 • I stedet for å holde mat, prøv belegg den på fingeren og setter fingeren inn i tank eller vann, og se om fisken vil komme og mate fra fingeren.
 • Hvis du velger å mate fiskene i en lokal park, vil fisken mest sannsynlig allerede være kjent med folk, spesielt i tilfelle av koi. I dette tilfellet, kan du bare nyte fôre fisken med en gang, uten å måtte følge noen av disse trinnene.

Advarsler

 • Ikke prøv dette med delikat fisk som har mindre omgjengelig temperament eller utstilling skyhet. Dette kan være en egenskap av dyre tropisk fisk, og du kan skremme dem nok til å drepe dem. Vær forsiktig, gradvis og fornuftig om fôring en fisk.
 • Ikke prøv dette med en ny fisk din nettopp har kjøpt, fisken må bosette seg i første og føler seg trygge.
 • Uansett hvor fristende, ikke røre eller "pet" fisk når du er hånd fôring. Fisk har et beskyttende lag av slim på kroppen sin, og vil bli syk hvis dette "rustning" er brutt.
 • Gå ekstra sakte med store, rovfisk. Selv om de er vanligvis intelligente, hvis de kommer mot deg for aggressivt, arter som en arowana er mer enn i stand til å fjerne fingeren. Men temme de ned mye raskere enn mindre fisk i min erfaring.

Ting du trenger

 • En hånd
 • Fish Food
 • Fisk