Wkino

Hvordan forhindre hundebitt

Hvert år i USA alene, anslagsvis 5 millioner mennesker - nesten 2% av befolkningen - blir bitt av hunder. Om 800.000 av disse menneskene trenger medisinsk behandling som følge av bitt eller angrepet, og ca 15-20 dø fra sine skader. Disse tallene er imidlertid mens alarmerende, er ikke spesielt sjokkerende, gitt at det er anslagsvis 65 millioner hunder i USA Hva kan være mer overraskende er at de fleste hundebitt er forebygges hvis eierne tog og omsorg for hundene sine ordentlig og hvis potensielle bite ofre - det vil si, nesten alle av oss - vet hvordan de skal oppføre seg rundt hunder.

Trinn

Hvordan forhindre hundebitt. Hold avstand fra hunder du ikke kjenner.
Hvordan forhindre hundebitt. Hold avstand fra hunder du ikke kjenner.
 1. 1
  Hold avstand fra hunder du ikke kjenner. Noen hunder er så søt det er nesten umulig å motstå klappe dem. Tenk to ganger før du prøver å bli venner med en ukjent hund, fordi noen hunder rett og slett ikke veldig vennlig, og mange ellers hyggelige hunder kan være skvetten rundt fremmede.
  • Prøv aldri å klappe en ukjent hund som er bak et gjerde, bundet opp, eller i en bil. Hunder kan være veldig beskyttende av deres territorium, og hvis du skriver inn sitt plass du bare ber om å bli bitt.
  • Unngå løse hunder. Hvis du går og du ser en unfenced, ubundne hunden opp igjen, prøv å unngå det. Krysse gaten eller gå rundt blokken. Hold utilgjengelig for hunder på leiekontrakten, så vel.
  • Spør hunden eierens tillatelse før du klappe en hund. Hvis en hund ikke håndterer fremmede godt, eieren vet vanligvis.
 2. 2
  Tillate hundene å undersøke deg før du berører dem. Hunder er naturlig nysgjerrige, og kanskje vil snuse deg eller nærme deg sakte. Dette er vanligvis ikke truende atferd, men hvis du ikke tillater en hund til å undersøke deg før du prøver å røre ved ham, er han ansvarlig for å bite i selvforsvar. Av samme token, aldri overraske en hund og ta ham når han ikke forventer det.
 3. 3
  Vær forsiktig. Ikke spille røff med en hund, eller hunden kan spille grov tilbake, noe som kan resultere i at du får bitt. En spent hund er en uforutsigbar hund.
 4. 4
  La en sovende bjørn. Må ikke vekke en hund som sover, spesielt hvis det ikke er din hund. I tillegg unngår forstyrrende hunder mens de er fôring, tygge på et bein eller tygge leketøy, eller omsorg for sine valper.
 5. 5
  Hold deg unna gale hunder. Hunder ofte vil fortelle deg om de ikke ønsker deg rundt. Hvis en hund knurrer, bærer sine tenner og rynker sin nese i et snerr, eller hvis håret på en hundens rygg er hevet, holde unna.
 6. 6
  Stå på bakken. Ikke løp vekk fra en hund, spesielt en truende ett. Snu ryggen til en hund og kjører kan vekke hundens instinkt for å jage byttedyr, og du ikke ønsker å være byttedyr. Hvis du støter på en ukjent hund, holde hodet kaldt, og gå sakte bort uten å snu ryggen. Stå stille hvis hunden synes klar til å angripe deg, og holde hendene nær dine sider med fingrene krøllet i å unngå å få dem bitt.
 7. 7
  Unngå øyekontakt med en hund. Ikke se en merkelig hund rett i øynene. Hunden kan se dette som en utfordring.
 8. 8
  Lære barn hvordan de skal opptre rundt hunder, og ikke la barn være alene med hunder. Barn er små og sårbare for biter, og de har også en tendens til å ønske å leke med hunder selv når hundene ikke føler seg opp til å spille. Dette kan føre til situasjoner der et barn er faktisk å plage en hund, og hunden kan bli aggressive for å få barnet til å stoppe. Hvis du forlater rommet med en hund og et lite barn, ta hunden med deg. På den måten, hvis barnet har en ripe eller et blåmerke, vet du det var ikke forårsaket av hunden.
 9. 9
  Ikke klem hunder. Hunder trenger ikke klemme hverandre. Hunder montere hverandre for å parre, vise dominans, eller å prøve å få en reaksjon fra en annen hund. Hugging en hund kan få en reaksjon du ikke ønsker, en dram eller en matbit. Hugging en hund er uhøflig. Det er mye snillere og mer høflig å bare stå der, eller hjerneslag vennlig hunden under haken sin.
 10. 10
  Vær forsiktig når du flytter en skadet hund. En hund i smerte kan piske opp selv på en vennlig person. Hvis du ønsker å bidra til å flytte en hund som har blitt skadet, enten være forberedt på å motta en mindre bit eller sette på tunge hansker og en tung frakk for å beskytte deg selv. Hvis eieren er til stede, be ham eller henne til å håndtere hundens hode mens du bidra til å løfte kroppen. Dekker en hunds hode med en frakk eller skjorte kan bidra til å hindre hunden fra å se deg og kan blokkere bite.
 11. 11
  Vær forsiktig når du splitte opp hunder som slåss. Hvis mulig forsøker ikke å fysisk berøre hundene i det hele tatt. Sprøyting med en slange eller pepper spray kan fungere. Dersom kampen ikke er for alvorlig, er menneskelige pusten spray (Listerine eller Binaca) ekkelt for de fleste hunder, men ikke skadelig. Hvis du trenger å røre dem, ta dem med bakbena for å trekke dem fra hverandre. Ikke rør dem i nærheten av deres krager, hoder eller skuldre. Hvis begge hundene synes å ønske å fortsette å kjempe, prøver å dra en gjennom en døråpning eller gate, og bruke døren / porten for å skille dem.

For hundeeiere

 1. 1
  Begynn sosialt samvær hunden din tidlig. Hunder som føles ubehagelig eller truet rundt nye mennesker eller andre hunder er mer sannsynlig å bite. Vi presenterer hunden din til andre mennesker og critters første i en ikke-truende miljø (hjemme, for eksempel), og deretter ved å bringe ham ut i nye miljøer vil lette hundens frykt og forbedre sin oppførsel rundt andre.
 2. 2
  Få hunden vant til å spise rundt folk. Siden de fleste bitings oppstår når noen prøver å klappe en hund som spiser, distrahere hunden din når det er en valp. skyve det hodet bort fra bollen, ta bollen, trykk, gni det, gjør ting som du vanligvis ikke burde. Dette vil sosialisere hunden til folk å være rundt den mens den spiser, effektivt redusere risikoen for en biting.
 3. 3
  Trene hunden din grunnleggende kommandoer. Trene hunden din til å sitte, opphold, og slippe lekene sine på kommando vil gi hunden din den disiplinen han trenger for at du skal hjelpe ham holde seg unna trøbbel.
 4. 4
  Spille non-aggressive spill med hunden din og ikke oppfordre biting. Spill som tug-of-war kan styrke hundens instinkt til å bite og kan gjøre ham til å føle at biting er akseptabel oppførsel. Det samme kan sies om du lar din valp å nappe hendene. At atferd kan bety trøbbel når valpen blir større.
 5. 5
  Holde hundens vaksinasjoner up-to-date. En syk hund, spesielt en med rabies, er en farlig hund, uansett hvor snill eller godt trente han normalt er.
 6. 6
  Være en kjærlig og ansvarlig eier. Mens det er viktig å disiplinere hunden din, ikke disiplinerer ham ved å treffe ham eller av andre voldelige midler. Gi hunden masse oppmerksomhet og sørge for at han vet at folk er hans beste venner. Forsømt eller misbrukt hunder er mye mer sannsynlig å bite folk enn er hunder som er overøst med kjærlighet og oppmerksomhet. Dessuten er dyreplageri og omsorgssvikt forkastelig, og det er en forbrytelse. Dersom, uansett grunn, kan du ikke ta vare på en hund riktig bør du ikke ha en.
 7. 7
  Hold hunden i bånd når ut og om. En leiekontrakten er den mest effektive bite-forebyggende enhet tilgjengelig. Uten bånd du ikke har noen måte å være sikker på at hunden ikke løpe etter en hund eller en annen person. Dessuten leiekontrakten lover er vanlig, så hvis du ikke har hunden i bånd, kan du være å bryte loven. Hvis du vet at hunden blir nervøs rundt fremmede mennesker og dyr, vurdere også bruke en myk munnkurv på turer for å hindre aggressiv atferd som bjeffing og nipping.
 8. 8
  Hold hunden borte fra trøbbel situasjoner. Hvis du vet at hunden ikke reagerer godt med andre hunder, ikke ta ham til nabolaget hund park. Hvis hunden blir aggressiv rundt levering menn, holde hunden i et annet rom når du svare på døren. Som et kjæledyr eieren, vet du hundens personlighet og ikke liker, og du er i best posisjon til å holde ham eller henne ut av trøbbel.

Tips

 • Når walking hunden din, sørg for å holde hunden i bånd og holde seg unna andre hunder. Prøv å forutse problemer hvis du ser en annen hund fremover. Selv om hunden er vennlig, det betyr ikke at alle de andre tar. Hvis en kamp bryter ut, være forsiktig med hvordan du går om å bryte den opp (se ovenfor). Som hundens eier vil du nesten helt sikkert nødt til å bli involvert, selv om det er en risiko for å bli bitt. Dersom kampen ikke brytes opp raskt, kan en eller begge av hundene lide alvorlig skade.
 • Forstå at omtrent enhver hund kan påføre en alvorlig bitt. Nok av folk som har god sans for å unngå en stor Rottweiler bli bitt fordi de ikke tenke to ganger om nærmer seg en sprelsk liten dachshund.
 • Hvis du lar hunden din i gården alene, pass på at verftet er godt inngjerdet og / eller at hunden er på et kjede. Ikke la hunden lenket i lengre perioder, da dette er kjent for å fremme aggresjon.
 • For mer informasjon om hvordan man skal håndtere en hund angrep og hvordan å behandle en hund bite såret, se hvordan du håndtere en hund angrep

Advarsler

 • Hvis hunden din biter noen, selv om personen ikke er alvorlig skadet, kan du bli ansvarlig for økonomisk erstatning. Du kan også ha din huseiere forsikring avbestilling eller har forsikring nektes. Verst av alt, kan hunden bli stemplet som en plage, og i verste fall bli tatt bort fra deg og legge ned. Være ansvarlig, eller du vil angre.