Wkino

Hvordan forberede for en tsunami

Tsunamis er, ved definisjon, er en serie av bølger forårsaket av en massiv fortrengning av vann. Generelt blir tsunamier ikke spesielt truende, som de stadig skje hver dag i hele verden. De fleste tsunamier ikke nå mye høyere enn vanlige bølger på stranden. I noen tilfeller vil tsunami utvikle seg til potensielt ødeleggende bølger. Det er vanlig å tro at tsunamier er ekstremt høye bølger, men de trenger ikke å være særlig høy for å forårsake betydelig skade. Hvis det er en tsunami advarsel i kraft, er det sannsynligvis fordi tsunamien er forventet å være destruktiv.

Trinn

Hvordan forberede for en tsunami. Forstå at hvis du er sikker på at noe kommer til å skje, advare andre mennesker umiddelbart.
Hvordan forberede for en tsunami. Forstå at hvis du er sikker på at noe kommer til å skje, advare andre mennesker umiddelbart.
 1. 1
  Se etter skilt. Vanligvis under en tsunami, vil vannet trekker seg svært langt tilbake. Vannet vil være inaktive, og de eneste bølgene vil være svært liten og knapt gjøre det opp til stranden. Andre båter og skip vil være sannsynlig å bob opp og ned. En liten bølge kan komme opp og fylle vann der det er ment å være, men så vil det falle tilbake på et sekund. Disse er gode tegn på at en tsunami som kommer.
 2. 2
  Forstå at hvis du er sikker på at noe kommer til å skje, advare andre mennesker umiddelbart. Få alle til å evakuere stranden og et område nær kysten.
 3. 3
  Kjør langt unna stranden. Avhengig av tsunamien, er noen ganger en kilometer ikke nok. Bølgen kan feie så mye som 2000 meter. Ikke ofte, men du ønsker å være så trygg som mulig. Så får langt borte fra vannet og få til en høy bakken, for eksempel den øverste etasje av en bygning eller et fjell, som bygninger kan kollapse.
 4. 4
  Husk at i et tsunami, kan bølgene være atskilt med korte og svært lange perioder av gangen. Så hvis den første bølgen er ikke veldig aggressive, eller er ikke veldig stor, tror ikke du kan gå tilbake til stranden. Mange ganger folk tror at tsunamien er over og blir drept av den andre eller tredje bølgen.
 5. 5
  Forstå at hvis du blir tatt i tsunamien grep, ikke kjempe gjeldende. Du kan drukne. En haug med dødelig rusk kan være flytende ved, for eksempel biler, trær, steiner eller hva. Prøv å ta deg på rusk eller noe solid i bakken, som en påle. Hvis du ikke kan ta tak i rusk, prøv å unngå det. Flytte ut av sin vei raskt eller dukke under. Hvis du hente noe eller flyte på noe før vannet avtar eller er du i stand til å komme bort fra bølgen, er det sannsynlig å overleve.
 6. 6
  Gjør en nødssituasjon kit. Sette ting som en rull med toalettpapir, førstehjelpsutstyr (plaster, gasbind pads, esc.), Energi barer og vann.
 7. 7
  Invester i en orkan ly hvis mulig.
 8. 8
  Få en pose av rene klær for å bære i tilfelle av en eventuell evakuering.

Tips

 • Alltid holde seg på et høyt bakken, vil vannet fortsette å stige.
 • Alltid komme langt vekk fra stranden.
 • Jo tidligere du gjenkjenne tegn, flere liv du vil spare.
 • Forbered dine nødutstyrspakker lenge før det kan være en tsunami for å være sikker på at du får alt du kan muligens trenger.

Advarsler

 • Ikke kjemp hastigheten på strømmen. Den nåværende er mye sterkere enn deg. Hvis du bekjempe den, risikerer du drukner eller blir sugd ned av bølge av vann.