Wkino

Hvordan forberede et fundament


Når begynner et byggeprosjekt, er det viktig å ta godt vare på riktig måte å sette opp grunnmuren. Suksessen til prosjektet, enten det er et stort hus eller lite verktøy skur, er veldig avhengig av omsorg og innsats som har blitt satt inn i grunnarbeid og layout. Mens de teknikkene som er beskrevet i denne artikkelen kan brukes til en viss grad på en skala prosjekt, de er skreddersydd for små og mellomstore skala home-prosjektet. Dette er en grunnleggende veiledning til et gjør-det-selv byggmester.


Trinn

Hvordan forberede et fundament. Bestemme bredde og lengde på målene på fundamentet.
Hvordan forberede et fundament. Bestemme bredde og lengde på målene på fundamentet.
 1. 1
  Bestemme bredde og lengde på målene på fundamentet.
 2. 2
  Mål opp den ene siden. Plasser innsatsen på hver ende, orientert etter ønske. Det er viktig at innsatsen ligge langs den samme kant, nemlig hjørnene 1 og 2 som vist på figur 1, ikke hjørner 1 & 4. Bang i stakes med hammer eller tilsvarende verktøy.
 3. 3
  Bruk Pythagoras 'læresetning for å finne ut hvor du skal plassere de to siste innsatsene. For en 90 ° trekant, et ^ 2 + b ^ 2 = c ^ 2 når c er hypotenusen. Figur 1 viser hvordan dette er relatert til å legge ut grunnlaget. Finne avstanden A med A = sqrt (w ^ 2 + l ^ 2).
 4. 4
  Klipp eller merke av en hyssing til lengde A. Legg den ut starter på en av de første to hjørner staket ut, mer eller mindre langs den diagonale linjen vist i figuren ovenfor.
 5. 5
  Mål lengden. Fra den opprinnelige hjørne staket ut som ikke er i berøring med strengen, måle ut den lengde (eller bredde) vinkelrett til siden tidligere lagt ut. Hammer i den tredje stav ved punktet hvor enden av strengen møter den målte avstand ut fra denne side. Merk: Poenget med dette trinn er å sikre at fundamentet er firkantet, slik at justering av vinkelen ved hvilken strengen og / eller side er lagt ut kan være nødvendig.
 6. 6
  Gjenta trinn 4 og 5. Starter på den opprinnelige innsatsen ikke allerede er brukt til å feste strengen.
 7. 7
  Glatt området. Bruk metall rake (og spade hvis nødvendig) til omtrent glatte ut og jevne hele området innenfor grensene av stiftelsen. Dette trinnet er bare for å klargjøre området for å bli jevnet presist, så ikke bruke for mye tid på å prøve å "øyeeple" det.
 8. 8
  Lå 2x4 (60 cm x 1 0,2 meter) langs lengden av en kant av fundamentet. Gjøre dette, som vist i figur 2, noe som gjør at ingen hull er synlige mellom bakken og bunnen av 2x4. Merk: Dersom styret er kortere enn kanten blir jevnet, plasserer den ene enden av brettet i et hjørne å forlate et gap utover bare den ene enden av brettet. Ikke prøv å sentrere styret.
 9. 9
  Plasser nivået på toppen av 2x4. Hvis styret er nivået og gap gratis, hopper du over punkt 10.
 10. 10
  Grave ut høyere kanten under 2x4. Hold basen glatt under lengden av 2x4, slik at noe mellomrom skjema. Gjør dette til 2x4 er nivå. Dersom gruppen er så lenge siden ble jevnet, hopper du over trinn 11 og 12.
 11. 11
  Skyv brettet på langs. Dekke gapet venstre langs kanten blir jevnet. La det være minst 2-3 meter (60cm - 91 cm) av overlapping mellom bakken flatet i trinn 10 og 2x4.
 12. 12
  Gjenta trinn 9 og 10. Bring den unleveled malt til den samme høyde som det området som allerede er fullført. Hvis det fortsatt er et gap på unleveled bakken, gjenta trinn 11 og 12.
 13. 13
  Nivå bakken. Bruk rake å flate bakken foran styret.
 14. 14
  Ta med styret fremover. Ta det 1-3 meter (30,5 cm - 91 cm), som vist i Figur 3, og gjenta trinn 9-12. Gjøre dette helt til den andre siden av fundamentet. I området mellom styret plasseringer, bruke rake til å jevne ut bakken, og bringe den til heving av området jevnet under bordene.
 15. 15
  Gjenta trinn 8-14 i vinkelrett retning. Dette betyr starter langs en av de to kanter som ikke er blitt flatet langs deres lengder. Dette bør være enklere enn den første passering, som grunnlaget allerede er planert i en retning.
 16. 16
  Sjekk at grunnlaget er planert riktig. For å gjøre dette, lå 2x4 diagonalt over midten av stiftelsen, med hver ende peker i motsatte hjørner (samme retning som streng i begynnelsen av denne prosessen). Ved å plassere nivået på toppen, bør du være i stand til å bekrefte at hele seksjonen er.

Tips

 • I trinn 4, kan det være lettere å binde strengen off til start spill. Hvis du gjør dette, er det viktig å være sikker på at strengen fortsatt når lengden A fra bålet etter å ha blitt bundet.
 • Å gjøre stiftelsen "torget" betyr ikke at lengden og bredden er like. Det betyr at alle vinkler er 90 °, og den skur som skal bygges vil være et rektangel i stedet for et parallellogram.
 • Hvis tilbakefylling er tilgjengelig, kan du velge å heve eller senke høyden når utjevning bakken.

Ting du trenger

 • Metal rake
 • Målebånd
 • Klubbe, hammer eller stor stein
 • Spade
 • String
 • 4 trepinner (eller en annen gjenstand som kan knivstukket i bakken)
 • Hetero 2X4 (60 cm x 1,2 meter) (fortrinnsvis lengden av den korteste dimensjon fundament)
 • Nivå
 • Spray maling du kan gjøre skissere grunnlaget for rettere kanter og også markere flekker i stiftelsen som er for høy eller for lav