Wkino

Hvordan flytte en sovesofa opp eller ned trapper

Hvis du noen gang har hatt en sovesofa du vet hvor skremmende en oppgave det er å flytte det, særlig opp eller ned trapper. Som eier og operatør av en useriøs fjerning tjeneste, Haul-a-Way ( http://www.haul-a-way.com ), møter vi denne type problem på rutinemessig basis. De fleste av våre kunder er overrasket over hvor enkelt og lett det er å flytte en sovesofa opp, og i min jobb i hovedsak, ned trapper. Denne artikkelen forklarer hvordan vi flytter sovesofa ned trappene, men dette kan brukes til å flytte det oppover trappen.

Trinn

Hvordan flytte en sovesofa opp eller ned trapper. Fjern madrass og puter.
Hvordan flytte en sovesofa opp eller ned trapper. Fjern madrass og puter.
 1. 1
  Klare en bane. Kontroller at banen du vil benytte for å flytte sovesofa er eller vil være klar av alle hindringer. Også notere lav takhøyde eller ekstremt trange passasjer. Bruk et målebånd, hvis tilgjengelig, for å måle bredden og høyden av disse hindringene og sammenligne dem med dimensjonene av sofaen.
 2. 2
  Ha en handlingsplan. Sørg for at du og din bevegelse partner er klar over hva du skal gjøre slik at du kan synkronisere dine handlinger for å få flytte mer effektiv og mindre sannsynlighet for å skade noen. Diskuter og øve bevegelsen for de områdene som kan føre til et potensielt problem i å flytte sofaen.
 3. 3
  Fjern madrass og puter. For å lette belastningen, fjerne madrassen. Dette kan vanligvis gjøres ved fullt utvide sovesofaen til sin seng stilling. På undersiden vil du merke stoff bånd koblet til madrassen og deretter knyttede rundt rammen. Løs hvert av båndene og bevege madrassen til et område ut av veien. Så snart dette er fullført, legger rammen tilbake i sofaen. Ikke bytt ut noen av puter eller puter.
 4. 4
  Feste rammen. Du vil ønske å knytte av metalldekselet for å hindre at det utspiller seg mens du flytter sovesofa. For å gjøre dette trenger du et tau ca 4 meter i lengde. I den foran sofaen, hvor man vil sitte og rundt sentrum binde madrassen til forsiden av sovesofaen. Hvis dette ikke er tilgjengelig, kan du knytte madrassen til ryggen eller armene av sofaen.
 5. 5
  Lå sovesofa på ryggen. Nå vil du ønsker å legge papp på bakken og lå på baksiden av sovesofa videre til papp. På dette punktet kan du velge å bruke tau for å sikre sovesofa til stykke papp. Hvis du har møbler tamponger du kan sette sofaen på dem etter at du har sikret sofaen på papp.
 6. 6
  Fjern føttene. Hvis mulig fjerne beina på sofaen for å lette sin passasje gjennom dører. Hvis dette ikke er mulig, kan du hoppe til neste trinn.
 7. 7
  Beveg sofa gjennom døren. Skyv sofa på ryggen på papp (og møbler dollys) til den første døren. Dersom føttene er fjernet det bør snevert passerer rett gjennom. Hvis ikke, kan det hende du må vinkle det slik at hvert sett med føtter passere gjennom.
 8. 8
  Flytt sofa ned trappen. Fjern møbler tamponger, hvis du har dem. Skyv sofa fremover mens du holder nede press på siden lengst fra trappa. Sofaen vil begynne å vippe nedover som det beveges fremover. Sakte la sofa å legge på trappene. Flytt sofaen til det er helt på trappene. Personen lengst ned trappen må sørge for at pappen ikke henger på trappen og direkte person høyest på trappene når man skal presse. Pappen reduserer friksjonen mellom sofaen og trappa, og dermed gjør trappen en enkel hindring å håndtere. Hvis trappen hjørne eller endre retning, som i en trapp, må du stå i sofaen opp på en av endene (armene). Deretter går det, det vil si flytte det som om det gikk ved å skyve den ene siden og deretter den andre, til neste trapp slik at pappen er vendt mot siden av trappen. Bremse lå i sofaen nede i trappen. En person må lede sofaen nede og samtidig sikre at det ikke glir mens den andre personen må bruke hendene over hodet for å lette sofaen ned på trapp skråningen. Gjenta dette trinnet til sofaen er helt ned trappen.
 9. 9
  Fortsett å skyve sofaen. Skyv sofa, eller erstatte møbler tamponger og rull, til ønsket plassering.

Tips

 • Det er veldig nyttig å ha et par av møbler tamponger, hvis mulig. De vanligvis bare koster 15€ 0,00 og er svært nyttig for andre prosjekter.
 • Du kan bruke stropper med vinsjingen evne til stropp sofaen til papp. Dette sørger for at ingenting glir løs.

Advarsler

 • Du trenger minst to personer til å utføre denne type trekk. Ellers risikerer du å skade deg selv.
 • Tilbake bukseseler er også anbefalt for å hindre alvorlig ryggskade.

Ting du trenger

 • En tau ca 5 meter i lengde. Imidlertid kan ytterligere tau være nødvendig avhengig sovesofa type.
 • Et stykke papp litt større (4 inches på hver side) som på baksiden av sovesofaen. Det behøver ikke å være noe spesielt, men det trenger ikke å være den samme type som brukes i boksene. dvs. en boks som en tv kan komme i.