Wkino

Hvordan fjerne statisk elektrisitet


Statisk elektrisitet resultater fra en ulik (eller positive og negative) kostnad mellom to objects.What det skaper er en irriterende gnist som kan skremme og noen ganger støte deg uventet. Her er hvordan å minimere disse sjokkene.

Trinn

Hvordan fjerne statisk elektrisitet. Begrense kontakten mellom bevegelige organer.
Hvordan fjerne statisk elektrisitet. Begrense kontakten mellom bevegelige organer.
 1. 1
  Begrense kontakten mellom bevegelige organer. Elementer samle statisk ladning når reservedeler elektroner (fanget av en mangel på ledende uttak) er samlet eller "blåst opp" av en passerende kroppen. Opprette mye friksjon - si, ved å gni hendene på noe eller dra føttene langs teppet - oppfordrer statisk elektrisitet oppbygging.
 2. 2
  Sett en bomull lag mellom materialer som har en tendens til å holde statisk elektrisitet. Papir, plast og syntetiske materialer er effektive generatorer av statisk elektrisitet. Hår, klær og sko er velkjente produsenter.
 3. 3
  Eksperimentere med ulike såler for å redusere dine sko "ta-opp vederlagsfritt fra syntetiske tepper. Spray teppet med en anti-statiske agent tilgjengelig fra teppe leverandører.
 4. 4
  Fukt håret litt før styling, og bruk en moderne hårføner med en innebygd ion emitter (disse redusere oppbygging av statisk elektrisitet).
 5. 5
  Øke luftfuktigheten. Statisk effekten økes som i omgivelser med lav fuktighet. Bygninger med air-condition, kan høye nivåer av oppvarming, eller de med mye isolasjon har lav luftfuktighet.
  • Installer en luftfukter i bygningen.
  • Installere en radiator-hang vannbeholder for å øke luftfuktigheten.
  • Åpne et vindu.
 6. 6
  Jord statisk ved å berøre en jordet apparat, ledningsnett et bakken krets, eller ved å bruke en nøytraliserende kostnad. Statisk akkumuleres i områder hvor avgift ikke kan unnslippe.
 7. 7
  Når du arbeider med følsomme elektriske komponenter eller flyktige materialer (for eksempel papers / pulver / brennbare væsker) gnister og elektrisk utladning kan føre til katastrofal svikt i følsomme elektriske komponenter og antennes flyktige stoffer. Iverksette tiltak for å eliminere dem:
  • Wire arbeidsflater til jording poeng. Resistive "Touch Me First" jording pads la brukere renne av statisk ladning de har akkumulert uten å forårsake en gnist eller et sjokk.
  • Bruk statisk kontroll armbånd, som er kablet til jording poeng (ikke ha dem når de jobber på CRT [Cathode Ray Tube] fjernsyn eller dataskjermer. Mer enn noen få mennesker har blitt drept da stroppen rørt en hoved kondensator).
  • Hvis ingenting annet er tilgjengelig, ta på en jordet metallgjenstand en gang i blant for å fjerne eventuelle kostnader fra kroppen din. Berøre en vannkran fungerer svært godt. {Som ikke berører et hjørne av en vegg hvor det er metall stripping under gips.} <- Disse støping strimler er ikke alltid jordet!
  • Profesjonelle enheter er tilgjengelig som kontroll statisk elektrisitet ved bruk av alfa-emitting enheter som inneholder Polonium.

Tips

 • Prøv å gjennomføre en anti-statisk tørketrommel ark i lommen, og gni den en gang i blant. Dette fungerer å avlede statisk for mennesker samt vaskerom.
 • Du kan redusere eller eliminere "sjokk" du føler ved utlading gnist gjennom en metallgjenstand. For eksempel, bør du holde et nøkkelknippe og bruke tastene til å ta et nærliggende jordet objekt. Den vil strømmen flyte smertefritt mellom et stort område av hånden din og nøklene. Siden smertene du vanligvis opplever er et resultat av den nåværende blir kanalisert gjennom et lite område som slutten av fingeren din, vil du bli gledelig overrasket.
 • Du kan opprette en billig anti-statisk spray ved å dumpe en spiseskje av tøymykner i en sprayflaske fylt med vann. Spray denne på tepper og andre overflater for å forhindre oppbygging av statisk elektrisitet.
 • Statiske børster kan benyttes av produsentene for å få tak i statisk skrivere og andre maskiner.
 • Barbering eller klipping håret på hårete ben vil føre til mindre statisk elektrisitet til å bygge opp i første omgang. Selv om det kan være ubehagelig å psyke din, fungerer det veldig bra.
 • For å redusere "sjokk" bare bruke en mindre følsom del av kroppen din til å slippe ut slik som knokene, albue, ben eller arm.
 • Lossing på en betongvegg, vil også redusere "sjokk" til bare kribling.

Advarsler

 • Aldri la noen komme inn eller ut av bilen mens gassen blir pumpet, da dette kan føre til en oppbygging av statisk elektrisitet som kan utlades når du kommer i kontakt med metall pumpe, eller når dysen kommer i kontakt med bilens drivstoff port.
 • Når du bruker tøymykner på tepper og andre overflater som du går på, være sikker på å unngå å gå på den sprayet overflaten til overflaten har tørket. Fottøy kan bli veldig glatt hvis tøymykner er et uhell påføres såler av fottøy.
 • Ved håndtering av brennbare væsker eller brennbart støv sikre at alle isolerte ledere av elektrisitet er bundet sammen og jordet på mindre enn 10 ohm motstand.
 • Oppbevar flyktige stoffer borte fra områder som er kjent for å forårsake statisk oppbygging.