Wkino

Hvordan fjerne rust og korrosjon

Rust er resultatet av oksydasjon av jern. Den vanligste årsaken er langvarig eksponering for vann. Noe metall som inneholder jern, herunder stål, vil bindingen med oksygenatomene som finnes i vann for å danne et lag av jernoksyd, eller rust. Rust vil øke og fremskynde korrosjon prosessen, slik at vedlikehold er viktig. Men fjerning av rust er ikke så vanskelig. Denne artikkelen vil vise deg hvordan.

Trinn

Hvordan fjerne rust og korrosjon. Skaff en strøm jeksel eller slipemaskin hvis du ikke eier en allerede.
Hvordan fjerne rust og korrosjon. Skaff en strøm jeksel eller slipemaskin hvis du ikke eier en allerede.

Mekanisk metode

 1. 1
  Skaff en strøm jeksel eller slipemaskin hvis du ikke eier en allerede. De er lett tilgjengelig til enhver jernvarehandel, men siden de er el-verktøy, de sannsynligvis vil ha heftig pris koder. Mange hardware forsyne butikkene som Ace Hardware og Home Depot leie ut slike verktøy for en betydelig mindre gebyr. Strøm kverner er spesielt nyttig for større rust-dekket flater som på gamle biler.
 2. 2
  Monter jeksel med det groveste platen tilgjengelig. Grinders er utstyrt med avtagbare plater som er utskiftbare og utskiftbare når de har blitt slitt ned til ubrukelighet. Det er best å begynne å slipe bort rust ved hjelp av den største, til tøffeste av disse raskt gjøre unna med det verste av rust og unngå unødig slitasje på de mindre, mer følsomme seg. Stripping, fiber, og klaff plater fungere godt.
 3. 3
  Fest rustne materiale slik at den ikke vil bevege seg når du slipe bort rust.
 4. 4
  Slå på strømmen jeksel og pensle den roterende platen mot rust forsiktig, men bestemt. Sørg for å holde det i konstant bevegelse for å unngå uhell gouging metall.
 5. 5
  Bruk en makt slipemaskin for å fullføre rust off. Hvis noen mindre rust gjenstår, bør sliping bli kvitt det. Slipemaskiner fungerer akkurat som slipemaskiner, bortsett fra at de vibrerer en slipepad stedet rotere en plate. Detalj Sanders er spesielt utviklet for vanskelig tilgjengelige steder, og bør brukes for rust på hjørner og ujevne overflater.

Butikken kjøpte kjemikalier

 1. 1
  Kjøp en kjemisk rust remover. Ja, de finnes, men ofte den viktigste komponenten er noen form for syre som kan forårsake kraftig til å være semi giftig. Bruke verneutstyr ved håndtering inkludert vernebriller, hansker og munnbind eller åndedrettsvern. De rustfjernere kan kjøpes på hvilken som helst maskin forsyning butikken og noen auto body butikker. Noen valgfrie merkevarer inkluderer Evapo-rust, Acid Magic, The Works og WD-40.
 2. 2
  Påfør løsningen. Du kan gjøre dette på flere måter.
  • Noen kjemiske løsninger kommer allerede i sprayflasker. Spray lett og nøyaktig på rust og la sitte over natten for tunge rust.
  • Andre løsninger må påføres ved hjelp av en børste. Skrape av rust som lett kan fjernes og jevnt bruke løsningen. La sitte over natten.
  • En annen metode er total neddykking. Hvis et element er liten nok, finne en plast maling bøtte eller annen beholder og plassere den rustne element i den. Hell nok rust remover løsning til helt senke den og la det sitte over natten.
 3. 3
  Skyll med vann og tørk.
 4. 4
  Skrape av eventuelle gjenværende rust. Mesteparten av rust skulle ha blitt løst opp over natten, og resten bør løsner lett.
 5. 5
  Gjenta prosessen hvis det er nødvendig. Mengden av ventetiden nødvendig å fjerne rust avhenger av elementet i spørsmålet, hvor dårlig det er rustet, og hvor godt den butikken kjøpte produktet fungerer. Noen ganger metallet trenger å bli behandlet med oppløsningen mer enn en gang, særlig hvis den er rust på en vertikalt stående gjenstand.

Husholdningenes metoder

 1. 1
  Sjekk for å se hva du har tilgjengelig i ditt hjem. Ofte kan du lage din helt egen rust fjerning løsning uten å forlate kjøkkenet. Hjemmelagde løsninger fungerer spesielt godt med mindre rustne gjenstander. Den aktive ingrediensen i de fleste butikk-kjøpte kjemiske løsninger er en form for syre, vanligvis fosforsyre eller saltsyre, og mest sure stoffer som finnes i ditt hjem kan utføre det samme trikset
  • Dryss salt over den rustne området og la trekke med sitron eller lime juice. Dette fungerer spesielt godt med rust flekker på klær.
  • Lag en pasta ved å blande vann eller hydrogen peroxide med kremen av tartar. Spredt på rustne området og la sitte i noen timer, deretter fjerne med en vaskeklut.
  • Dypp en sammenkrøllet-up ball av aluminiumsfolie i hvit eddik og skrape bort på rust.
 2. 2
  Alternativt dekket helt senk rust element i en beholder med en syrlig væske. Sitron / lime juice, eddik, og cola alt fungerer bra. La sitte i noen timer eller over natten. Jo mindre den gjenstand, bør den mindre tidkrevende dette være. Ta det ut, skyll og tørk.

Elektrolyse

 1. 1
  Sett opp en elektrolytt løsning. Dette er enklere enn det høres ut. Fyll en plastbøtte med nok vann til å dukke ditt rustne objekt og bland en spiseskje med natron per liter vann. Bland godt til den er oppløst.
 2. 2
  Bruk en annen, oppofrende stykke stål som en anode. Elektrolyse prosessen vil til slutt gå i oppløsning dette metallet. Plasser anoden, slik som en stål kan, med begge ender ut, som fungerer godt, dersom boksen blir plassert til å omgi den rustne objekt, avhengig av størrelse.
  Sørg for at kannen anode er magnetisk å unngå å forvirre den med aluminium. Dette offeranode kanskje ikke helt under vann, til å koble på et tørt sted, for å forhindre at spenstig klippet eller bundet på wire terminal fra å bli ødelagt / pitted og oppløst over tid.
 3. 3
  Koble en ledning bly (bundet eller festet på) til en rust-fritt snitt rust din dekket gjenstand for en god forbindelse. Du må kanskje manuelt skrape bort litt rust å oppnå dette. Fullt senk den rustne objekt, ta vare å beholde så mye som mulig av ledningen ut av vannet.
  Forsiktig: Kontroller at dette rustne objektet ikke Forsiktig:> berøring anoden for å forhindre en elektrisk kortslutning (kort).
 4. 4
  Fest de to ledninger med en lavere amp bil batterilader til anoden og til den rustne objektet.
  Positiv (rød) skal kobles til anoden, og:
  Den negative (svart) er koplet til ledningen som fører til den rustne objektet.
  • Hvis anoden er også helt neddykket, vurdere å bruke en annen tråd som en mediator / forbindelse mellom anoden og bilbatteriet ladeledningen for å holde ladeledningen og forbindelse tørr.
 5. 5
  Plugg i bilen batterilader og slå den på. Elektrolyse prosessen vil gradvis begynne å jobbe bort på rust. La den sitte i 12-20 timer. FORSIKTIG: Hvis du noen gang ønsker å sjekke status på din rustne objekt, må du huske å slå av og koble batteriladeren først. Du vil se boblene stiger til overflaten og møkk samles på overflaten. Begge disse tingene er normale.
 6. 6
  Trekk ut bilbatteriet og fjern kablene fra stedene. Da tas ut, bør rustne objekt være rust-fri, men fortsatt i behov av noen rengjøring. Bruk en Scotch Brite pad for å fjerne slam på objektet og en børste til å rengjøre dem vanskeligere å nå steder.

Tips

 • Når rust er blitt fjernet, kan den ruster igjen. Hindre at dette skjer ved å dekke dine metalliske verktøy med olje eller fett. For andre objekter, bør du vurdere belegg dem med en sterk primer. Hvis du ønsker å male dem, sørg for å belegge dem med minst ett lag primer på forhånd for ekstra beskyttelse.

Advarsler

 • Vis forsiktighet ved bruk av elektrolyse for å rengjøre rust. Du bruker levende elektriske strømmer. Sørg for at beholderen er ikke bidrar (plast fungerer best), bruke gummihansker, og ikke føre til negative og positive ledninger å komme i kontakt.
 • Bestemme den nøyaktige metal av objektet. Rust er et annet ord for jernoksid, som bare dannes på jern eller metall som inneholder jern, som for eksempel stål. Alle metaller korrodere, om enn på forskjellige måter, og andre metaller har sin egen "versjon" av rust. Noen av de metoder som er beskrevet ovenfor, slik som elektrolyse, er designet spesielt for rust og skal ikke forsøkte å rengjøre andre metaller.
 • Sliping og pussing ujevnt kan slipe bort på metallet selv. Hvis et bestemt objekt er verdifull, vurdere å bruke en kjemisk løsning eller elektrolyse.
 • Unngå å puste noen sterke syredamper, alltid gi tilstrekkelig ventilasjon når du arbeider med en syre. Det kan irritere hals og lunger, spesielt i de folk med astmatiske eller lunge forhold. Vurder å bruke øyne og munn beskyttende slitasje som vernebriller og ansiktsmaske. Når du arbeider med store kjøpt sure produkter, alltid benytte arbeidshansker.