Wkino

Hvordan fjerne latex gummi teppe og flis lim fra et sementgulv

Tepper og fliser limt til et betonggulv kan vanligvis bli trukket opp lett, men å fjerne tørket latex mastik (lim) som gjenstår er en arbeidsintensiv, utfordrende, og potensielt farlig jobb. Å få mastik off er en multippel-trinns prosess.

Trinn

Hvordan fjerne latex gummi teppe og flis lim fra et sementgulv. Les dette over, og deretter bestemme om du har tid, fysisk helse, og ønsker å starte jobben.
Hvordan fjerne latex gummi teppe og flis lim fra et sementgulv. Les dette over, og deretter bestemme om du har tid, fysisk helse, og ønsker å starte jobben.
 1. 1
  Les dette over, og deretter bestemme om du har tid, fysisk helse, og ønsker å starte jobben. For noen mennesker, utleie av jobben er et bedre valg.
 2. 2
  Hvis området dekket med tørket fugemasse er større enn 25-30 kvm, eller om området er i et lukket område som ikke kan være godt ventilert, seriøst vurdere å ansette ut jobben.
 3. 3
  Hvor mye må du fjerne? Hvis du vil at mastik fjernes helt, 100% borte, forstår at under normale omstendigheter som ikke kan oppnås. Noen mastiksen vil ha fylt små hulrom i overflaten av sementen og vil alltid være synlig. Men hvis du kommer til det stadiet, da overflaten vil trolig være svært nær perfekt glatt, og med syreetsing vil det tilfredsstillende akseptere en konkret maling eller "flekken".
 4. 4
  Trekk opp tepper eller fliser, og skrape mastik-impregnert overflate med en flatnose spade.
 5. 5
  Neste prøve en en-tommers eller mindre stemjern.
 6. 6
  Neste prøve et barberblad maling remover, den typen som brukes for vindusglass.
 7. 7
  Det som gjenstår er best behandles med kjemikalier.
 8. 8
  Sett en golf-ball-sized glob av kommersielle latex mastik remover på en 4 x 4-i stedet og vente i 10 minutter. Det vil vise tegn til oppløsning. Med en sparkel, skrape opp den myke rotet og kast. Du vil ikke få mastik hele av i én omgang. Gjenta to eller tre ganger ved bruk av kjemiske remover.
 9. 9
  Når du har rengjort av omtrent alt du kan med den kjemiske, kan du fjerne dis av mastik venstre ved å tørke ned små områder med lakk tynnere. Det fungerer bra, men det er dyrt, og uten god ventilasjon vil det drepe hjerneceller.
 10. 10
  Fjern de gjenstridige, små flekker av mastik resterende ved å gni dem med en pimpstein, slik som de som selges i svømmebassenget materialer avdelinger av bygge forsyne butikkene.
 11. 11
  Den distressed utseendet på den glatte overflaten kan ikke være akseptabelt, men overflaten kan være lett syre vasket og malt. Løsninger for syre vask er allment tilgjengelig, og hvis arbeidstakeren bærer riktig beskyttelse for øynene, hender, armer og føtter det går raskt.
 12. 12
  Semi-transparent betong maling eller "flekken" er lett sprayet over rengjort og etset betongoverflate ved hjelp av en gartner pumpe sprøyta. Dette oppfølging med en kommersiell, klar sealer gjør en svært akseptabel finish.

Tips

 • Hvis ditt hjem ble bygget rundt 70-tallet eller så, og du har fjernet vinyl fliser og fugemasse er svart og herdet - du kan spraye WD40 på de områdene, og det vil re-emulgere limet snu det til noe som ligner motorolje. Skrape fugemasse inn i en haug og bruke en kommersiell absorberende - du kan da fei materialet. Dette tar flere programmer, men fungerer.
 • Brute force går bare så langt. Du er nødt til å bruke kjemikalier.
 • Merk at disse ikke vil myke eller fjerne mastik: kraften av 120 psi vanntrykk vaskemaskin, sprit, matolje, vaskemiddel, kokende vann (med mindre du har ubegrenset tilgang til liter per minutt.), Maling tynnere, syre; lut; en 2 -3/4-in bred, jern scrapper med spade-lignende håndtak selges for å fjerne vinyl gulv (bredden på bladet sitt er for bred til å tillate en person med normal styrke til å bruke den i å fjerne fugemasse.)
 • Det er nå selskaper som gjør giftfri mastik fjerning som gjør en god jobb oppløse mastik uten å drepe hjerneceller. Par eksempler er CitrusKing Tetting Remover, Bean-e-doo.
 • Vær oppmerksom på at svart fugemasse kan inneholde asbest.

Advarsler

 • Flyktige hydrokarboner er farlig for helsen. Ventiler godt. Husk at røyk fra de fleste hydrokarboner er tyngre enn luft og kan samle seg på flyktige konsentrasjoner nær gulvet. Alle potensielle tennkilder bør fjernes fra arbeidsområdet og tilstøtende rom. Disse inkluderer: ovner, varmtvannsberedere og elektriske apparater. Tragiske konsekvenser har skjedd fra misbruk av løsemidler i hjemmet.