Wkino

Hvordan fjerne en popcorn tak

Popcorn (akustisk) tak er en rask og billig måte å avslutte Sheetrock tak og var alle raseri på 60-tallet og 70-tallet. Nå har de falt i unåde noe, henvist til skjebnen til hockeysveis, fjærkledde hår og Angel Flight jakker. Bli kvitt popcorn tak er ganske enkelt, selv om arbeider på taket er en god trening for skuldrene.

Trinn

Hvordan fjerne en popcorn tak. Fullstendig dekke gulvet med plast dekker eller en duk.
Hvordan fjerne en popcorn tak. Fullstendig dekke gulvet med plast dekker eller en duk.

Komme i gang

 1. 1
  Fjerne det rom helt. Forestill gulvet ditt ser ut som hva din taket ser ut nå. Nå forestille bitte små pellets av maling i hver sprekk og krok av dine sofaer, stoler og tepper. Det er ikke et pent syn. For å slippe å gjøre mer arbeid senere, fjerne og alle møbler eller husholdningsartikler fra rommet helt. Det skal se helt nakne før du går videre til neste trinn.
 2. 2
  Fullstendig dekke gulvet med plast dekker eller en duk. Selv om et lerret dråpe klut er den profesjonelle gullstandarden, vil flere biter av overlappende plast dekker også gjøre susen.
  • Husk at enhver plast dekker som ikke er teipet sammen har en sjanse for lekkasje. Hvis du vil være helt sikker på at din ryddejobb vil bare kreve å kaste bort plast dekker, tape den sammen for ekstra beskyttelse.
 3. 3
  Sette en vifte på rommet og slå den på for ekstra ventilasjon. Ikke skru den opp mot taket, bare ha den på og blåser i et lite synlig sted i nærheten av bakken.
 4. 4
  Hvis popcorn taket er pre-1979, få det testet for asbest. Søke profesjonell hjelp for en diagnose. Asbest ble mye brukt i konstruksjonen, for sin isolasjon og brannmotstand, før 1979.

Fjerne popcorn taket

 1. 1
  Ved hjelp av en gartner bærbar hånd sprøyter (også kalt en hudson sprayer) å spraye ned deler av veggen. Spray en 3 'x 3' område av taket. La det trekke i et minutt, og deretter spraye den på nytt. Popcorn materialet er svært tørt og porøst, så det vil lett suge i vannet du sprayer på den.
 2. 2
  Etter noen minutter, komme opp på en gardintrapp og skrape popcorn av med et tak tekstur skrape. Hvis du ikke har et tak tekstur skrape, en stor sparkel eller gips kniv (4 "eller 6" er bra).
  • Det skal komme ut veldig enkelt. Hvis ikke, suge det litt mer, men vær forsiktig så du ikke å suge taket for mye. For mye vann kan føre til skader på gips tape og underliggende gips som du finner bak popcorn skjeggstubbene.
  • Hvis du bruker et tak tekstur skrape, fest nekte bag til skrapen. (De fleste skrapere vil komme med denne funksjonaliteten.) På denne måten kan du kaste popcorn stubbene fra fangsten rett i søpla i stedet for å måtte tørke det hele opp igjen på gulvet.
 3. 3
  Gå til neste 3 'x 3' kvadrater av taket området mens gjenta trinn 1 og 2.
 4. 4
  Når alt popcornet er skrapet av, sand hele taket med en sliping stang og skjerm. Samle noen av de skrapt-off popcorn som er på duken og legg den i tunge søppelsekker. Støvsug opp eventuelle gjenværende smuss.

Fullført prosessen

 1. 1
  Påfør noen tiltrengte sparkelmasse, om nødvendig. På dette punktet, vil du sannsynligvis se at taket har bare vært "sparken tapet", som betyr at gips installasjonsprogrammet bare gjorde en svært grov jobb med gips tape, sette opp bare ett strøk av gjørme. Så vær forberedt på å måtte sette på et par strøk med gips gjørme.
 2. 2
  For den beste finish av alt, gjøre en "skumme strøk. "En skumme strøk innebærer topping sammensatte brukes på hele taket med en 12" eller 14 "gips kniv. Sand dette skumme strøk for en feilfri finish før du bruke primer og maling.
 3. 3
  Legg mer tekstur til taket ditt, hvis det er ønskelig. Så popcorn ferdig fungerte ikke ut for deg til slutt. Hva så? Det er nok av andre teksturoverflater at du kan prøve ut på taket for å gjøre det pop og bedre skille seg ut.
 4. 4
  Prime og male taket. Når du har mudded, pusset og strukturert, du prime og maling. Dette er den morsomme delen, gir deg en vakker ny himling. Mengden arbeid involvert var definitivt verdt det.

Tips

 • Hvis du ikke har tilgang til en hage sprøyta, bare få inn en hageslange med en sprøyte ventil på enden av det (den typen du sannsynligvis bruke til å vaske bilen din). Bare vær forsiktig sprøyta vedlegget ikke lekker og suge vann inn dine gulv.
 • Vær spesielt forsiktig når du skraper rundt kantene på taket fordi det vil være gips tape langs disse hjørnene. Du vil ønske å holde denne tapen i god stand.
 • Bruk heavy-duty "entreprenør poser" for å plukke opp alle de gamle popcorn materiale. Det vil være en overraskende mengde av det, noen store poser for hvert rom, og de vil være svært tung! Så får en hel boks av entreprenøren poser før du begynner.

Advarsler

 • Hvis huset eller leiligheten ble bygget før midten av 70-tallet, er det mulig at popcorn taket inneholder asbest. Så får taket sjekket for asbest før du begynner. Hvis taket ikke har asbest i det, ville det beste løpet av handlingen være å installere 1/4 "gips over eksisterende taket, siden få asbest popcorn fjernet ville trolig være veien ut av budsjettet.
 • Asbest er den kjente kreftfremkallende stoff som forårsaker asbest mesothelioma kreft. Dessverre symptomene bare vises mellom 5 og 50 år etter inhalasjon asbest. Dette er en forferdelig og smertefull sykdom med ekstremt dårlig prognose. Hvis du har mistanke om asbest, studere den mulige risiko og konsekvenser før du fortsetter.

Ting du trenger

 • Lerret eller plastduker, nok til å dekke gulvet området
 • Portable hage sprøyter (kan leies, men du vet sikkert noen som vil la deg låne deres), fylt med vann
 • Gardintrapp
 • 4 "eller 6" kitt / gips kniv
 • Sandpapir, sliping skjermen og pol, eller gips sliping svamper
 • Broom & butikk VAC
 • Når du er ferdig: gips gjørme og gips etterbehandling verktøy, latex primer og maling, malerverktøy