Wkino

Hvordan fjerne en levende mus fra en klebepapiret

Det flotte med å bruke klissete feller for å fange mus er at de ikke dreper de små rakkerne. Imidlertid er fellene ikke utformet for musene som kommer ut når de har satt seg fast. Med litt innsats og forberedelser, kan du fjerne musen og slipp den ut i naturen, uten å skade den eller kjører risikoen for dens komme løs igjen i ditt hjem eller kontor.

Det finnes en rekke feller på markedet utformet for å fange og slipp mus - kjøpe og bruke dem hvis du kan. Hvis du ikke kan eller de ikke fungerer - prøv denne metoden.

Trinn

Hvordan fjerne en levende mus fra en klebepapiret. Kjøp klissete feller.
Hvordan fjerne en levende mus fra en klebepapiret. Kjøp klissete feller.
 1. 1
  Kjøp klissete feller. De kommer vanligvis i to typer - papiret de med peel-away cover og plast skuffer. Begge er like gode til å fange mus, men plast magasinene inneholder mye mer av lim, og som kan gjøre fjerning vanskeligere. Jo dypere lim kan også dekke musens munn og nese, og føre til kvelning. Hvis du får papir seg, ikke bruke de som kaster inn en boks - det spiller liten rolle i å fange mus, men gjør fjerning mye vanskeligere.
 2. 2
  Rydd opp noe som kan tiltrekke mus eller at de kanskje bruker som matkilde - du vil musene å ha klissete feller som sin eneste kilde til mat.
 3. 3
  Plasser fellene i områder der du har sett bevis på musene. Se etter tygget mat, ekskrementer eller papir som er blitt spist på.
 4. 4
  Agn fellene. De fleste av fellene sier de er parfymert og trenger ingen agn, men litt ekstra insentiv ser ut til å gjøre en stor forskjell i å fange Fievel og hans familie. Til tross for stereotypier, er et dårlig valg. Bortsett fra at det ikke er en favoritt gnager mat, vil det gå dårlig, lukt og generelt gjør en plage av seg selv. Peanøttsmør er også et dårlig valg - som er noe fet. Fet mat kan frakk den klebrige delen av fellen, rendering det ubrukelig for å fange smågnagere. Tootsie Rolls, Fig newton eller andre frukt barer og lignende cookies fungere godt. Plassere dem i midten av fellen og presse dem ned litt så de holder seg til fellen.
 5. 5
  Vent. Det kan ta flere dager å fange mus. Tålmodighet er en dyd (se Hvordan være tålmodig ). Sjekk fellene i morgen, etter jobb og før sengetid. Skjønt musene har en tendens til å være mer aktive om natten, vil de søke mat til alle døgnets tider, spesielt dersom det er liten menneske eller et annet dyr aktivitet. Ulike typer mus har forskjellige atferdsmønstre, men de fleste av dem er svært aktive finsnitter og vil intenst utforske alt innenfor en 30-fots radius av reiret sitt.
 6. 6
  Når musen er fanget, plassere hele felle, mus, agn og alt, i en klar plast container som har overflate dimensjoner litt større enn klebepapiret og som er minst 4 inches dyp. Bruk gummihansker hvis mulig og holde hendene vekk fra musen. Selv om de er litt og søte, de har veldig skarpe tenner. Mus kan bære sykdom og biter vondt. De kan gjøre noen alvorlig skade med sine tenner, så selv om du bruker hansker, tar seg ikke å gi skremt dyr en sjanse til å bite deg eller noen andre.

Olje-metoden

 1. 1
  Hell litt vegetabilsk olje over musen, belegg det lett, og området rundt fellen. Bruk akkurat nok olje, kanskje en spiseskje eller to på de fleste. Enhver form for matolje fungerer, men vegetabilsk olje fungerer best og har en tendens til å være den minst kostbare. BRUK ALDRI NOE SLAG FOR PETROLEUM, syntetiske eller smøreolje - det vil drepe musen. Sørg for at musen munn og nese ikke er neddykket i olje. Igjen, det tar svært lite olje.
 2. 2
  Cooking spray er et godt alternativ til vegetabilsk olje som du faktisk kan konsentrere matolje bare på de delene som sitter fast uten belegg unødvendige områder. Dessuten sikter spray på disse områdene og soaking dem fører til en nesten umiddelbar løslatelse av musen uten å slite det ut og gjør det ytterligere skadet.
 1. 1
  Sett lokket på plastbeholderen og låse det ned. Vent og se. Musen bør være i stand til å arbeide seg fri av fellen i løpet av få minutter. Dette kan skje nesten umiddelbart hvis critter ikke sitter fast veldig godt, så sørg for at du setter lokket på så raskt som mulig. Hvis musen kommer unstuck med lokket av, vil det nesten umiddelbart hoppe ut av beholderen, og nok en gang være gratis i bygningen.
 2. 2
  Sjelden, vil musen trenger litt hjelp. Hvis de har festet seg på papir i en lengre tidsperiode, kan de blir svake og dehydrert. Dessuten kan plastbrett versjon av den klebrige fellene være veldig klissete, og musene har problemer med å komme ut, spesielt hvis bakbeina er klistret sammen eller halen er nedsenket i limet. Hvis dette skjer, bruker polstret klut, som en gammel potholder, for å bidra til å få musen nesten gratis. Kluten skal være tykk nok til at du ikke kan bli bitt gjennom det, men fleksibel nok til at du får tak i gnager med det. Når du har dyret stort sett fri, sette fellen i beholderen og legg lokk på og la musen gjøre resten av arbeidet. Dette kan ta noen minutter. Også sjekke for å sørge for at ingen lim dekker musens nesen. Hvis det er noen der, bruk en klut til å tørke det bort. Det bør ikke være nok lim på papir feller for at dette skal være et problem, men kan være et problem med de dypere plastbrett.
 3. 3
  Se gjennom tanken for å sørge for at musen er gratis. Det burde være i stand til å bevege seg rundt - uten sine ben eller hale henger sammen. Når den er oppe og går rundt, er det på tide å slippe den utenfor. Føler ikke altfor stresset - det er en time eller så av luft i beholderen, men ikke mye mer, så har tenkt å ha musen gratis innen denne tidsrammen. Også, hvis du lar musen i det på veldig lenge, vil det begynne å prøve å tygge seg ut og skade beholderen.
 4. 4
  Ta musen til et egnet miljø, helst et stort felt eller skogsområde, minst en kilometer fra bygningen og bort fra andre bygninger. Noen gnagerarter har et daglig utvalg av nær en mil, så får dem minst så langt unna, med mindre du vil at de skal komme tilbake.
 5. 5
  Sett beholderen på bakken, helst i nærheten av noen deksel slik at mus kan finne et sted å løpe til fri for rovdyr. Ta av toppen og ta flere skritt tilbake. Musen bør være i stand til å hoppe ut av beholderen. Du må kanskje tippe beholderen på sin side litt for å oppmuntre musen til å forlate.
 6. 6
  Rengjør alt godt og kast den gamle fellen og agn i en forseglet søppelbøtte utenfor - agn og fellen kan fortsatt tiltrekke mus og insekter, men er nå bare en matkilde. Selv generelt rene dyr, kan mus bære en rekke sykdommer som kan utgjøre en risiko for mennesker og andre kjæledyr (spesielt kjæledyr gnagere), så det er veldig viktig å vaske og desinfisere beholderen og alt annet brukt til å fange og slipp musen. Også desinfisere og rengjøre områder hvor musa ble levende.
 7. 7
  Vask hendene godt.
 8. 8
  Gjenta prosessen. Der hvor det er en mus, er det vanligvis mer. La noen få feller ut i det samme området for et par uker. Hold gjenta prosessen til du ikke har fanget en mus i en måned. Se etter tegn på nye infeksjoner og plassere nye feller så snart som mulig - mus rasen virkelig, virkelig, virkelig fort - flere kull, så mange som sju til ti, i et år.

Powder metode

 1. 1
  Skaffe pulver som maisstivelse.
 2. 2
  Påfør maisstivelse som du ville oljen. Mais stivelse har ingen mulighet for drukning musen, men du bør aldri bruke nok olje til å drukne dyret, uansett.
 3. 3
  Assist musen. Musen vil kreve mer hjelp enn olje metode - bruk en polstret klut eller tykke hansker, fordi musen vil mest lyst prøve å bite deg. Prøv å få musen meste gratis, som ovenfor, og la den ferdig jobben for deg.
 4. 4
  Følg de gjenværende trinnene i olje-metoden for å slippe musen.

Tips

 • Gjøre det mye lettere på deg selv og musa! Bare kjøpe en mus kube - en klar plast boks med en skråstilt dør, slik at mus kan komme inn, men ikke ut. Når det er på tide å slippe den tilbake til naturen, bare slå kuben opp ned. Døren faller ned og musen scurries ut. Ingen rørende, ikke stikke - bare felle og slipp!
 • Mens du kan ikke mus-bevis et hus, kan du forsegle noen åpenbare startpunkter. Den gjennomsnittlige feltet mus kan passe gjennom et hull litt større enn en blyant og de kan tygge gjennom det meste skum tetningsmasse. Bruk en kombinasjon av tetningsmateriale eller patching sammensatte med netting eller metall skrubbesvamper å tette hullene hvor musene er mest sannsynlig å komme i. Se spesielt der rør og ledninger kjøre inn i huset.
 • Sjekk lokale lover i ditt område før du slipper museknappen. Det kan være ulovlig å slippe dyr på andres eiendom uten eiernes samtykke. Du kan også slippe dem i et skogsområde i en park og ikke trenger å bekymre seg om privat eiendom problemet, men i så fall være sikker på at du ikke gjør det på en mest gresskledd åpen type park som er i utgangspunktet laget for folk bare, som du ikke vil at et barn får bitt på grunn av deg!
 • Et kjæledyr katt, hund eller ville dyr kan få limet fast til sin munn, svelg eller resten av sitt fordøyelsessystem hvis de spiser en slik mus som fortsatt har lim på den. Denne prosessen bør forlate musen lim gratis, men hvis du ser overflødig lim på dyret, holder det med en hanske eller klut så du ikke blir bitt og bruke et rent papir håndkle, vaskeklut eller butikk håndkle til å tørke av overflødig lim før du slipper museknappen.
 • Bli kvitt den gnager velkommen matte. Mus og rotter er mye mer sannsynlig å gjøre et hjem hvor det er rikelig med mat og strø. Hvis du holder mat og slikt utilgjengelig og et rent hjem, du er mye mindre sannsynlig å ha et angrep.
 • Du kan også bruke vegetabilsk olje for å få fellene utenfor ditt kjæledyr, klær, barn, og slikt. Mye omsorg er å bli tatt for å sikre at du gjør vask av klærne dine med olje i første omgang for å sikre en flekk vil ikke forekomme (sjekk i den lille, umerkelig sted å begynne med).
 • Ikke noen gang prøvd å bare trekke musen av fellen uten å bruke olje. Limet på noen av disse fellene kan faktisk trekke av hår og av og til huden. Det er lett å de-hanske en mus eller rotte hale med fellen lim.

Advarsler

 • Sjekk fellene regelmessig. Kontroller at du sjekke fellene flere ganger om dagen for å redusere sjansen musen vil skade sin egen eller bli dehydrert.
 • Mens klissete feller vanligvis ikke skade musene umiddelbart, kan de likevel forårsake skade - bruke dem som et alternativ når live-feller er utilgjengelig eller ikke fungerer.
 • Mus kan prøve å fjerne seg fra den klebrige feller noen måte de kan - sliter og etterlater håret og til og med kroppsdeler bak. Dersom løsning er målet ditt, det finnes andre metoder for å vurdere. Alternativt humane mus feller som mus Depot og Smartmouse felle er tilgjengelig online, på lokale jernvareforretninger, dyreliv sentre, og store boksen butikker.
 • Mus og rotter bite. De er ikke mener, bare å forsvare seg selv. Hold hendene borte fra dem og beskytte deg selv med hansker og en tykk klut hvis du må håndtere musa.
 • Bruk bare naturlig matolje. Oljebaserte oljer kan være giftig, og er ikke bra for miljøet, musen, hjemme osv. Petroleum oljer er også mye vanskeligere å rydde opp.
 • Alle gnagere potensielt bære sykdom, inkludert rabies, Hantavirus lunge syndrom, hemoragisk feber, Lassa feber, leptospirose, lymfatisk choriomeningitis, Plague, Rat-Bite feber, Salmonellose, Tularemia, som alle kan gjøre mennesker og dyr, spesielt kjæledyr gnagere, syke, eller til og med dø. Rengjør alt godt og kast alt som har blitt forurenset med gnagere avføring som ikke kan helt sterilisert. Vask hendene godt etter at du slipper museknappen. Noen ganger kan vaske hendene ikke være bra nok til å unngå infeksjoner, så mange av disse kan trenge gjennom huden eller overføre av aerosoler som du puster i. Se en lege umiddelbart hvis du får akutt syk etter å ha håndtert mus.
 • Plasser feller der andre kjæledyr, som hund og katt, kan ikke komme til dem. Ellers, i stedet for å fange mus, løper du risikoen for å fange din puddel. Dessuten gjør en fanget mus et lett mål for en katt eller hund - dødelig for mus, og du risikerer å utsette ditt kjæledyr til sykdom.
 • Sørg for at lokket på transport container er forseglet og låst - ellers kan du risikere å ha en mus løs i bilen.
 • Sjekk fellene regelmessig. En fanget mus kan raskt tørke og vil dø i en dag eller så, noen ganger mindre. Døde dyr utgjøre en helt ny spekter av helsefare og kan lukte forferdelig. Hvis musen har dødd, ta ekstra forholdsregler i desinfisering området.
 • Pass på at dyret faktisk kan overleve i miljøet du slippe den ut. Hvis du bor i en ekstrem eller ugjestmilde klimaet dyret ikke ville overleve i, er det ingen vits i levende fangst og slippe den.
 1. Du kan lage en liten habitat av strø... papirhåndklær strimlet fungerer fint, og litt mat kilde, for eksempel nøtter, revet ost, og vann og la musen i det... som en liten pappeske eller skoeske med en åpning for musen å dra fra når den er klar. På den måten, hvis du er i et kaldt miljø, vil de ha mat og husly til de er sterke nok til å finne alternative boliger.

Ting du trenger

 • Sticky mus feller - papp de er bedre enn plast skuffer
 • Agn, ikke ost eller peanøttsmør. Frukt barer som fungerer best.
 • Klar plast container større enn de klebrige feller, minst 4 inches dyp, med et låsbart lokk
 • Matolje
 • Hansker
 • Tykk klut eller gamle potholder
 • Desinfeksjonsmiddel