Wkino

Hvordan fikse et hull i en asfaltert innkjørsel

Jettegryter eller andre skader på en asfaltert innkjørsel kan ofte fylles med kaldt asfalt filler. Her er noen trinn for å hjelpe deg har et vellykket prosjekt reparere oppkjørselen.

Trinn

Hvordan fikse et hull i en asfaltert innkjørsel. Måle eller anslå hvor mye fyllmateriale du trenger for å utføre reparasjoner.
Hvordan fikse et hull i en asfaltert innkjørsel. Måle eller anslå hvor mye fyllmateriale du trenger for å utføre reparasjoner.
 1. 1
  Måle eller anslå hvor mye fyllmateriale du trenger for å utføre reparasjoner. En liten jettegryte, kan mindre enn to meter kvadrat repareres med om lag 50 pounds av kaldt mix asfalt filler.
 2. 2
  Velg asfalt filler du ønsker å bruke for reparasjon din. Kald asfalt filler (en blanding av asfalt tjære og bergarter) er solgt i plastposer lignende i størrelse til sement sekker som veier 50 pounds, og bøtter fra én gallon til fem liter.
 3. 3
  Rengjør løst smuss og rusk ut av hullet med en hage spade, en sparkel eller annet egnet verktøy. Hvis materialet i hullet er tørr jord, kan det være lurt å bruke en hageslange for å dempe det fordi tjære ikke vil holde seg til tørke skitt.
 4. 4
  La hullet tørke i solen hvis det er vann i den fordi den tar ikke vil holde seg til det våte skitt. Du kan også bruke en vifte eller blåse tørketrommel hvis du har det travelt.
 5. 5
  Fyll i hull som er mer enn tre eller fire inches dypt med et materiale som kan komprimeres tett, så som leire, knust betong, eller knust kalkstein. For reparasjoner der materialet under plasteret er ikke compactable med vanlige metoder, kan det være lurt å over-grave hullet og hell betong til ca to inches under det ferdige fortau grade å stabilisere området.
 6. 6
  Fyll hullet med asfalt filler til om lag en halv tomme over tilstøtende asfaltering. På denne måten blir den ferdige lapp nivå med fortau etter at den er pakket.
 7. 7
  Pakk det ned med en hånd tamp, en bensindrevet plate komprimator, eller til og med en hammer for svært små hull. Pass på at den kalde asfalten mix er pakket godt inn i hullet eller vil du finne lappen vil mislykkes raskt når det utsettes for trafikk.
 8. 8
  Dekk patch hvis mulig. Du kan sette et bord eller stykke kryssfiner over fix for et par dager for å sikre at den stivner mer, men dette er valgfritt. Hvis du pakket ned tett, kan det kjøres over umiddelbart.
 9. 9
  Rydd opp dine verktøy og eventuelt sølt materiale rundt patch din og beundre dine verk.

Tips

 • For reparasjoner større enn to kvadratmeter, er en plate komprimator svært nyttig.
 • Hvis du vil, kan du undergrave fortauet ved siden av lappen så den nye patchen materialet vil støtte kanter svekket etter hendelsen som forårsaket den opprinnelige jettegryte.
 • Tjære vil vaske ut av hendene med en god mekaniker hånd renere, være forsiktig med å bruke løsemidler som white spirit, smøremidler, eller andre kjemikalier som de kan være skadelig for huden din.

Advarsler

 • Store hull vil synke litt når biler kjører over dem, så ikke vær redd for å fylle hullet 1/4 tommers høyere i sentrum. Bilene kjører over vil senke filler med tiden.

Ting du trenger

 • Spade eller andre graving verktøy
 • Plate tamp eller plate komprimator
 • Asfaltblanding
 • Materiale for å stabilisere basen under lappen hvis nødvendig