Wkino

Hvordan erstatte en nedsenkbar vel pumpe

Skifte liker av en 100-meter dyp nedsenkbar vel pumpe kan være skremmende. Her er hvordan, steg for steg.

Trinn

Hvordan erstatte en nedsenkbar vel pumpe. Først må du slå av bryteren til pumpen.
Hvordan erstatte en nedsenkbar vel pumpe. Først må du slå av bryteren til pumpen.
 1. 1
  Først må du slå av bryteren til pumpen. Det ville være best å sørge for at pumpen er slått av ved å prøve å kjøre vann. Husk at blæren kan fortsatt ha vanntrykk i den. Hvis vannet ikke var gått fem minutter, så du pumpe er av.
 2. 2
  Lokalisere og fjerne toppen av brønnhodet (cap). Min cap ble holdt på plass med 3-1 / 4 "bolter, bruker 7/16" fastnøkkel til å fjerne.
 3. 3
  Skinne et lys lommelykt inn i brønnhodet. Her vil du gjøre noen første konklusjoner om hvordan du kan bytte pumpe. Det første man legger merke til er hvordan forbindelsen er til huset. Det ville enten være en pitless adapter eller en forening. Den andre tingen å sjekke er om du har PVC eller flexi-rør for vann viktigste røret. Vanntilførselen kan gjøre det vanskelig å se forbi det, men et hint er hvit PVC er reflekterende, er svart flex rør ikke reflekterende og kjedelig. Min Brønnen har en pitless adapter og svart flexi-rør.
 4. 4
  Nå som vi vet hvordan de skal nærme seg denne fjerningen, kan vi samle de verktøyene vi trenger. Du må lage en 5 'lang "T"-verktøyet som er en "sch 40 rør 5' lang, gjenget i begge ender, med en T på den ene enden og to 6" brystvortene, og da sammen gjør en T. Du vil trenger også en £ 2 hammer og minst en annen person til å hjelpe deg. 2 ville være bedre siden den fleksible rør kan være 200 'lang og kan bli vanskelig å håndtere.
 5. 5
  Skru på "t"-verktøyet til toppen av pitless adapter og koble de elektriske forbindelser. Du er klar for fjerning.
 6. 6
  Når du er klar, trekker opp noen små kabelen som er pitless adapter lås, og en annen person trekker opp på "t"-verktøyet. Når pitless adapter er fjernet fra røret, kan den personen som holder låsen kabelen så grip den pitless adapter. Deretter kan du fjerne "T" verktøy fra pitless adapter. Den 3/4 "HP pumpe som var i dag i hullet vekter om totalt £ 60 når den er i vannet, noe som betyr fortsatt dypt inne i godt tube.
 7. 7
  Nå som "t"-verktøyet er fjernet, kan du begynne å trekke i flexi-rør opp. La den andre personen vandre flex rør ut i en rett bane. Du trenger 100 'området hvis du har en 100' dyp brønn. Hvis du har en tredje person, kan de bistå den første personen med å trekke ut vel pumpen som det kan bli slitsomt for noen mennesker.
  • MERK vil flex rør få glatte når du når vannstanden. Bruken av gummi grep hansker kan være meget nyttig her, men er ikke nødvendig.
 8. 8
  Når brønnen pumpen er ute, kan du begynne å fjerne den gamle pumpen. Du må samsvare med spesifikasjonene til den nye pumpen. Det er to forskjellige modeller, en med en kontroll boks, en uten. Annet enn det, er det hovedsakelig bare 115 eller 230 volt, hva HP (hestekrefter), og hva GPM (liter per minutt). I å kjøpe en ny nedsenkbar pumpe, husk hvor vanskelig og vondt i, men dette er, bør du kjøpe en pålitelig, godt anmeldt pumpe siden miste vann ved å kjøpe en billigere pumpe kan koste deg mer i det lange løp.
 9. 9
  Når du kobler en ny pumpe, sørg for at du har noen elektrisk kunnskapsrik eller en elektriker gjøre tilkoblinger. For eksempel, en 230 volts pumpe med to svarte ledningene (to "Hots") og en grønn tråd ("bakken"). Når du er klar til å gjøre de elektriske tilkoblingene, sørg for å sette varmen krympeplast på hver ledning før de krympeforbindelsene. Få bedre crimp kontakter enn de som følger med pumpen ville være en god idé. Husk at du ikke ønsker å måtte fjerne pumpen når den er nede i røret bare på grunn av en dårlig forbindelse. Når krympet og sikkert på plass, må du plassere krympeslange over crimp kontakter. Når på plass, må du legge til en god mengde varme til slangen for å gjøre det krympe, vil en fyrstikk eller lighter ikke være nok varme. Jeg brukte en liten propan lommelykt. Når varme-krympet, tape ledningene til røret for å holde dem fra å bevege seg fritt i røret. Legg til en 1/8 "rustfritt stål kabel til pumpen for å gjøre fjerning neste gang lettere. For å gjøre dette, trenger du mengden av vannrør (100 'i dette eksempelet) pluss en ekstra 10' for å tillate sløyfer og tilknytning til et løft neste gang. Du vil også trenge seks rustfrie kabelklemmer, bruke tre i hver ende.
 10. 10
  Nå er du klar til å installere den nye pumpen. Du trenger ikke å tape kabelen til vannrøret, men du kan. Plasser pumpen nær hullet og flytte vannet flex røret, slik det er i en rett linje til brønnhodet.
 11. 11
  Akkurat som fjerning, bruke to personer på godt hode, og en annen person til å gå flex røret mot brønnhodet. Sett pumpen inn i hullet, og sakte starte anstendig. Når pumpen treffer vann-nivået, kan det reduseres i vekt. Dette er helt normalt, siden elementer i vann veier mindre enn i luft.
 12. 12
  Når du kommer til pitless adapter, må du installere "t"-verktøyet igjen. Har en gang person til å holde pitless adapter og har noen andre skru den på plass. Deretter kan du fullfører innsettingen av pitless adapter tilbake på plass.
 13. 13
  Når pitless adapter er sikret, vil du ikke vekt på "t"-verktøyet, og det kan fjernes. Vennligst ikke presse hardt for å sikre at den sitter riktig siden dette kan skade godt casing.
 14. 14
  Nå kan du koble de elektriske tilkoblingene på toppen av brønnen, og igjen, hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre dette, ta kontakt med en ekspert.
 15. 15
  Før du installerer cap, er det best å sjekke for å se om du har vann. Koble en slange til slange tilkobling på blæren tank, skru på, og slå av vannet kommer til huset. Slå bryteren på pumpen. Vannet ditt bør girggle, denne lyden er hva som skjer når luften blir skjøvet rundt. Hvis du ikke har vann etter fem minutter, slå av bryteren til pumpen. Dette er ikke et problem, er å vente hva du trenger å gjøre fem minutter og la vannet som blir pumpet opp til å bosette seg i røret og tvinge luftbobler opp. Så etter 5 minutter eller så, slå bryteren på og du har god rennende vann.
 16. 16
  Installer godt cap og du er ferdig.
 17. 17
  Vannet skal nå sjekkes for bakterier og for "mykhet" av en sertifisert vannverket siden det er alltid en sjanse for bakterier å angi deg vannsystemet.

Tips

 • En Pitless Adapter er en enhet som vil holde godt pumpe opp fra lange høyder. Det kan være tett selv som en luft-tilkobling på en traktor trailer. Den har et V-seksjon i veggen av røret, og når deretter pitless forbindelse på vannrøret glir inn i V, er det alltid tilkoplet helt løftet ut av stilling. For mer informasjon, vennligst Google "pitless adapter"