Wkino

Hvordan du rengjør en patron typen svømmebassenget filter

Over bakken har mye moro og trening i sommerhalvåret, men opprettholde dem kan være en kostbar sak. For de som ønsker å spare penger, eller rett og slett redusere avfall, renhold, snarere enn å kjøpe en ny en er et alternativ.

Trinn

Hvordan du rengjør en patron typen svømmebassenget filter. Kjøp kvalitet blekkpatrontype.
Hvordan du rengjør en patron typen svømmebassenget filter. Kjøp kvalitet blekkpatrontype.
 1. 1
  Kjøp kvalitet blekkpatrontype Disse vil ha en plissert glassfiber matte eller syntetiske filter media, ikke papiret. De rengjøringsmetoder som beskrives her vil føre billige media å bryte ned, forlater filteret ubrukelig.
 2. 2
  Kjøre systemet med filter som du normalt ville. Når den blir skitten, fjerne den fra-filter forsamlingen.
 3. 3
  Skyll eventuelle rester fra filteret med en hageslange og spreder før filteret tørker etter at du har fjernet det. Tørking gjør at rusk som samles for å sette inn i filtermediet, noe som gjør det mer vanskelig å fjerne senere.
 4. 4
  La filtrene tørke grundig, helst i strålende solskinn, som har effektive algaecidal egenskaper.
 5. 5
  Shake eller en luftkompressor for å fjerne løse partikler fra filterets stoff. Dette kan gjøres ved å trykke det på en overflate, børsting med en stiv pensel, eller andre midler. Merk at dette trinnet er i forberedelse til selve rengjøringen, så får det perfekt er ikke nødvendig.
 6. 6
  Lagre filtrene du normalt ville kaste i søpla før du har flere å rengjøre. Fordi rengjøring innebærer å bruke chlorinizer og tar tid, rengjøring individuelle filtre er ikke effektivt. En fem gallon plast maling bøtte vil holde ca 5 type C.
 7. 7
  Forbered en stor bøtte med et tettsittende lokk for å suge filtre. Bruk en løsning av 1 del basseng klorerer til 6 deler vann. Senk filtre i denne løsningen, og sett lokket på bøtta.
 8. 8
  Tillat filtrene for å suge for å drepe eventuelle mikroorganismer som er fanget i filtermassen, og for å bryte ned eventuelle organiske forurensninger. En dag er god start, men 3 til 5 dager vil gi bedre resultater.
 9. 9
  Ta ut filtrene og skyll i en bøtte med rent vann. Agitere filtrene ved å holde dem i den ene enden, og dunking dem raskt inn og ut av det rene vannet. Du bør se en sky av rensede forurensninger som kommer fra filteret.
 10. 10
  Henge eller plassere filtrene i skarpt sollys og la dem tørke grundig. Noe mer smuss som er fanget på overflaten av filteret bør børstes av, ved hjelp av en stiv stritter maling eller deler rensebørste.
 11. 11
  Tett bøtte du suge filtrene i når den ikke er i bruk slik at du ikke trenger å legge til ekstra chlorinizer hver gang du rengjør filtrene. Noen sedimenter vil akkumuleres i bunnen av denne bøtta, men det påvirker ikke brukbarheten av løsningen.
 12. 12
  Bland en løsning av saltsyre og vann for å oppløse mineraler som akkumuleres i filtermassen, vil en reduksjon vann kan passere gjennom filteret. Bruk en annen ren bøtte med lokk som slutter helt tett. Tilsett ca 2/3 av en bøtte med rent vann, deretter forsiktig helle i nok saltsyre for å gi deg en en del syre til 10 deler vann. I en typisk 5 gallon bøtte, betyr dette ca 3 liter vann til 1 1/2 liter syre.
 13. 13
  Suge filtre i sur løsning før det avsluttes bobler. Boblene er en indikasjon syren reagerer med mineralforekomster, og når den bobling har sluttet, bør de mineraler oppløses.
 14. 14
  Forsegle denne beholderen når du er ferdig med det. Hvis du holder beholdere forseglet tett, vil kjemikalier (enten syre eller chlorinizer) ikke svekkes og kan brukes om igjen i flere rengjorde. Slik at beholderne for å være åpen vil tillate klor til å fordampe ut av løsningen, rendering det ubrukelig på kort tid.
 15. 15
  Skyll syre renset filtre med rikelig med friskt vann, og deretter la dem tørke, riste eventuelle gjenværende samlet skitt fra folder, og de ​​er klare enten å fortsette til klor soaking, eller hvis dette trinnet har fulgt klor soaking, de er klare for gjenbruk i bassenget.
 16. 16
  Gjenbruke renset filtre.

Tips

 • Kast eventuelle filtre som blir skadet eller svekkes til det punktet at de ikke lenger filter effektivt.
 • Ved hjelp av en 5% saltsyre løsning for å fjerne kalsium deponeres i filtermediet vil øke filterets ytelse ved høye konsentrasjoner av mineraler finnes i bassengvannet.
 • Oppbevar filtre i en plastpose eller annen beholder når de er renset for å holde insekter fra å lage et hjem i dem.
 • Pool rengjøring av filteret kjemikalier markedsføres spesielt for rensekassett type filtre, men kostnaden er ganske høy i betraktning av deres prestasjoner.
 • Filtre kan bli tettet mye raskere når du bruker klareinnretningen i bassenget vann, da dette produktet vil føre til at partikler som vannet tåkete å bli fanget lettere i filtermediet.
 • Ta ut og rengjør eller skift filteret på jevnlig basis.
 • Fjern det oppsamlede smuss fra filteret i etapper for å fjerne så mye som mulig i hvert trinn. Bare peke eller børsting filteret etter at det har tørket i solen, vil redusere mengden av organiske miljøgifter som må brytes ned i cholrinator suge.
 • Vedlikeholde ditt basseng vannkjemi for å minimere de organiske forurensninger i vannet, noe som gjør at filteret er jobben mye enklere.
 • Kontroller at filteret / pumpen fungerer som den skal før du bruker eller legge klor eller andre kjemikalier til bassenget.
 • For rengjøring av filtre i bassengene der et stort antall mennesker svømme, og solbrun lotion eller annet materiale kan samle, bruke et vaskemiddel løsning å presoak filteret kan gi overlegne resultater.
 • Det kan være lurt å bare få et nytt filter i stedet for gjenbruk av det.

Advarsler

 • Det organiske materialet fanges opp av filteret kan være irriterende, så unngå å puste og eksponering for støv når du tar den heller med en børste eller ved å blåse ut med trykkluft.
 • Løsningen av chlorinizer du suge filteret i er veldig sterk. Ikke sprut på klær, og holde bøtta forseglet tett og utilgjengelig for barn.
 • Vær forsiktig når du helle enten flytende chlorinizer eller saltsyre. Tilsett kjemikalie til vannet, aldri vann til konsentrerte kjemikalier og unngå direkte kontakt med huden.

Ting du trenger

 • Svømmebasseng filtrene til å begynne med.
 • En stiv børste.
 • En stor bøtte med lokk som lukkes tett.
 • En støvsuger eller kompressor (valgfritt).
 • Flytende chlorinizer
 • Saltsyre (valgfritt)
 • En vannslange med en spray munnstykke