Wkino

Hvordan du rengjør en fem gallon fisken tank

Er fisken omtrent klar til å pakke sammen og flytte til renere vann? Redd for rengjøring av tanken fordi sist gang du gjorde det, hadde fisken rent vann, men døde av sjokket over det hele? Gjør din fisken tank glans og fisken lykkelig med denne enkle prosedyren!

Trinn

Hvordan du rengjør en fem gallon fisken tank. Bestem deg for hvor mye vann du vil erstatte, og forberede så mye utskifting vann i en ren beholder.
Hvordan du rengjør en fem gallon fisken tank. Bestem deg for hvor mye vann du vil erstatte, og forberede så mye utskifting vann i en ren beholder.
 1. 1
  Bestem deg for hvor mye vann du vil erstatte, og forberede så mye utskifting vann i en ren beholder. Legg dechlorinator henhold til pakken instruksjoner. Du kan kjøpe dechlorinator til enhver dyrebutikk. Testing kits for andre vann i tanken, hvis det er mulig. Brukt riktig, vil akvariet vannlåsen ikke skade dem. Men hvis du må fjerne fisken, fyll en ren bolle / container med litt vann fra tanken du skal rengjøre. Dette holder fisken i kjente vann og reduserer støt. Deretter forsiktig fjerne fisken fra skitten tank med et akvarium netto, og legg dem i den nye beholderen med vann.
 2. 2
  Hvis du har en opphoping av mose på vegger, deretter bruke et akvarium svamp eller rent, såpe-fri klut for å løsne det nå. Noen mennesker lar dette alene, så det er best å grønne vann og gir mat for mange fisk. Fjerne plankton fra grønt vann krever et gammelt eller dyrt filter.
 3. 3
  Vedlikeholde filteret i forskjøvet mote til vann. Når du endrer ditt filter, ikke endrer vann. Når du endrer vann, ikke endrer filter.
 4. 4
  Hvis du vil endre filteret nå også, holder i det minste noen av materiale inne i filteret intakt: det inneholder fordelaktige bakterier som bidrar til å bryte ned den ammoniakk som fisken produsere. For eksempel, hvis filteret har en svamp i det, og et kull pack, erstatte kull og holde svampen.
 5. 5
  Bruk et akvarium vakuum / hevert for å suge ut maksimalt 50% av vannet i tanken. Hvis det er mulig, selv om, holde tritt med vann endringer og endre bare 10% til 20% av vannet per uke. Denne prisen kan klatre så høyt som en tredjedel per dag i vedvarende, truende turbiditet. Skyv enden av vakuum ned i grusen, og bevege det rundt. Sikt på noen synlig rusk. Generelt vil vakuumet ta opp rusk og grusen vil falle tilbake til bunnen.
 6. 6
  Skyll pyntegjenstander (planter, steiner, osv..) Som var i tanken med rent, romtemperatur vann hvis de synes å trenge det.
 7. 7
  Skrubb tanken med ny svamp, håndkle, eller annen type pusseklut (sørg for at det du bruker er fri for såpe eller rengjøringsmidler (sørg for at ingen rester ved å gni og skylle grundig). Faktisk er det best å aldri la noe i nærheten av tanken din som noensinne har vært i nærheten av såpe eller vaskemidler.

Tips

 • IKKE bruk såpe. Såpe dreper fisk raskt.
 • Den viktigste delen av rengjøring av tanken er å holde vanntemperaturen konstant. Fisken dør, vanligvis fra sjokket av å gå fra varmt til kaldt vann.
 • Unngå å legge for mange fisk eller fisk som er for stor i en liten tank. De vil fortrenge hverandre og produsere kaste bort for raskt.
 • Tenk å få tanken en rengjøring mannskap. Reker er naturlige rengjøringsmidler, spise alger, droppet mat, og annet rusk, pluss de er morsomme å se på. Diverse bunn-fôring fisk utføre lignende roller. Snegler også skattekart, men de kan være litt rotete og noen typer kan reprodusere frodig. Disse krypene vil ikke gjøre jobben for deg, men de kan bidra til å holde tanken sunt i mellom rengjorde. Spør på et godt kjæledyr eller akvarium butikk eller se dem opp på nettet.
 • Levende planter koste litt mer enn sine plast kolleger, men de kan bidra til å holde akvariet kjemi balansert og sunt.
 • Endre karbon i henhold til instruksjonene (eller ikke engang bruke den i det hele tatt), siden gammel karbon kan lekke giftstoffer tilbake i tanken.
 • Hyppige, små vannbytter er bedre for fisken enn sjeldne, store, siden brå endringer i vannkjemi eller temperatur kan sjokkere fisk.
 • Handle raskt, da fisken i skålen er tom for luft. Hvis de er pusteluft fra overflaten konstant, sett i luftslangen i skålen.
 • Du kan plukke opp en plast tank hevert til enhver dyrebutikk eller en rabatt butikken.
 • Legg fisken i små plast lufttette poser halvparten fylt med gammel tank vann når du tar dem ut for å rengjøre tanken. Når du har renset den, flyte poser med fisk i dem i tanken i 15-20 minutter. Dette vil sikre at temperaturen i vannet er den samme i både pose og tanken.
 • Ikke overfeed fisken. En flake per fisk, per dag. Det er ille for fisken og overflødig, kan uspist mat bidra til produksjon av skadelige ammoniakk.
 • Skyll alt som går tilbake i tanken helt, for å fjerne eventuelle alger, slim, etc.

Advarsler

 • Ikke forsøk å flytte en hel fisk tank. Ikke noe spesielt bør forbli i vann. At mye vann er veldig tungt og sømmene kan mislykkes. Flytt det to uker før neste planlagte endringen av filter, og dumpe om lag fire femtedeler av det.
 • Bruk aldri rengjøringsmidler, såpe eller kjemikalier for å rense fisken tank, og bruk en ubrukt klut / svamp. De blir liggende på tanken, og komme i vannet - og så kan du kysse din fisk bye-bye. Selv en dråpe er nok til å drepe.

Ting du trenger

 • En grus vakuum eller sug.
 • En tom bøtte for avløpsvann.
 • En ren beholder eller to, skylles grundig.
 • En tank-safe skrubber, fri for kjemiske tilsetningsstoffer. Se etter en på en dyrebutikk.
 • Dechlorinator.
 • Akvarium netto.