Wkino

Hvordan du kan overvinne din frykt for hester

Hvis du eller noen du kjenner har hatt en dårlig erfaring med hester, eller om deres store størrelse og styrke skremmer deg, kan du bli redd for hester. Selv om det kan ta tid, kan du overvinne din frykt. Noen ganger er det kanskje ikke alltid være en dårlig opplevelse, kan det bare være at du har sett noen andre blir skadet av en hest og nå er du redd for å gå rundt dem.

Trinn

Hvordan du kan overvinne din frykt for hester. Identifiser hva du er redd for.
Hvordan du kan overvinne din frykt for hester. Identifiser hva du er redd for.
 1. 1
  Identifiser hva du er redd for. Hadde du en tidligere dårlig erfaring med en hest? De er bare skremmende for deg? Identifisere frykt hjelper deg å angripe det.
 2. 2
  Snakke med noen om din frykt. Noen ganger hjelper det virkelig å snakke med noen, og det hjelper deg å forstå deg selv bedre.
 3. 3
  Les noen bøker om hester. De vil lære deg å være forsiktig, men har en god tid. Du vil se hvor flotte hester er.
 4. 4
  Bruk litt tid rundt hester. Gå til show, eller bare henge ut eller frivillig på den lokale låven. Å være rundt hester vil hjelpe deg til å se at de ikke er så ille. Hvis du er redd for en bestemt hest, spør instruktøren om du kan lede hesten, hjelpe andre tack ham opp, eller gi ham et bad. Gjøre andre ting enn å ha hesten, men likevel involverer samhandling vil hjelpe deg til å få tillit til deg evne til å håndtere hesten.
 5. 5
  Når du føler deg klar, finne en stabil eller rideskole. Forklar at du prøver å bli vant til hester, og de vil koble deg med en mild, pålitelig hest eller en ponni. Hvis du ikke er klar til å ri, ikke la noen tvinge deg. Bare klapp ponni og innser at han ikke vil skade deg.
 6. 6
  Når du er klar, få på og ri. Har noen veilede deg, i tilfelle du mister nerve.
 7. 7
  Gå videre til helt glemmer frykt og erstatte den med en forkjærlighet for hester!

Tips

 • Hvis du vil, kan du starte ved å bare se på en skolemester som vil vite hvordan de skal oppføre seg, deretter klappe ham. Dette vil hjelpe fordi han ikke skulle gjøre noe uventet.
 • Du kan ta disse trinnene som sakte eller raskt som du liker, ikke rush selv.
 • Aldri rope på en hest du har en frykt for. Dette kan skremme den, og det kan ikke liker deg.
 • Det er vanskelig å faktisk forklare hvordan ikke å være redd for en hest, men mitt råd er å være forsiktig, men inntil det skjer noe med deg personlig, så ikke bekymre deg. Lat som du har ingen anelse om at de kan skade deg. Hvis du trener hjernen din til å tenke på den måten så vil det bidra til å lette frykten mye.
 • Ikke løp vekk det vil bare gjøre det tror du vil spille, og det vil følge deg.
 • Hesten din kan fortelle når du er redd eller nervøs. Bare holde dette i bakhodet.
 • Bare husk å alltid holde forsiktig, men ikke redd. Bli kjent med en bestemt hest og vokse og bånd med det. Det vil gjøre at du føler deg mye tryggere å vite en bestemt hest og dens holdning, fordi alle hester er forskjellige.
 • Alltid sørge for at du er smilende rundt en hest, vil dette hjelpe din frykt. (Hvis du smiler hesten kjenner vennlig, vil dette virkelig hjelpe med livsglade hester).
 • Små ponnier kan se søtere og søtere enn store hester, men de er oftest frekkere. Gå med den milde gigantene.
 • Se rett inn der øynene og hvis din ment å være sammen, vil du føle en gnist!

Advarsler

 • Pass også på at du ikke bare gå opp til noen tilfeldige hest, spør eieren eller noen som kjenner hesten, eller noe uventet kan skje.