Wkino

Hvordan du installerer en kjeller sump

I eldre boliger som ble bygget uten tilstrekkelige kjeller vanntetting systemer, er en sump og pumpe en relativt enkel måte å redusere eller eliminere våte kjeller problemer

Trinn

Hvordan du installerer en kjeller sump. Først må du velge en plassering for sump.
Hvordan du installerer en kjeller sump. Først må du velge en plassering for sump.
 1. 1
  Først må du velge en plassering for sump. Du vil ønske å plassere i sumpen nær en vegg i kjelleren, siden sump pumpe utslipp vil måtte gå ut av kjelleren og reise minst 10 meter utenfor til å slippe ut. Velg en plassering som vil være lett å jobbe i, og hvor du kan slå et hull gjennom en felg bjelke å ​​nå utenfor, men bo minst 8 "bort fra grunnmuren, for å unngå å treffe noen len.
 2. 2
  Når du har valgt plassering for sump, vil du trenger å spore omrisset av sump liner på gulvet. Legg igjen en 3-4 tommers gap rundt liner for å gjøre det lettere å passe liner i hullet (du vil fylle gapet med grus og betong senere).
 3. 3
  Det neste trinnet er den vanskeligste, nemlig fjerning av betonggulvet. Det er relativt rask jobb med en elektrisk jackhammer, hvis du kan leie en. Hvis du ikke kan leie en, kan du gjøre med en hammer drill og en mur bit, en slegge og en mur meisel. Ved hjelp av den største slagbor du kan kaste i drill, begynne å lage hull med få inches i betong langs utsiden omkretsen, deretter bruke hammer og meisel for å knekke betong mellom hullene. Fortsett å bore hull og hamring på betong slik at du kan fjerne den i biter. Hvis gulvet har armeringsstål mesh installert i det, kan det hende du trenger et par tunge wire cutters eller et metall jeksel å klippe det.
 4. 4
  Når alle de betongen er blitt fjernet fra åpningen, kan begynne å lage hull i sumpen. Du vil ønske å grave i sumpen hullet minst 12 "dypere enn sump liner. Bruk 5-gallon bøtter i handlevogn rusk utenfor.
 5. 5
  Når hullet er ferdig, begynner ved å lage en grov grus i bunnen av hullet, slik at sumpen liner ligger inntil på kjelleretasjen når den plasseres i hullet. Denne grus vil fremme god drenering, og bidra vann flytte inn i sump der det kan pumpes vekk (i stedet for å flytte inn i kjelleren på et annet sted). Avhengig av liner brukes, kan det hende du må bore mange hull i bunnpannen liner for å la vann komme inn slik at pumpen kan pumpe den bort. De borede hull bør være mindre i diameter enn størrelsen på grus som brukes, slik at grus ikke kommer igjennom.
 6. 6
  Når du har satt duken i hullet, sted grus rundt sidene av sumpen liner, kommer opp til ca 6 "under gulvnivå.
 7. 7
  Bland betong, og hell en 6 tommers lag av betong over grus, fylle i gulvet opp til kanten av sump liner. Pass på å blande betongen i henhold til retninger, og bruke en sparkel for å oppnå en glatt overflate. Etter at betongen har satt opp rimelig godt (minst 8 timer), kan du gjenoppta arbeidet på sump.
 8. 8
  Nå må du installere sump pumpe avløp. De fleste pumpene bruker 1,5 "PVC-rør, men se gjennom instruksjonene som fulgte med pumpe for å være sikker. Monter PVC-rør fra sump pumpeutløpet opp gjennom ditt hjem rim bjelke, og på utsiden. Igjen en kort stump av PVC-rør på utsiden, kan du feste en fleksibel slange til å gå resten av veien.
 9. 9
  Når du monterer rørene, sørg for å tørke-fit hele neste avsnitt før liming noe. Arbeid i et godt ventilert rom, for å minimere eksponering for løsemidler.
 10. 10
  Bruk en hullsag med passende størrelse litt å skjære et hull gjennom ytterkledning og rim bjelke.
 11. 11
  Plasser pumpen på rutefly, fest den siste delen av røret, og sett pumpen i. Det kan være nødvendig å bore mange hull i duken slik at vannet å komme inn må pumpes ut. Diameteren på hullene må være mindre enn størrelsen på den grus som brukes, slik at ingen grus kan gå inn i sumpen liner.
 12. 12
  Pumper kommer med ulike typer flyter. For alle typer av flottøren er det viktig å sikre at flottøren på pumpen er fri slik at den kan stige og synke med vannivået i bunnpannen. Når vann strømmer inn i sumpen flottøren må være i stand til å stige til et nivå som vil aktivere pumpen bryteren. Da som vannet pumpes ut, må flottøren å være i stand til å falle tilbake ned uten å bli sittende fast mellom pumpen og sumpen vegg-kledningen. Vanligvis er det en enkel sak å bare sentrering pumpen i sumpen liner, men det er best å dobbeltsjekke din oppstilling.

Tips

 • Pass på og lese over instruksjonene som fulgte med sump pumpe nøye.
 • Flertallet av sump pumper er elektrisk drevet. En annen type pumpe bruker drikkevann vannet renner flomvannet. Disse typer pumper krever vanligvis en dobbelt tilbakeslagsventil i den drikkevannsanlegg for å unngå forurensning.
 • Vurdere å legge et batteri backup sump pumpe system. Det vil legge et 12 volt dc pumpe og en "deep cycle" batteriet med en lader, flyte bryter bryter og en "high water" alarm. Hvis du mister strømmen under en tung regnstorm (når pumpen er sannsynlig å bli aktivert), kan du ende opp med en våt kjeller. Batteriet gir strøm til andre pumpen til batteriet går ned eller strømmen kommer på igjen.
 • Bruk en fleksibel gummi kontakten i rør for å tillate fjerning og service, vil det også redusere støy.

Advarsler

 • Bruk hansker ved blanding og håndtering av betong
 • Bruk hørselsvern og støv beskyttelse under betongskjæring
 • Bruk alltid vernebriller!

Ting du trenger

 • Elektrisk mini-jackhammer
 • 5 gallon bøtter for graving
 • Plastic sump liner
 • 4-8 kubikkfot grov grus
 • 1 pose ferdig mix betong
 • Sparkel
 • Mixing badekar for betong
 • PVC-rør (diameter avhenger av den pumpe som brukes)
 • nedsenkbare sump pumpe