Wkino

Hvordan du bruker ditt hjem bygget riste composter å lage kompost

En tumbling vil raskt skape rike kompost hvis du mate den de riktige ingrediensene!

Trinn

Hvordan du bruker ditt hjem bygget riste composter å lage kompost. Velg et varmt solrikt sted å sette vannglass.
Hvordan du bruker ditt hjem bygget riste composter å lage kompost. Velg et varmt solrikt sted å sette vannglass.
 1. 1
  Velg et varmt solrikt sted å sette vannglass. Komposten vil bryte ned mye raskere hvis den er oppvarmet av solen.
 2. 2
  Spare vegetabilsk kjøkken utklipp å legge til vannglass, unngå å legge frøene av grønnsaker (se tips).
 3. 3
  Legge til gress og andre ikke-treaktig hageavfall er viktig (se tips).
 4. 4
  Innholdet i komposten trenger å være fuktig, men ikke våt. Ta en håndfull, og hvis du kan presse vann fra det - det er for fuktig - legg tørr gjødsel eller gress utklipp, tørkes, la for en uke og test igjen. Tilsvarende, hvis for tørr, unngå å legge gress og tørre materialer og bare legge vegetabilsk materiale til fuktig.
 5. 5
  Tumble din komposten minst en gang i uken. Når du slår den over, tørkes sakte en rekke ganger, og la innholdet å blande.
 6. 6
  I komposten som fungerer godt, bør innholdet føles varm å ta på.
 7. 7
  Hvis komposten er stinkende, tilsett en håndfull hage kalk eller dolomitt.
 8. 8
  Ikke fyll for mye vannglass - Prøv og bare fylle 2/3 's til 3/4 full når som helst. Du vil finne innholdet kompakt som de visner. Arbeidet med en 2-3 måneders syklus starter en belastning å tømme den på hagen din.
 9. 9
  Avhengig av hvor godt du balansere fuktighetsnivået i vannglass, vil du få to eller tre masse rik kompost en sesong.

Tips

 • Stinkende composters generelt er for våt, eller har hatt kjøtt skjemt utklipp lagt til og er sannsynligvis syrlig. Legge kalk og / eller dolomitt nøytraliserer syre og lukt og "sweetens" mix og frigjør næringsstoffer samtidig. Den andre hovedårsaken til lukt er at komposten ikke blir luftet nok (anaerobe bakterier). Dette er lett løses ved å vri på kompost oftere.
 • Hakk opp hagen din borekaks i små biter eller makulering av avfall før du setter dem inn i komposten vil hastigheten deres bryte ned til kompost.
 • Komposten er klar hvis det danner klumper som ligner fersk avslappet hest gjødsel og har ingen gjenkjennelige veggie utklipp gjenstår.
 • Husk for å overvåke temperaturen av kjernen (dvs. midt på komposthaugen). Vellykket kompostering avhenger mye på å oppnå optimal kjernetemperatur.
 • Woody hageavfall kan anvendes, men bare hvis strimlet først.
 • Hvis komposten fungerer, bør noen frø i den brytes ned, eller bli drept av varmen. Men for å unngå paprika og gresskar dukker opp hvor enn du spre kompost - bare unngå å sette dem i.

Advarsler

 • Legge kanin, geit, sau, lama husdyrgjødsel fra beitet dyrene ikke utsettes for wormers vil i stor grad hjelpe kompost bryte ned ved å varme opp kompost innholdet. (De dyrene gitt DE som wormer, er gjødsel trygt å bruke uten aldring eller spesiell håndtering)
 • Ikke legg kjøtt, eller noen kokte grønnsaker som har vært i olje eller egg, eller egg avfall med mindre du liker å tiltrekke seg rotter og skadedyr.
 • IKKE kompost hund eller katt avfall eller avfall relatert materiale!
 • Hest og kugjødsel må være i alderen i flere måneder før du legger. Halm og høy kan inneholde frø, men sengetøy / fôr kan komposteres og brukes som et verdifullt tilskudd til jord.