Wkino

Hvordan du avslutter en emosjonell affære

Emosjonelle affærer skje når en dyp følelsesmessig tilknytning eller obligasjon er opprettet med noen utenfor forholdet og den bruker din hvert våkne tanke og handling. Denne type affære innebærer deling dype hemmeligheter og ønsker, innerste tanker og en overføring av den intime forbindelsen du vanligvis har med din partner eller ektefelle til noen andre i stedet. Det kan begynne uskyldig nok, i en tid da du føler at ting ikke er helt riktig med din nåværende kjærlighet og bestemmer deg for å trekke noen andre i å spille en rolle du føler mangler i din partner.
Likevel, mens det kan ha følt uskyldig nok til å begynne med, er en emosjonell affære like vanskelig, om ikke mer, å komme ut av enn en seksuell affære. Hvis du innser du trenger å avslutte en emosjonell affære, bryte mønsteret er avgjørende for å gjenopprette tillit og tro partneren din har i deg.

Trinn

Hvordan du avslutter en emosjonell affære. Vær ærlig når man vurderer hva som skjer med hensyn til dette tredje hjulet i livet ditt.
Hvordan du avslutter en emosjonell affære. Vær ærlig når man vurderer hva som skjer med hensyn til dette tredje hjulet i livet ditt.

Spotting en emosjonell affære

 1. 1
  Oppdage tegn. En emosjonell affære ikke involverer seksuelle relasjoner, men det kommer med noen av de samme tegnene som en utenomekteskapelig affære eller utroskap, for eksempel:
  • Dårlig samvittighet - dette kan være om hvor mye tid borte fra din partner / ektefelle, tidsbruk med den andre personen, intime detaljer du deler, etc.
  • Sårbarhet - du har delt for mye, så mye at denne andre personen kunne slippe en rekke svært utsette informasjon om din partner skjedd på dem. Eller, du føler deg sårbar fordi du ikke har møtt forventningene du føler ære bundet til, som å bli en perfekt ektefelle / forelder / etc. og hengivenhet og oppmerksomhet av en annen person er en måte å unnslippe bekymringer om ikke å være god nok.
  • Truet - du føler deg truet eller ditt forhold føler seg truet av den retningen denne emosjonell affære tar.
  • Uærlig - du er ikke å være ærlig med partneren din om hvor du tilbringer tiden din, eller med hvem. Du har kanskje selv endret kjønnet på "venn" du plutselig snakker til mye, det være seg på nettet, på jobben eller i sosiale sammenhenger, bare for å kaste din partner av duften. Hvis det er en online emosjonell affære, kanskje du late som du spiller app spill, sende e-post til en betrodd venn, gjør sosiale medier eller annen godartet handling.
 2. 2
  Vær ærlig når man vurderer hva som skjer med hensyn til dette tredje hjulet i livet ditt. Du har sannsynligvis allerede vet innerst inne at det er et element av uærlighet og juks involvert med den andre personen. Overfor denne holdent kan være svært vanskelig, men noen av tingene for å hjelpe deg å realisere du skøyter på tynn is inkluderer:
  • Du vet nivået på dybden av intimitet og tilkobling med denne personen har blitt upassende. Ditt engasjement til partneren din er truet eller destabilisert av noen andre å være så kunnskapsrik om livet og happenings av dere to.

Finne ut hvorfor dette skjedde

 1. 1
  Vær tydelig med deg selv om hvorfor dette følelsesmessig tilknytning startet i første omgang. Forstå hvorfor du er i en emosjonell affære er viktig å hjelpe deg å flytte forbi det, forutsatt at du vil. Emosjonelle affærer er et signal om at det er noe galt med ditt ekteskap eller langvarig forhold. Når et vennskap, bekjentskap eller arbeid forhold blir til en emosjonell affære, er det sannsynlig at du har funnet din eksisterende forhold utilfredsstillende.
 2. 2
  Tenk over hvordan din egen emosjonelle skader kan være å fyre opp under behovet for å ha emosjonelle anliggender. Selv om du kan være i stand til å rasjonalisere denne aktuelle emosjonell affære som en one-off, hvis du ikke håndtere de underliggende problemene, kan du ganske enkelt falle byttedyr til en annen slik affære senere. Noen av de underliggende følelsesmessig vondt som kan få deg til å falle inn i emosjonelle anliggender omfatter:
  • En manglende evne til å ta kritikk. Hvis du er ansvarlig for å se nesten alt partneren din sier som en kritikk fordi du alltid trenger positive tilbakemeldinger, dette kan sette deg opp til å vandre.
  • Enhver form for psykologisk traume eller langvarig skade ikke håndtert gjennom terapi eller annen passende hjelp kan noen ganger føre til virkelighetsflukt atferd, for eksempel å engasjere seg i emosjonelle saker, snarere enn å håndtere de dypere underliggende problemene. Få hjelp fra en profesjonell terapeut eller rådgiveren kan være en måte å begynne å bryte syklusen. Ikke alle finner terapi nyttig, men erkjenne og finne noen form for overfor din emosjonelle demoner, er en god start for å bli følelsesmessig godt igjen.
  • I noen tilfeller, kanskje din ektefelle eller langsiktig partner faktisk er vondt eller skade deg, gjennom verbal mishandling, konstant put-downs, nedlatenhet eller lignende grusom og avtale-breaking atferd. I dette tilfellet må du nøye vurdere om din emosjonell affære er forårsaket av slik behandling, og kanskje det er på tide å avslutte ekteskapet eller partnerskapet i stedet.

Urettferdighet i en emosjonell affære

 1. 1
  Skjønner hvordan en emosjonell affære er urettferdig for alle involverte parter. Bryte av en emosjonell affære er lettere når du innser dette. Sett deg selv i skoene til partneren din, eller den personen du hadde en emosjonell affære med. Spør deg selv: Ville jeg egentlig være glad om jeg ble satt i den posisjonen?. Urettferdighet er gjennomgripende fordi:
  • En emosjonell affære er urettferdig til personen du har den emosjonell affære med. I stedet for å være virkelig din kjære venn eller kjæreste, er denne personen bare å fylle et hull i den eksisterende forhold, uten at noen av frynsegodene ved et ekte forhold.
  • Saken er urettferdig til partneren din. Ditt ekteskap eller langvarig forhold er en obligasjon som krever tro, tillit og langsiktig oppmerksomhet. Hvis du mener at din ektefelle eller partner er kontinuerlig vilje til å oppfylle dette behovet, er valget enten aksept eller flytte på. Hvis din ektefelle eller partner er rett og slett ute av stand til å få kontakt med deg følelsesmessig, det er urettferdig for ham eller henne å bo mens du er i hemmelighet lekker energi utenfor forholdet.
  • Sist men ikke minst, den saken urettferdig for deg fordi du er splitting din bevissthet eller selv inn i forskjellige seksjoner, fremmedgjørende disse delene fra hverandre. Stedet for å håndtere smerten av å være med noen som ikke er der for deg følelsesmessig, du har besluttet å prøve og få i pose og sekk, det er en situasjon som kan ende opp dypt arrdannelse alle involverte.

Bestemmer hva du skal gjøre om det

 1. 1
  Tenk på din forpliktelse til din ektefelle eller partner. Er rock det solid under det hele, til tross for din eskapisme fantasier? Har du vært under mye press det siste, og valgte å søke en spennende å prøve og takle, nedtoner hvor mye smerte dette kan føre til partneren din? Hvis du innser at det som virkelig teller er shoring opp din faktiske forhold, trenger din mest presserende tiltak være å avslutte emosjonell affære umiddelbart.
  • Godta at relasjoner ikke bare skje. De alle krever arbeid, gjennom hele livet av forholdet. Jo før du aksepterer dette, jo bedre for din egen emosjonell styrke.
 2. 2
  Innse at dette kommer til å bli vanskelig. En emosjonell affære en tendens til å vare lenger og sterkere enn mange seksuelle affærer. Emosjonell intimitet tendens til å stoke brannene av begjær og holder interessen toppet snarere enn noen gradvis nedgang i spenningen som ofte er tilfelle med utenomekteskapelige seksuelle forbindelser. Det er alltid en "hva om?" hengende over forholdet og en fristelse å forestille seg at dere to kan plutselig være soulmates tilbringe resten av livet sammen. Den dype forbindelsen som har utviklet seg kan gjøre bruddet vanskeligere å sette i gang. Videre, hvis du har "hemmelige" måter å holde kontakten, via tekst, e-post, IM, osv., vil fristelsen til å holde kontakten være høy til å begynne med.
  • Akseptere at dette ikke kommer til å bli lett. Men hvis du har gjort en beslutning om at din ektefelle eller partner er verdt å stoppe denne utro flørt, det er en pris du må være villig til å betale.
 3. 3
  Bryt det av med din emosjonelle intime. Hvis du har besluttet å bryte den av med den personen du var intim med følelsesmessig, deretter en rask pause er ofte bedre enn en langvarig affære. Kanskje skriftlig, kanskje over telefonen, fortell personen hvorfor du slutter saken. Eller, være modige og snakke med ham eller henne i person, forklarer dine vel innøvde og betraktet grunner for å avslutte slenge dere to har hatt:
  • "Jeg skriver dette brevet / ringer fordi jeg føler at jeg har overtrådt grensene for mitt forhold til deg jeg komme sammen med deg, og jeg liker å være sammen med deg, men forholdet vi hadde var ikke rettferdig -. For deg, til meg, til min [gutt / kjæreste]. jeg tar fullt ansvar for det jeg gjorde, og jeg forstår hvis dette føles rart. jeg håper vi fortsatt kan være venner, men jeg forstår hvis du ikke lenger vil. "
  • Hvis ser denne personen i person, vil det sannsynligvis være mye mer å si og svare på. Vær klar for mulige tårer, indignasjon eller en insistering på at han eller hun aldri har tenkt at det var overtrådt grensene. Det lønner seg å være ærlig og å holde seg til dine egne følelser, gjentok at du sikkert hadde følelser for den andre personen at du ikke ønsker å handle på videre.
 4. 4
  Ta ansvar for mangel på integritet og ærlighet i deg selv som skapte situasjonen. Din følelsesmessige lover kan ha påført noen varig skade ved å være den skulder å gråte på uten at noen av de andre elementene som kommer med et sunt forhold. Ikke slå deg opp eller la skylden for å overvinne deg, men bruke denne muligheten til selvrefleksjon og vekst.
  • Søke hjelp fra en terapeut å arbeide på dypere problemer som du ikke har klart å forholde seg til ennå. Du fortjener å leve et lykkeligere, mer hele livet, og dette ikke kommer til å skje ved å tillate deg selv å bli subsumert av andre mennesker.

Håndteringen kjølvannet

 1. 1
  Har en diskusjon med partneren din, ta opp noen av de spørsmålene som emosjonell affære brakt opp. Hvis du valgte å avslutte emosjonell affære og innvier deg selv i forholdet med partneren din, kan det være sunt å prøve å løse problemene som fikk deg til å søke emosjonell trøst i første omgang.
  • Hvilke aspekter av emosjonell affære gjorde du reagerer positivt på? Hvis en dyp følelse av kommunikasjon manglet fra forholdet, kanskje hvilke skritt det tar å få bedre kommunikasjon mellom deg og din partner? Tenke på å bringe noe som dette opp med partneren din:
   • "Jeg vil gjerne snakke med deg om hvordan vi kan forbedre vår kommunikasjon. Jeg virkelig verdsetter dette forholdet, og jeg elsker deg, men jeg tror vi kan forbedre hvor mye vi kommuniserer, og hvordan vi kommuniserer. Hva gjør du tror? "
  • Be partneren din om det er noen problemer som hun eller han som har med forholdet og prøve å forbedre dem. Ofte, vil din partner trekke seg fra et forhold når han eller hun er misfornøyd eller forvirret, får deg til å se etter følelsesmessig tilfredshet et annet sted. Hvis du forbedre noen av problemene som kan være plager din ektefelle eller partner, kan du finne dine egne behov plutselig oppfylt.
 2. 2
  Skriv ned hva du har lært etter at du har gjort din beslutning. Få en journal og en penn, finne en fin rolig sted å arbeide, og fri-skrive. Skriv ned dine tanker. Skriv ned dine håp. Skriv ned hva et ideelt forhold kan se ut til deg. Bestrebe seg på å slå din nåværende forhold til denne visjonen, erkjenner at du må sette inn minst like mye innsats som din partner burde.
  • Håndtere dine egne emosjonelle demoner stedet for å bruke eskapisme strategier for å unngå dem. Skrive dem ned kan bidra til å starte din forståelse av hva som er galt, så kan snakke med folk du stoler på.
  • Vær åpen og ærlig med partneren din om problemer du tror du trenger for å takle å føle seg som en mer helhet og sunn person. Din partner kan bare slå inn dine beste allierte i løpet dette, spesielt når han eller hun innser de følelsesmessige utfordringene du har stått overfor, og kan se hvordan du tolket hans eller hennes oppførsel mot deg.
 3. 3
  Tenke på å endre noen aspekter av forholdet for å gjøre det bedre. Når du har hatt en diskusjon med partneren din, er det på tide å gjennomføre noen av de endringene du tror kan gjøre forholdet bedre.
  • En stor ting er avstand. Kanskje ditt forhold lidd fordi du følte kvalt hele tiden. I så fall, vil du sannsynligvis ønske å ta litt tid for deg selv. Eller kanskje ditt forhold lidd fordi du ikke ser hverandre nok. Det ville være en mulighet til å skjære mer tid ut av din travle timeplan til å se hverandre, gå på stevnemøter, og bare være sammen.
  • Spør dere selv om du er bare i det for fysisk forhold. Masse folk som deltar i emosjonelle anliggender er fornøyd seksuelt men misfornøyd følelsesmessig. Å ha et sunt seksuelt forhold er flott, men ikke om det er på bekostning av en pleiende psykologisk og følelsesmessig forhold.
 4. 4
  Ta deg tid til å tenke over det. Hvis du føler deg usikker, nølende, eller akkurat som du trenger en pause, sette noen trodde på å ta en midlertidig pause. (Alternativt, i stedet for å sette forholdet på hiatus, bare ta en tur et sted vekk fra partneren din til å friske opp ditt perspektiv.) Tar en pause handler om å gi deg et helt nytt sett med øynene til å se på verden. Vi får bare ett liv, så vi bedre gjøre det verdt.
  • Hvis du bestemmer deg for at det tross alt er den nåværende forhold også ikke fungerer, kan det hende du må komme en beslutning om å bryte opp med personen, som siterer den udekkede behov. Det er alltid bedre å innrømme hva som ikke fungerer til tross forsøk enn å fordømme dere to til et kjærlighetsløst, uhyggelige fremtid.

Tips

 • Uansett hva det er du ser i din emosjonelle lover, vil trolig være mindre og mindre tydelig for deg, jo bedre du virkelig bli kjent med dem. Uansett hva du tror du ser på denne personen, er sannsynligvis noe som du har skapt ham eller henne til å bli. Akkurat som barn av skilte foreldre som lever med en og forgude den som ikke rundt så mye, har du mest sannsynlig bare sett i denne personen hva du ønsker å se i dem.
 • Selv om du ikke er den eneste involverte og ikke de eneste ansvarlige, hvis du har planer om å avslutte saken, og bor sammen med partneren din, den personen du har hatt affære med fortjener en full forklaring, og i de fleste tilfeller, en unnskyldning for emosjonell manipulasjon han eller hun kan ha blitt utsatt for fra deg. Bryte bindingen vil være smertefullt for ham eller henne, men det må være en full pause - det vil være nesten umulig å gå tilbake til noen form for funksjonell "vennskap" etter en slik dysfunksjonell obligasjon.
 • Jo mer ærlig, kommunikative, selv søking, og selv ansvarlig du håndterer situasjonen, jo høyere er sjansen for at din kamerat vil tilgi deg og bruke denne situasjonen som en mulighet for en dypere bånd. Det er mulig at du har over overdrevet de følelsesmessige forskjeller og ditt eget hode, og at partneren din er villig til å lære hva han / hun ikke vet å være nærmere med deg.

Advarsler

 • Hvis du planlegger å komme ren til partneren din og bor sammen med ham eller henne, må du helt avskåret forholdet med den personen du har hatt saken med. Det er viktig å være ærlig om hvorfor du ble involvert i situasjonen, hvorfor du ikke føler deg komfortabel prøver å få behov møtt med ham eller henne direkte, osv. Forbered deg på en lang prosess med å gjenoppbygge sin tillit og svare til hans eller hennes ulike reaksjoner med forståelse av hvordan du vil føle deg i samme posisjon.
 • Hvis du har opprettet denne emosjonelle tilknytning utenfor av forholdet fordi partneren din er flyktig, alternerende mellom fjernt og voldelig, kan det være bedre for deg og din emosjonelle lover hvis du ikke forteller om saken når du bryte av forholdet. (Hvis partneren din er voldelig, få hjelp til å bryte ut av forholdet.)
 • Ikke bli sammen med den personen du har hatt det følelsesmessig affære med hvis du velger å avslutte den viktigste forholdet. Sjansen er stor for at du vil utvikle en svært komplisert, co-avhengige forhold med denne personen som er enda mer usunn enn den du nettopp forlatt. Hans eller hennes motivasjon for bonding med en person som allerede er i et forhold i en slik feilaktig intim måte kan være en indikator på svært dypt sittende problemer, som kan skape en perfekt storm når det blandes med ditt. Også er det veldig sannsynlig at han eller hun vil forlate deg med udekkede behov, som du vil igjen måtte bli møtt utenfor av det forholdet. En frisk person som er ute etter, og i stand til, å ha et funksjonelt forhold med noen som oppfyller psykologisk, seksuelt, følelsesmessig og ellers ikke ville ha inngått denne saken med deg i første omgang. Selvfølgelig, bryter dette som alle andre generaliseringer ned på et visst punkt, men ta dette rådet på alvor.