Wkino

Hvordan bygge et solcellepanel

Er du sliter med å budsjettere pengene dine på grunn av tonnevis av betalingsforpliktelser? Unektelig, er dette ikke en lett oppgave å gjøre med tanke på at du virkelig trenger kjøpe grunnleggende nødvendigheter som mat, vann, klær og mye mer. Omvendt, må du også spare til fremtidige behov som akutt helseproblemer, reparasjon av skadede husholdning fasiliteter, elektriske og vann regninger, og mye mer. Disse pengene saken er ganske vanskelig å rakne. Men bare husk at: "Hvis det er et problem, vil det alltid være en løsning."

En måte å få en praktisk økonomisk budsjett, mens catering til alle grunnskoler og videregående behov, er ved å utøve ekstra manuell innsats og endring. For eksempel kan du lage hjemmelaget solcellepaneler som bruker billige materialer. I tillegg er et solpanel en enhet som brukes til å samle inn energi fra solen. Denne enheten er vanligvis plassert i hustak og vinduer. Dette konverterer solstrålene til elektrisitet. Gjennom dette, kan du spare hjem energi, og dermed spare penger gjennom lavere strømregninger.

Videre, ved å lære hvordan du DIY, vil du kunne spare en god del av de pengene som trengs for din komplette hjemmelaget solenergi system. For å lage hjemmelagde solcellepaneler, trenger du ikke en hånd fra en profesjonell montør siden prosedyrene er svært enkle å følge. Listet nedenfor er de 10 enkle trinn i å lage hjemmelaget solcellepaneler:

Trinn

Hvordan bygge et solcellepanel. Forbered alle materialer som trengs for å ha en jevn arbeidsprosessen.
Hvordan bygge et solcellepanel. Forbered alle materialer som trengs for å ha en jevn arbeidsprosessen.
 1. 1
  Forbered alle materialer som trengs for å ha en jevn arbeidsprosessen. De tingene som bør samles er listet nedenfor i "hva du trenger"-delen.
 2. 2
  Tegne et rutenett på kryssfiner til å bestemme plasseringene og målinger av solceller. I hvert panel, skiller hver solcelle fra den andre i form av dens størrelse og antall.
 3. 3
  For panelet base, kutte kryssfiner i henhold til de grid størrelser ved hjelp av en sirkelsag.
 4. 4
  For panelet ramme, klipp 1 x 1-tommers tre i henhold til passende lengder. Deretter fester kantene på tre til kryssfinér med skruer og caulk.
 5. 5
  Male ferdig trekonstruksjon bruke utendørs maling for å skjerme det fra elementene.
 6. 6
  Danner en serie av solceller ved lodding fanene. Tabs fra baksiden av en gå inn på baksiden av den neste i køen. Husk å være forsiktig når du gjør dette trinnet siden kategoriene er lett knuselig.
 7. 7
  Fest solceller på panelet basen basert på den tidligere laget rutenett mønster ved hjelp av lim.
 8. 8
  Sette sammen den kobbertråd som skal kjøres til det elektriske systemet og blokkerer diode inline. Dioden vil hindre at batteriene utlading tilbake ut gjennom cellene.
 9. 9
  Sikre plexiglass over toppen av panelet.
 10. 10
  Tett plexiglass på plass ved hjelp av en caulk.
 11. 11
  Det er det: det ferdige hjemmelaget solcellepanel!

Tips

 • Solenergi er en fornybar energikilde. Du bør dra nytte av denne fordelen ikke bare for deg selv, men for miljøet også. * Gjennom din innsats for å lage hjemmelaget solcellepaneler, er du i stand til å bidra til å forebygge miljøforurensning ved å redusere fossilt drivstofforbruk.
 • Så hva venter du på? Gå til bakgården og grip linjal og blyant for å starte arbeidet. Lage hjemmelaget solcellepaneler er sikkert spennende og morsomt å gjøre!

Solcellepanel produksjonsprosess

 Solar Cell Testing 

Utstyret er utviklet til en automatisert arbeidsenhet som karakteriserer PV celle effektivitet ved hjelp av en strøm-spenning (IV)-test. IV testpersoner et PV-celle til en kalibrert lyskilde for å generere elektrisk strøm ved forskjellige spenninger. Ved hjelp av disse dataene, kan cellens effektivitet være preget. Systemet deretter sorterer PV celler i henhold til åtte forskjellige effektivitet rangeringer for senere bruk i solcellepaneler der celler med tilsvarende effektivitet er gruppert for å maksimere den totale panel effektivitet.

 Solar Cell Cutting 

Solcelle standard størrelse er 156mm x 156 mm størrelse, en gang celle som har 125 mm × 125 mm størrelse. For å gjøre ulike størrelse paneler cellen må være nødvendig å kutte i tilpasset størrelse. Etter celle testing, er cellen kutte i solcelle laser cutting maskin. Denne maskinen er helautomatisk maskin i hvilken størrelse vi ønsker å kutte celle som størrelsen er innlogget automatisert programvare system. Den enkelte tekniske spesifikasjonen er CNC-maskinen.

 Solar Cell tabbe og Strenger 

Tabbing og bussing er to programmer som knytter individuelle solceller sammen for å danne et solcellepanel (eller solcellepanel). Disse programmene gir også en metode for å overføre strøm fra solceller til en effekt, koblingsboksen. Solcelle interconnect oppstår når individuelle solceller er sammenføyd med faner bånd (også kalt strenger bånd), danner en klynge av solceller. Dette er ofte referert til som celle faner (eller strenger). Den tabbe bånd bærer solcelle er aktuell til en større bånd, bussen bånd, som deretter bærer strøm fra celle klynger til modulen koblingsboks for det endelige resultatet.

Tabbing bånd benyttes vanligvis som parallelle strimler som veve fra toppen av en celle til bunnen av den neste til å koble de positive og negative sider av cellene i serien. Båndet er loddet på lim som ble brukt til TCO. Den tabbe Søknaden skaper en klynge av solceller. Når alle cellene er blitt satt sammen med tabbing bånd, blir de deretter plassert på et substrat, typisk glass. Da tykkere buss bånd er loddet slik at den kobles til faner bånd av hver solcelle klynge. Den tabbe bånd samler elektrisk strøm innenfor sitt klynge av solceller og leverer den til bussen bånd. Bussen bånd gjennomfører deretter den kumulative elektrisk kraft fra alle de solcelle klynger til en koblingsboks for det endelige resultatet. Forestill tabbe bånd som en vei som reiser over solcellen. Bussen bånd tjene som motorveier å koble til og binde dem sammen. Buss bånd er større i tverrsnitt, fordi den har mer elektrisk strøm for å bære.

 Solar Panel Laminering 

Laminering er den viktigste prosessen i solcelle-produksjon. I denne prosessen, blir alt materiale som presses inn i laminatet som helhet. I den første fasen, er luft i kammeret av maskinen pumpes ut og slått til støvsugd. Deretter ble oppvarming ved 150 ° C og trykk vil laminat alle materialene sammen. Normalt hele laminering syklus (inkludert lasting og lossing tid) er ca 6 minutter.

 Trimming & Framing 

Rusk og ujevn kantflate av panelet forårsaket i laminering er trimmet for å glatte og selv i denne prosess ved hjelp av kniven. Silicon lim er spredt på aluminiumsrammer manuelt, da operatørene samle limt rammer og fikse dem på panelene manuelt, etter at operatørene laste panelene på innramming maskin, og rammer er festet og låst ved innramming maskin.

 Junction Box Feste

I dette forslaget silisium for limpåføring på baksiden av koblingsbokser manuelt, og deretter koblingsboksen festes manuelt på baksiden av panelet.

 Kabeltilkobling

Kablene er koblet fra koblingsboksen for utgangseffekt av panelet. Denne kabelen kalles MC4 kontakt.

Ting du trenger

 • Ruler
 • Blyant
 • Sirkelsag
 • Silikon caulk
 • Bor
 • Skrutrekker
 • Ark med 3/8-inch kryssfiner
 • 1 x 1-tommers Wood
 • Outdoor Paint
 • Solar Cells
 • Lodding Gun
 • Loddetinn
 • Lim
 • Copper Wire
 • Blokkering Diode
 • Plexiglass