Wkino

Hvordan bruke solenergi til å varme et basseng

Suksessen til å varme opp med sollys vil variere avhengig av hvor mye sol du får, hvor stor og kald bassenget er, og hvor mye mørk slange du er forberedt på å kjøpe - men en viss økning i temperatur er mulig for folk flest. Denne prosessen kan gjøre effektiv ved bruk av bedre varmeoverføring materiale slik som kobber-røret.

Trinn

Hvordan bruke solenergi til å varme et basseng. Du trenger mørk farget hageslangen - Svart gummislange er ideelt, og er relativt billig.
Hvordan bruke solenergi til å varme et basseng. Du trenger mørk farget hageslangen - Svart gummislange er ideelt, og er relativt billig.
 1. 1
  Du trenger mørk farget hageslangen - Svart gummislange er ideelt, og er relativt billig. Alternativt, bruke svart hage vanning pipe. Det er tynnvegget for å tillate rask varmeoverføring, billig, men vil bøyes lett. Det er lett finnes i de fleste hjem forsyne butikkene.
 2. 2
  Jo mer hageslangen du bruker, jo mer vil vannet bli oppvarmet som det strømmer gjennom til bassenget. Hvor mye du trenger vil avhenge av hvor mye du ønsker å varme opp bassenget, størrelsen og regelmessig temperaturen i bassenget osv.
 3. 3
  Vurder å sette flere rør i parallell for å øke solvarme. Hvis du bruker en lang slange, kan vanntemperaturen nærmer seg slutten være for høy til å tillate ytterligere innsamling, og kan i mindre effektiv i å få varme. Jo større forskjellen i temperatur mellom vannet og den potensielle vinning, jo mer effektiv systemet.
 4. 4
  De fleste i bakken vil ha en slange smekke som kan bli anvendt for å drenere vann fra bassenget. Hvis du har noe sånt som dette kan du bruke den i stedet for å sende vann gjennom slangen og tilbake til bassenget. Hvis ikke du trenger en liten pumpe, som vil pumpe vannet ved lave hastigheter.
 5. 5
  Du kan starte med 50 eller 100 meter av slangen og legge til flere hvis nødvendig.
 6. 6
  Feste slangen slik at det sirkulerer vann fra svømmebassenget gjennom røret.
 7. 7
  La vannet sirkulere i noen minutter slik at vannet som kommer ut er ikke det som var igjen i røret (som kanskje allerede være ganske varmt).
 8. 8
  For å finne ut hvor mye rør du trenger eller hva slags temperaturøkning vil du få du trenger for å begynne å ta noen målinger. Du må vite hvor fort røret fyller en 1 gallon melkekartong eller bøtte, hvor mange liter bassenget inneholder, og et mål på forskjellen mellom bassenget og temperaturen på vannet som kommer ut av slangen (trekke fra bassenget temperaturen fra den temperatur etter at den forlater slangen).
 9. 9
  Du kan få en tilnærming av effekten av denne metoden ved å dele temperaturforskjellen med antall liter i bassenget. Dette vil si omtrent hvor mye temperaturen av bassenget vil stige når en gallon sirkuleres gjennom slangen. For eksempel, hvis denne temperaturforskjellen er 10 grader, og bassenget er 5000 liter, hvorpå temperaturen av bassenget vil stige omtrent 10/5000 = 1/500th eller 0,002 av en grad for hver gallon går gjennom røret.
 10. 10
  For å finne ut hvor lang tid det vil ta å varme bassenget med én grad du dele antall sekunder det tar å pumpe en gallon av graden stige fra den siste beregningen. For eksempel, hvis det foregår 20 sekunder for å pumpe en liter, vil det ta 20/0.002 = 10 000 sekunder for å varme opp vann med én grad.
 11. 11
  Dele antall sekunder med 60 for å få antall minutter, og deretter med 60 igjen for å få det antall timer - for eksempel 10000/60 = 167 minutter. 167/60 = ca 2,8 timer.
 12. 12
  Sakker vann vil gjøre vannet varmere i røret, men det vil ta lengre tid å varme opp bassenget. For å øke hastigheten på oppvarming av bassenget du kan legge til flere rør.
 13. 13
  Hvis du installerer et parallelt rør system over bassenget som på et tak, må du installere et vakuum pause på det høyeste punktet på rørene, ellers vil systemet lett kan få vakuum fanget, og vil ikke sykle vann gjennom alle rørene.
 14. 14
  Solvarme for bassenger kan legges til ved reguleringsplan i en bypass i mekanisk rom. Ved å bruke en tre-sone bypass-konfigurasjon kan du kontrollere mengden av vann som kommer til bassenget og mengden vann blir ledet gjennom solsystemet.
 15. 15
  Det er ikke en fordel å sykle vann gjennom solfangeren under tidsperioder uten solen. For å unngå en manuelt intensive system du kan installere en 24 timers elektrisk tidtaker og ventilaktuatorer å slå solenergi i løpet av dagen og på kvelden når solen går ned.
 16. 16
  Løfte solenergi til andre og tredje byggehøyder vil vanligvis kreve oppgradering pumpen størrelse for å imøtekomme de ekstra løftekraft. Også solens rørene selv representerer en stor motstand til å flyte pumpen må overvinnes. Som en generell retningslinje oppgradere pumpen størrelse ved 1/4HP er vanligvis nok.

Tips

 • I de fleste tilfeller er ikke engang verdt å vurdere hvis du ikke har noen form for termisk dekning for bassenget. Frekvensen av oppvarming er typisk for treg til å kompensere for overnatting kjøling som vil oppstå hvis bassenget ikke er dekket.
 • Husk at hvis du dekke røret med plastflasker eller et glass ark, vil dekke reflektere sollys, noe som reduserer mengden solenergi vunnet.
 • 80-81 grader Fahrenheit er hva folk flest anser en komfortabel bassenget temperaturen for aktivitet i bassenget selv om noen kan svømme i 70 grader. 84-85 grader Fahrenheit er bra for folk flest for avslappende basseng bruk.
 • Over bakken bassenger vil tape mer varme over natten enn i bakken bassenger (når natten temperaturen synke under bassenget vanntemperatur).
 • Det kan være lurt å montere slangen på et brett som kan vinkles til å peke mer direkte mot solen eller la mellomrom mellom slangene slik at de ikke kaster skygger på hverandre, og dermed gir en større vinkler for å flytte solen å slå slangen.
 • Et alternativ til slangen er vinyl solcellepaneler som legger noen oppvarming effektivitet til dette systemet og koster mindre enn 115€ per 2'x20 'panel. Solcellepaneler lik arealet av bassenget kan være ideelt, men vinyl solcellepaneler er enkelt å legge så DIY installatør kan teste effekten av noen paneler på pool temperatur og pumpekraft før du investerer i flere paneler.
 • Ikke forvent store økninger i temperaturen - dette er usannsynlig å bidra til å gjøre bassenget brukbare i vintermånedene, men kan forlenge badesesongen - de fleste bør kunne få 5-10 grader Fahrenheit øker med denne metoden nok slangen.
 • Hvis systemet fungerer som det skal, bør rørene være kult å ta på, da dette betyr at solvarmen blir høstet og overføres til vannet, i stedet for å bli sluppet til hånden din.
 • Beregningene omfatter ikke alle faktorer og er veldig omtrentlige. De antar også tilgjengeligheten av konstant oppvarming sollys. Du må kanskje justere for antall timer med dagslys som faller på slangen.
 • Ikke bruk spaflex, tigerflex eller noen form for fleksibel PVC å kjøre solar avløp som disse rørene svekkes raskt når de utsettes for direkte sollys og UV
 • Eventuelle rør eller slanger som skal brukes for å lage et basseng solfangeren må være PVC og ikke nylon basert. Den "C" i PVC står for klor hvor nylon er reaktiv i forhold til klor, og vil svikte

Advarsler

 • Vær forsiktig med å la vannet renne fra hosepipe slik at pumpen går "tørr" da dette vil skade pumpen. Når vannet strømmer holde enden av slangen i bassenget for å hindre dette. Du må kanskje fylle røret med vann ved å koble den til en kran og deretter lukking av endene først før du kobler til pumpen.
 • I noen tilfeller kan det være lurt å montere slangen på et bord og feste den til en sol-vendt taket. Dette anbefales ikke med mindre du har en passende lav takhøyde (f.eks skur) og / eller er dyktige til å jobbe på takhøyde.
 • Hvis du vil bruke denne metoden for oppvarming vann til andre formål oppmerksom på at de fleste hageslanger er ikke egnet for bruk med drikkevann. Du må sette opp en "varmeveksling 'system eller bruke mat-kvalitet slanger.