Wkino

Hvordan bruke en glassfiber kit

Du har noe å glassfiber, men du vet ikke hvordan? Her er noen grunnleggende retningslinjer for bruk av glassfiber og polyester harpiks.

Trinn

Hvordan bruke en glassfiber kit. Kjøp en "glassfiber kit".
Hvordan bruke en glassfiber kit. Kjøp en "glassfiber kit".
 1. 1
  Kjøp en "glassfiber kit". Det vil inneholde poly (polyester), herderen (katalysator), og klut. Du kan kjøpe byggesett fra hjemme sentre, kjøpesentre, eller auto deler butikker i ulike størrelser avhengig av prosjektet.
 2. 2
  Bygg din mold. Hvis du gjør en ett skritt prosjekt, som en enkel boks, bolle eller annen form, montere en "mold" eller "form". Dette kan være nesten hvilken som helst form, eller du kan gjøre en glassfiber reparasjon på en båt eller bil. Dette er et grunnleggende syn på hvordan å lage skjemaet.
  • Monter materialer. Papp, kryssfiner, styrofoam, eller annet materiale som er lett å forme og bygge med kan gi tilfredsstillende resultater.
  • Skjær form av organiske komposisjoner fra en blokk med styrofoam eller isopor skum. Et eksempel kan være en fontene bunn, fuglebadet, eller kuppel. Dekk materiale med vokspapir, og bruke voks for å forsegle og feste alle ledd, så vel som for utjevning av grove sømmer.
  • For bokser eller andre vanlige geometriske figurer, kan du bygge opp med stiv papp (mindre prosjekter som høyttaler kasser) eller kryssfiner for store prosjekter som hund hus, eller enda en båt. Igjen, dekk med voks papir, eller en god, jevnt lag med parafinvoks.
 3. 3
  Klargjør glassfiber matte eller klut i ark skjæres i passende størrelser for å dekke din form, gir god overlapping der du trenger for å bli det i hjørnene eller skarpe kurver. Materialet vil bli veldig fleksibelt når harpiks er brukt, så ikke bekymre deg hvis du ikke kan få det til å samsvare med en eksakt form mens det er tørt.
 4. 4
  Måle en passende mengde harpiks i en metallbeholder. En stor kan eller metall bolle vil fungere, men det bør være av en engangs-karakter. Harpiks kan blandes i en ren plastbeholder, men fordi den genererer varme når den setter, bør du være meget forsiktig hvis du bruker en.
 5. 5
  Tilsett herder, i henhold til pakken instruksjoner. I en pakke, vil du ha en pre-målt "kan" eller bøtte med harpiks, og en pre-målt "tube" (som et lim tube) av herder, så du kan trygt bruke en lik andel av hvert materiale, dvs. halve herder og halve harpiks, eller noen andre forhold.
 6. 6
  Omrør denne materiale grundig, er forsiktig med å røre bunnen og sidene, og ikke bare på midten av beholderen, ved hjelp av en maling pinne.
 7. 7
  Lå mat på eller i skjemaet, og spre harpiks blandingen over den med en disponibel pensel. Matten (eller stoff) vil virke til å smelte inn i harpiksen som du spre den, og kan bruke børsten og flere lag av harpiks for å bygge opp lag av fiberglass med en tykkelse på opp til 1/4 tomme.
 8. 8
  Arbeid matten og harpiks helt over skjemaet til den er dekket jevnt, fortsetter til du har brukt alle dine materiale.
 9. 9
  Rydde opp verktøy eller søl med løsemidler som inneholder aceton før materialet stivner.
 10. 10
  Gjenta fremgangsmåten for å bruke matte og harpiks før det ferdige prosjektet er så tykk som du vil ha den. Glassfiber blir vanligvis anvendt i lag inntil det er tykt nok til å gi den nødvendige styrke du ønsker å oppnå, og kan slipes fra trinn til trinn for å eliminere ujevnheter hvor matte eller duk kan bli kastet ut i harpiksen.
 11. 11
  Fullføre prosjektet med belegg med gelcoat eller en glatt lag med harpiks, deretter male med en polyuretan eller alklyd emaljen hvis ønske.
 12. 12
  Fjerne glassfiber fra skjemaet. Hvis du har dekket form eller form med voks papir eller parafinvoks, bør du være i stand til å skrelle skjemaet fra i figuren, eller skrelle formen ut av form, som glassfiber ikke vil holde seg til voksen.

Tips

 • "Hakket mat" kan brukes hvis du har tilgang til en "chop pistol", og du kan bygge opp glassfiber så tykke som du vil ha det i ett program.
 • Store prosjekter kan bygges ved å danne egne seksjoner og deretter fiberglassing hver og en, deretter bruke glassfiber og harpiks for å bli med dem sammen.
 • For å sikre en jevn impregnering av harpiks på kluten, prøv sandwiching kluten mellom to større ark med klar plastfolie. Bruk en plast skrape eller gamle kredittkort for å flytte harpiks rundt kluten. Du kan også trimme impregnert klut i en bestemt form eller størrelse ved å spore på plast. Dette gjør også rydde opp mye lettere
 • Temperaturen påvirker hastigheten av herding av polyesterharpiksen, i likhet med mengden av herder benyttes.
 • Curve noen hjørner hvis du er i stand til, som det er vanskelig å jobbe glassfiber matte rundt skarpe hjørner.

Advarsler

 • Bruk hansker og vernebriller ved anvendelse av harpiks, og unngå kontakt med hud.
 • Gjør dette prosjektet i et godt ventilert område.
 • Polyester (glassfiber) harpiks produserer betydelige mengder varme når katalysert, spesielt hvis for mye herderen blir benyttet.

Ting du trenger

 • Nok Glassfiber mesh for å dekke det du vil den skal gjøre
 • Glassfiber kit
 • Disponibel pensel.
 • Engangshansker.
 • Disponibel miksing container.