Wkino

Hvordan bli kvitt vugge cap

Cradle cap, medisinsk kjent som infantile seboreisk eksem, er en vanlig tilstand blant babyer som forårsaker grove, skjellende flekker å utvikle seg på babyens hodebunn. Det går som oftest over av seg selv etter noen uker, men i noen tilfeller tilstanden vedvarer og trenger behandling. Les videre for informasjon om å bli kvitt vugge cap med hjem rettsmidler og vite når du skal søke medisinsk hjelp.

Trinn

Hvordan bli kvitt vugge cap. Fjern skalaene med fingrene.
Hvordan bli kvitt vugge cap. Fjern skalaene med fingrene.

Hjem rettsmidler

 1. 1
  Fjern skalaene med fingrene. Barnets hodebunn vil ikke bli skadet hvis du bruker hendene til å ta av "cap". Det er den enkleste, og en av de mest effektive, måter å bli kvitt de skalaer og tørre flekker som oppstår når en baby har vugge cap.
  • Gni fingrene over de skjellende flekker, deretter forsiktig skrelle og skrape bort skjellete død hud og kast den.
  • Hvis du ikke ønsker å bruke fingrene til å plukke av vekter, satt på et par tynne latex hansker (så lenge barnet ikke er allergisk mot lateks). Du kan også dekke hendene med plastfolie for å hindre direkte berøre skalaer. Husk at vugge cap er ikke smittsom, og plukking av skalaene vil gjøre babyen mer behagelig.
  • Ikke bruk pinsett eller en annen skarp redskap for å fjerne vekten, siden du kan ved et uhell rote barnets hode og forårsake skade.
 2. 2
  Vask barnets hode hver dag. Bruk varmt vann til bad babyens hode, og forsiktig massere hans eller hennes hodebunnen med fingrene. Vannet vil hjelpe løsne vugge cap skalaer, når du kan deretter peeling eller skrape bort.
  • Ved hjelp av en mild baby shampoo kan hjelpe løsne skalaer, så vurdere å legge en til din vask rutine. Imidlertid kan du oppleve at sjampo tørker barnets hodebunn ut videre.
  • Bruk en myk børste for å løsne skalaer mens babyens hode er fortsatt vått.
 3. 3
  Bruk olje og gelé. Noen ganger vugge cap skalaer trenger litt hjelp utenfra før du kan skalle dem av. Spre babyolje eller vaselin på tørre flekker, deretter vente i 15 minutter for å la vekten myke før du fjerner dem.
  • Olivenolje og vegetabilsk olje også fungere godt for å fjerne vekten.
  • Bruk sjampo og varmt vann for å vaske bort oljen når du er ferdig. Etterlate spor av olje kan faktisk gjøre problemet verre ved å forårsake flere skalaer til skjemaet.

Medisinsk løsninger

 1. 1
  Bruk en medisinert flass shampoo. Når vugge cap holder komme tilbake noen dager etter at du skrape den bort, bytte til en medisinert shampoo et par ganger i uken kan være en effektiv behandling. Flass sjampo inneholder tjære, noe som reduserer flass og bidrar til å hindre huden tørker ut.
  • Sjampoer inneholdende det soppdrepende middel ketokonazol eller en prosent selensulfid kan også brukes til å behandle holder hetten.
  • Flass sjampo som inneholder salisylsyre er ikke anbefalt for babyer, siden denne ingrediensen kan være skadelig for babyer, og det kan være lett absorberes gjennom huden.
  • Snakk med legen din før du bruker en medisinert shampoo på babyens hodebunn. Han eller hun vil anbefale en shampoo merke eller gi deg en resept for sjampo som er riktig for barnets behov.
 2. 2
  Vurder å bruke hydrokortison krem. Hvis babyens hodebunnen er betent, rød eller kløende, hydrokortison krem, som også brukes til å behandle utslett og insektbitt, kan lindre symptomene. Sjekk med legen din før du bruker en over-the-counter hydrokortison krem.

Forebyggende tiltak

 1. 1
  Fuktigere hjemme. Spedbarn med vugge cap har ofte andre symptomer relatert til tørk, lett-irritert hud. Bruk en luftfukter i babyens rom for å holde luften fuktig og fuktig slik at hans eller hennes hud ikke blir for tørr.
 2. 2
  Fukte babyens hodebunn etter bading. Bruk av en fuktighetskrem mens hodebunnen er fortsatt litt fuktig og varm etter bading kan hjelpe felle fuktighet i huden, og hindrer den fra å bli tørr og flassende. Bruk en fuktighetskrem eller salve formulert for babyer sensitiv hud.
 3. 3
  Vurdere barnets kosthold. Cradle cap er i noen tilfeller forårsaket av en allergi mot baby formel. Hvis barnet ditt har røde flekker på hans eller hennes ansikt og erfaringer diaré og andre allergi symptomer i tillegg til vugge cap, snakk med legen din om å bytte til en formel som er sunnere for barnet ditt.

Tips

 • Et spedbarn hodebunnen børsten er ekstremt effektiv. Disse børstene er veldig myk og kan kjøpes i baby delen av mange butikker.
 • Holde såpe og vann ut av øynene hans vil gjøre opplevelsen mye mer behagelig.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig med babyen.
 • Vær forsiktig med å presse for hardt der barnet er "soft spot" er i hodebunnen.
 • Pass på at vannet er varmt, ikke varmt. Du kan sjekke det med albuen din: hvis det føles for varmt for albuen, det er for varmt for babyen din.