Wkino

Hvordan beskjære og høste lavendel

Lavendel er fantastisk i enhver kjøttrett, som te, eller som aromaterapi. Forstår at det er mange varianter av lavendel, og mesteparten av dette gjelder for liten, lav ~ voksende buskete hvite eller lavendel blomstret slag. Det finnes også forskjellige farger og størrelser, mellomstore og store følger, hvis beskjæring retninger vil være annerledes, selv om høsting bør være omtrent det samme, ta hele knoppen (e) tidlig å tvinge re ~ blomstring. Beskjæring og høsting lavendel er enkelt. Her er noen nyttige tips for beskjæring og høsting lavendel.

Trinn

Hvordan beskjære og høste lavendel. Du kan knapt gå galt, beskjæring lavendel.
Hvordan beskjære og høste lavendel. Du kan knapt gå galt, beskjæring lavendel.

Beskjæring

 1. 1
  Du kan knapt gå galt, beskjæring lavendel. Du vil nesten alltid være "beskjæring" for innhøsting, eller beskjæring skjemmende plantemateriale, på slutten av sesongen. For større variasjon lavendel, kutte tilbake den grønne veksten innenfor noen få inches av treaktig vekst i høst, etter at produksjonen opphører. Fjern alle døde blad saken, sammen med eventuelle trevlet kvister og noen annen plante rot. "Beskjæring" mindre variasjon, hage ~ boks lavendel er begrenset til å ignorere det meste i høst, som overlater svært lite, men kort, live kvister etter at produksjonen opphører, og trimming det som hår i løpet av våren for å komme ned til den nye veksten.
 2. 2
  Ny vekst vil vises i løpet av våren. Ikke over vann. Lavendel bør dyrkes i direkte sollys. Når kvister begynner å pulsere, og gren, vil en lys (over) beskjæring (av forrige høstens beskjæring flekker) ytterligere gren blomstrende tips.

Høsting

 1. 1
  Skjær lavendel stammer som har blomster. Gjør dette tidlig i blomst syklus, og morgen, etter at duggen har tørket, men før varmen fra solen trekker ut for mye av de essensielle oljer (du vil ha dem intakt for å fremkalle duft i hjemmet ditt).
  • Områder i mindre variasjon lavendel vil tendere til å blomstre i patcher, og bør høstes i rimelig orden på den måten, for å oppmuntre re ~ blomstring. Generelt vil lavendel opptre som enhver annen blomstrende plante, når de er de-blomstrete tidlig nok, ved foten av blomsten, vokser en ny blomst, noe som gir deg 3-6 effektive avlinger i året.
  • Små lavendel blomstrer vil ha grønne baser stigende til hvit, lavendel, eller andre fargede topper, som bør høstes med saks ved 01.04-01.02 ", forlater den grønne, gjør ditt beste for å få alle farger på en gitt blomst.
  • Blooms skal være klar for re ~ innhøsting i to uker til en måned, når re-blomstring bremser (til ca en måned.) Ta farge og grønt i "endelige" innhøsting. Du kan få en annen, avhengig av forholdene.
 2. 2
  Tørk lavendel i bunter eller på skjermer.
 3. 3
  Tørk og oppbevar på et kjølig, mørkt sted. Noen varianter er best for stilker og andre for blomsterknopper.
 4. 4
  Den lille variasjon gjør det fineste endelige produkt, men krever mest ytterligere behandling. Crush-roll mellom to 1'x 2 'ark med kryssfiner og hell gjennom sil til de-stammen.

Tips

 • Biter du har kuttet kan gjøre borekaks. Sett dem i en skuff av jord, vann dem noen ganger, og de bør vokse.

Advarsler

 • Pass fingrene. Den skarpere de beskjæringssaks, jo bedre.