Wkino

Hvordan bake poteter

Bakte poteter er en enkel og rimelig siderett å gjøre. Poteter er en god kilde for vitamin C, fiber, kalium og mangan. Fordi poteter er så allsidig, det er mange måter å lage dem. Nedenfor er flere enkle måter å gjøre bakte poteter. (Sticklers pass på, ikke alle metodene involverer tradisjonelle "baking".) Plukk den metoden som ser mest fristende for deg, eller eksperimentere litt!

Ingredienser

 • Bake poteter, 6-8 gram hver - russet eller rød poteter, avhengig av personlig smak
 • Rømme (valgfritt)
 • Gressløk (valgfritt)
 • Olivenolje (valgfritt)
 • Smør (valgfritt)
 • Ost (valgfritt)

Trinn

Hvordan bake poteter. Skrubb potetene og skyll godt med kaldt vann.
Hvordan bake poteter. Skrubb potetene og skyll godt med kaldt vann.

Forberedelse

 1. 1
  Skrubb potetene og skyll godt med kaldt vann.
 2. 2
  Fjern overflødig fuktighet ved tørking poteter med et rent kjøkkenhåndkle eller hvite papirhåndklær, hvis baking i en vanlig ovn.
 3. 3
  Fjern "øyne" fra potetene.
 4. 4
  Klipp av eventuelle blåmerker eller dårlig flekker, hvis det er nødvendig.
 5. 5
  Pierce potetene én eller to ganger med en gaffel. Dette vil gi raskere, jevnere matlaging.

Metode en: konvensjonell ovn

 1. 1
  Gni potetene med olivenolje til pels jevnt. (Valgfritt). Krydre med salt og pepper. Legg potetene på et stekebrett eller langpanne (valgfritt). (Noen foretrekker å sette poteten direkte på risten.)
 2. 2
  Bake poteter på 425 grader F (220 C) i 45 til 60 minutter. Potetene er ferdig når de kan bli gjennomboret lett med en gaffel.
  • Poteter kan også stekes ved lavere temperaturer for lengre tid. Denne prosess har en tendens til å gi utsiden av spud en skarpere hud. 350 grader F (175 C) i ca 1 og en 1/2 timer eller 375 grader F for ca 1 time og 15 minutter er en god rettesnor.
  • Steketiden vil variere. Ikke alle potetene er ensartet i størrelse og masse, noe som gjør disse koketiden en retningslinje, ikke en regel. Utfør gaffel test for å finne ut om poteten har nådd sluttresultatet du ønsker.
 3. 3
  Sesong og pynt etter behov. Noen klassiske kombinasjoner er:
  • Rømme og gressløk
  • Smør og salt
  • Ost

Metode to: aluminiumsfolie

 1. 1
  Sesong potetene med olivenolje, salt og pepper (valgfritt). Hvis du ikke kommer til å gjøre noe med bakt potet etter at den er kokt, krydder den med olivenolje, salt og pepper kan være en god idé.
 2. 2
  Pakk potetene i aluminiumsfolie. Aluminiumsfolie er en god leder av varme, noe som betyr at koketiden på bakte poteter innpakket i aluminiumsfolie vil trolig gå ned. Hvis du liker bakte poteter med sprø skins imidlertid se ut: innpakning i aluminiumsfolie skaper en potet med hud som er mer dampet enn sprø.
 3. 3
  Stekes ved 425 grader F er ~ 45 til 60 minutter, eller 400 grader F for 60 til 70 minutter. Langsommere kokte bakte poteter har ofte en creamier sentrum.
  • Sjekk potet for sluttresultatet litt før du tror det kan være ferdig matlaging. Fordi aluminiumsfolie akselererer matlaging, kan det være lurt å sjekke tidlig for å unngå en overdrevet potet.
 4. 4
  Pynt etter behov.

Metode tre: mikrobølgeovn

 1. 1
  Legg potetene i en mikrobølgeovn-safe parabol og mikrobølgeovn på høy i 5 minutter.
 2. 2
  Snu potetene over og mikrobølgeovn i ytterligere 3-5 minutter.
 3. 3
  Sjekk for sluttresultatet. Hvis potet er fortsatt ikke ferdig kokt, fortsetter mikrobølgeovnen potet i en minutters intervaller inntil ferdig kokt.
 4. 4
  Pynt etter behov.

Metode fire: treg komfyr

 1. 1
  Skrubb potetene men ikke tørke. Litt fuktighet vil gjøre for en bedre bakt potet etter at den er ferdig matlaging.
 2. 2
  Sted i sakte komfyr, cover, og kok på lav for 6 til 8 timer eller til de er møre. Denne metoden vil produsere den mykeste-skinned, letteste potet. Matlaging på svært lav varme i lengre tid vil minimere risikoen for holde skuddet.
 3. 3
  Pynt etter behov.

Tips

 • Tradisjonelle påfyll til tjener med en bakt potet inkluderer smør, ost, rømme, gressløk, bacon biter.
 • Bakte poteter kan bakes mellom 325-425 grader F (165-220 C). Selvfølgelig lavere varme betyr litt lenger baking, men dette betyr også potetene kanskje bakt langs siden slike ting som kjøttpudding eller andre bakt hovedretter.
 • Mange mennesker liker å spise bakte poteter med biff.
 • Steketiden kan være sped opp litt ved å bruke mikrobølgeovnen. Plasser de rensede bake poteter på en mikrobølgeovn-safe parabol og varme til varme, bare et par minutter per potet. Ikke stek dem hele veien gjennom. Umiddelbart ferdig bake dem i den konvensjonelle ovn. Ved hjelp av en treg komfyr er ikke anbefalt for denne variasjonen.
 • Noen mennesker liker å vikle sine bakte poteter i folie før bake dem i en vanlig ovn. Dette damper poteten i stedet for baking det. Det hele avhenger av kokken.

Ting du trenger

 • Vegetabilsk skurebørste
 • Liten kniv for å fjerne potet øyne eller blåmerker