Wkino

Hvordan å vokse en solsikke i en pott

Solsikker har mange bruksområder, for eksempel for å produsere bio-diesel og matolje. Men den beste bruk av en solsikke er å lyse opp hagen din i løpet av de solfylte månedene av året, eller til å lyse opp drivhus eller en sunroom som helst på året.

Dette hurtigguide til å vokse en solsikke i en container er noe selv barn kan nyte som en rask og morsom hage prosjekt. Lyse dagen med hjemmelaget solsikker.

Trinn

Hvordan å vokse en solsikke i en pott. Kjøpe eller gjenbruke beholdere eller potter som er egnet for dyrking av solsikker i.
Hvordan å vokse en solsikke i en pott. Kjøpe eller gjenbruke beholdere eller potter som er egnet for dyrking av solsikker i.
 1. 1
  Kjøpe solsikkefrø. Du kan finne passende solsikkefrø fra en lokal barnehage eller hagesenter. Vær forsiktig med variasjon du kjøpe selv, som bare dverg solsikker er veldig egnet for container vokser. Egnede dverg solsikke varianter inkluderer (og som navn varierer, spør din lokale forhandler for spesifikk veiledning i din region):
  • Pacino: denne lyse gul solsikke vokser til ca 30cm (12 ") i høyden.
  • Big Smile: dette solsikke har gule kronblader og en svart senter og vokser til ca 30cm (12 ") i høyden.
  • Bamse: dette solsikke vokser til ca 40cm (15 ") i høyden.
  • Solflekk: dette solsikke har en utrolig stor flowerhead (ca 25 cm eller 10 inches tvers), men er fortsatt en dverg variasjon, økende til ca 60cm eller to meter i høyden.
  • Music Box: dette solsikke når ca 60cm (2 fot) og har massevis av mindre blomster.
 2. 2
  Kjøpe eller gjenbruke beholdere eller potter som er egnet for dyrking av solsikker i. Beholderne skal være rene og sterile hvis du gjenbruk dem og ikke glem å legge skåler for å fange vannet. Måle størrelsen på beholderen nødvendig i henhold til høyden av blomsten du plante, sammen med eventuelle andre hensyn, for eksempel hvor mange solsikker du ønsker å vokse per pott men noen foreslåtte størrelser er:
  • Hvis du begynner i en pott med en svært liten radius, vil solsikke trenger å bli transplantert ganske tidlig, og noen mennesker gjør dette for å gi solsikke et forsprang mens hagejord er fortsatt kaldt, men vær oppmerksom på at solsikker er ikke veldig delvis å bli transplantert.
  • 30cm-40cm eller 12 "-16" bredde beholdere for de fleste dverg solsikker bør være tilstrekkelig.
  • Vindu eller veranda boksen - en dyp vindu eller veranda boksen kan være ideelt for en rad med dverg solsikkefrø. Du trenger å tynne ut svakere frøplanter tidlig (forklart nedenfor).
  • Store eller mammut solsikker trenger containere med minst 18 liter eller 5 liter:
   • En melk kasse kan brukes - bare sørg for å stille det godt, eller du vil ha jord søl.
   • En halv tønne for virkelig høye solsikker. Selvsagt vil dette trenger å sitte på en solrik veranda eller i hagen med mindre du har en solrik flekk fri inne i huset.
 3. 3
  Sett jord inn i beholderen, gryte eller vindu / vindfang boksen. Først legge et lag med drenering materiale, slik som småstein, grus, terracotta stykker, eller små biter av polystyrenskum. Hell så i kvalitet container jord for eksempel en blanding av og kommersielle jord blanding. Det skal komme til et nivå omtrent 2,5 cm / 1 cm fra toppen av beholderen. Vanne den godt.
  • Gi vederlag til å legge vann støttemurer krystaller for å lette mengden av vanning er nødvendig og for å sikre at de solsikker vil få tilstrekkelige mengder vann.
  • Legge godt råtnet kompost er viktig som en kilde til mat for solsikke, så prøv å gjøre dette hvis du kan.
 4. 4
  Plasser solsikkefrø i beholderen. Sow 2 til 10 frø i par, avhengig av størrelsen eller lengden av beholderen dere har valgt. Ikke alle av frøplantene vil bli holdt, så ikke bekymre deg for mye om squashing dem inn på dette stadiet, men være forberedt på å forkaste alle de svakere vises frøplanter senere. Ved planting, anlegg 2.5cm (1 tommer) dypt og minst 10 cm (4 ") fra hverandre.
  • Det er mulig å passe ca 8 solsikke planter i en beholder lengde på 90cm (3 meter), så bruker dette som en guide, vil du plante rundt 16 planter i en slik beholder, og forventer å tynne ut om åtte.
 5. 5
  Vær forberedt til vann solsikker oftere enn mange andre planter. Tilsett ca 25 ml (0.83 fl oz) vann for hvert frø plantet. Vann en gang hver én til to dager i samme mengde, avhengig av hvor fuktig jord forblir. Sørge for at jorden er å holde fuktig til frøene spirer.
 6. 6
  Vent til frøene til å spire. Spiring bør skje i de neste tre til åtte dager. Hvis ikke, vent litt lenger, men etter 13 dager er det klart at frøet ikke vil vokse.
 7. 7
  Hvis spiring har vært vellykket, så godt gjort! Etter spiring, tynn ut svakere frøplante av hvert par og fjern eventuelle syke eller misdannede frøplanter. Hvis plass er et problem, flytte til flere containere, men husk at solsikker ikke trives på å bli transplantert.
  • Hold vanning som før til hver solsikke er omtrent en fot (30cm) høy, og da bør du doble mengden vann de har fått.
 8. 8
  Sett solsikke container i en fin solrik del av huset, hagen eller på verandaen () hvis du foretrekker det. En solsikke bør plasseres slik at det blir full sol hele eller det meste av dagen, ingen solsikke kan håndtere skyggen for det meste av dagen. Hvis du har solsikke vokser innendørs, velger en solrik plass, men unngå å plassere den for nær et vindu fordi luften i nærheten av vinduer er ofte varmere eller kaldere enn romtemperatur og dette kan være skadelig for anlegget. Prøver og holde beholderen bort fra ekstrem regn.
 9. 9
  Fortsett å tendens anlegget med vann og generell plante omsorg. I to uker skal nå være en grei størrelse.
 10. 10
  På dette tidspunkt gi solsikker 75ml (2.5 fl oz) vann. De solsikke knopper skal nå være bare viser.
 11. 11
  Gjødsle hvis ønsket. Mens solsikker ikke trenger ekstra fôring, gi dem ekstra næring kan gi flowerheads et løft. Påfør et generelt plantegjødsel som Osmocote (følg instruksjonene på beholderen for blomster).
 12. 12
  I en måned solsikken bud skal fortsatt utvikling for de neste to ukene (vann regulering bør øke til 100 ml / 3 0,3 fl oz av vann). Knoppen skal bare være klar til å blomstre.
 13. 13
  Nyt solsikke som et dekorativt element i ditt hjem eller hvor enn du har plassert container. I mange tilfeller vil du finne at solsikken blir topptung og må staket opp til å holde den strålende flowerhead opp høyt. En enkel bambus eller lignende spill med plante bånd vil være tilstrekkelig til å holde solsikke hode opp høyt. Imidlertid bør dette trolig være forankret til noe annet enn potten med mindre du er helt sikker på potten er sterk nok til å holde uten å falle over. Du kan knytte innsatsen til en vegg pipe, en bokhylle ramme, eller lignende gjenstander inne i huset, eller til drainpipe, vegg eller andre gjenstander hvis utenfor. Vær oppmerksom på at ikke alle solsikker krever støtte - bare observere hvordan din solsikke er å takle på egen hånd før de bestemmer seg.
 14. 14
  Hvis du ønsker å gjøre kulinariske bruk av, kronbladene fra blomster gjør en pen tillegg til salater, og både frøene og knopper kan også spises.
  • For å få frøene, må du la blomsten dø på anlegget og bare vente. Som blomsten tørker ut, frøene modnes og tørr også. Selv om dette er ikke veldig pen, minst fuglene ikke kan ta frøene hvis du har fått dine solsikke innendørs!
  • Hvis spiser knopper, forvelle dem først for å fjerne bitterhet, deretter damp eller koke i tre minutter. De er deilig kastet i hvitløkssmør.

Tips

 • Solsikker er innfødt til Nord-Europa og dyrkes som høye stauder i hagen.
 • Jo større potten, jo større solsikke, spesielt hvis du ikke er voksende dverg varianter.
 • Hvis sådd solsikker i bakken, jo tidligere du sådd dem i slutten av våren, før de vil blomst. For container hagearbeid, forutsatt at du har en solrik plass for dem, kan de dyrkes året rundt.

Advarsler

 • Mammoth solsikker (de som vokser enn 180cm eller 6 fot) er ikke egnet for container vokser med mindre du bruker en veldig stor beholder, for eksempel en halv tønne. Hvis du tvinger slike solsikker til å vokse i en mindre container, er de neppe til å trives, og du kan selv se hele solsikke vekstprosessen skje i en helt forkrøplet form (som er ganske trist å se siden en slik praktfull blomst aldri når sitt fulle potensial ).
 • Sørg for at potten har dreneringshull eller frø risiko rotting.

Ting du trenger

 • Solsikkefrø fra en barnehage i pakker med å identifisere etiketter - NB: mens du kan prøve å vokse frøene du kjøpe for å spise fra supermarkedet, vil typen være ukjent, og de kan ikke være fruktbar uansett. Ikke prøv å vokse solsikkefrø uten skall som fjerning av belegg utsetter dem for luft og lys, og definitivt ikke prøv å vokse noe som har blitt stekt eller saltet
 • Vann
 • En leire potten eller annen egnet runde beholder (30cm/12 "diameter minimum for en pott, bredere hvis du legger masse frø), eller, et vindu eller veranda boks, melk kasse, en halv tønne, etc. som foretrukket, alle wide
 • Jord
 • Råtnet kompost for ernæring
 • For forbedret drenering, legge noen steiner på bunnen