Wkino

Hvordan å vokse basilikum


Basil har mange varianter. Det er lett å vokse, og forvandler vanlige måltider i kulinariske skatter! Fersk basilikum ikke bare smaker bedre enn tørket, smaker det faktisk annerledes, nesten som om det ikke var den samme urt. Basil lukter så godt, og har slike attraktive blomstrer for en urt, som det er også dyrket i blomsterhager som dekorasjon. De blomstrer er også spiselig, selv om anlegget er lov til å blomstre jevnlig sine smaken avtar.

Trinn

Hvordan å vokse basilikum. Velg den type basilikum du ønsker å vokse.
Hvordan å vokse basilikum. Velg den type basilikum du ønsker å vokse.
 1. 1
  Velg den type basilikum du ønsker å vokse. Kanel basilikum virkelig lukter som den søte krydder, har det også usedvanlig vakre og velduftende blomster. Sitron basilikum inneholder faktisk citral, en aromatisk stoff som finnes i sitrusfrukter, og lukter veldig Lemony. Lilla basilikum er ofte vokst til pynt, så vel som dens duft og blomster. Det er flerårige basils som kommer tilbake år etter år, som African Blå Basil (som har ganske blå årer på bladene) og Thai basilikum, mens de fleste andre varianter er ettårige, som du må plante år etter år. Globe og gresk basilikum er mye vanskeligere å vokse, men danner vakre små busker som bo godt inneholdt.
 2. 2
  Starte frø innendørs fire til seks uker før siste frost. Fyll leiligheter med like deler perlite, vermiculite og torv. Trykk jorda litt for å eliminere luftlommer. Fukt jord. Slipp ett femtinitti frø i hver beholder. Dekk lett med jord. Dekke beholdere med klar plast kjøkken wrap og la i et solrikt vindu. Fjern plastfolie når plantene dukke opp. Vann lett to ganger daglig.
 3. 3
  Når to sett med blader har dannet, kan basilikum bli plantet ut i hagen eller permanente beholdere. Basil tolererer ikke så ikke plante ut for tidlig. Det er best å sette basilikum et sted hvor det vil bli en god del sol. Å plante i hagen, knip off de to nederste bladene. Snu beholderen opp ned og forsiktig klem beholder inntil anlegget faller ut i din cupped hånd. Bury røtter og stammer å bare dekke stedet der bladene var klemt av. Klappe ned jorda rundt anlegget for å eliminere luftlommer.
 4. 4
  Høste og sviske. Som planten modnes, knip av de to øverste par blader gang en stilk når en rimelig høyde. Hvis du ser nøye, ved foten av hvert blad er to bitte små blader som vil vokse utover hvis stammen vokser mellom dem er avskåret. Skjær nær de små blader, men pass på å ikke skade dem.
 5. 5
  Når du ser blomsterknopper, klemme dem og to par blader under seg av. Blomstene blomstrer skape et hormon forandring som dramatisk reduserer smaken av bladene, samt redusere mengden av løvverk som vokser. Dette kalles "bolting" og er mer sannsynlig til å skje når det er ekstra solskinn. Du vil merke at hvis du lar blomstene, vil anlegget bli hengslete og bladene vil ikke være så fulle eller velsmakende.

Tips

 • Når såing direkte i hagen, sørg for å holde selve overflaten av jorden fuktig. Normale regler mot over-vanning si å la jordoverflaten tørr, men se for dybden av tørrhet. Frø og planter som ikke har dype røtter kan lide enda noen timer med tørr jord.
 • Vannplanter lett, to ganger daglig med varmt vann til godt etablert.
 • Hvis frøplante stammer fremstå som høy og tynn, er de sannsynligvis ikke får nok lys.
 • Når inter plantet, er basilikum sies å forbedre smaken av tomater og paprika, samt frastøter horn ormer og bladlus.
 • Basilikum kan dyrkes fra frø direkte i hagen. Siden du ikke har så mye av et forsprang på denne måten, kan du velge en av de raskest voksende varianter, som Lemon Basil. På den annen side, alle varianter av basilikum vokser raskt nok til å bli produktive, de bare ikke vil ha forsprang.

Advarsler

 • Når vanning, unngå å få bladene våt, med mindre du gjør foliar fôring, som bladene kan få øye på.
 • Ikke overse denne muligheten til å velge en av de mange utrolige varianter som kan være mest morsomt eller nyttig for deg
 • Ved flytting planter fra innendørs til hagen, sørg for at du gradvis eksponere basilikum til utendørs forhold for å unngå transplantasjon sjokk.

Relatert google