Wkino

Hvordan å vaske en ryggsekk

Ryggsekk er borte funky? Følg disse enkle trinnene for å kvitte accoutrement av funk.

Trinn

Hvordan å vaske en ryggsekk. Finn vaskeanvisning på ryggsekken din og følg instruksjonene for rengjøring.
Hvordan å vaske en ryggsekk. Finn vaskeanvisning på ryggsekken din og følg instruksjonene for rengjøring.
 1. 1
  Finn vaskeanvisning på ryggsekken din og følg instruksjonene for rengjøring. Hvis man ikke kan bli funnet, går du videre til trinn 2..
 2. 2
  Bestem hva ryggsekken er laget av. De fleste er lerret eller nylon, som begge kan renses i en maskin. Hvis du er urolig om du prøver dette, går du videre til trinn 10..
 3. 3
  Hvis sekken har en stor del av stropper, sette det inn i en vaskbar vaskerom sekk (eller stor putevar) og legg den i en vaskemaskin. Et annet alternativ er å slå sekken innsiden ut etter å ha fjernet de støtter og deretter felle eventuelle gjenværende bånd / jekkestropper "inne".
 4. 4
  Stille inn maskinen til den mest skånsomme syklus tilgjengelig. Dette kalles vanligvis noe sånt som "milde / finvask." Hvis du ønsker å være veldig forsiktig, vaske den i kaldt vann. Kaldt vann vil også hindre farger fra blødning, hvis dette er en bekymring.
 5. 5
  Begynn vaskemaskin og legge et mildt rengjøringsmiddel som vaskemaskinen fylles. Woolite er ditt beste valg for materialer av tvilsom vaskbarhet.
 6. 6
  Hold et øye med vaskemaskinen som det går i spinn syklus. Den ensomme ryggsekken kan gjeng opp på den ene siden av vaskemaskinen, forårsaker det å bli ubalansert. Du må kanskje justere sin plassering.
 7. 7
  Når vaskeprogrammet er over, ta ryggsekken fra både vaskemaskin og sekken eller putevar.
 8. 8
  Vurdere hvorvidt sekken inneholder noe skum. Hvis den gjør det, vil du ønsker å stille tørke den. Nylon tørker svært raskt på en utendørs klessnor, men det vil dryppe-tørke helt fint hvis du kaster den over dusj gardin stang. Hvis den ikke inneholder skum, og er, for eksempel, består utelukkende av lerret, vil det mest sannsynlig være helt fint i tørketrommelen.
 9. 9
  Plasser antagelig lerret ryggsekk i tørketrommelen på lav eller middels innstilling (høy kan føre til at det å krympe). Avhengig av størrelsen på sekken, kan det ta ganske lang tid å tørke, så vær oppmerksom og tålmodig.
 10. 10
  Å hånd-vaske ryggsekken, fylle badekaret med lunkent vann og tilsett litt Woolite eller annet vaskemiddel. Kast sucker inn der og massasje, famle, og palpere den kraftig. En tannbørste kan brukes til å skrubbe på noen særlig skitne flekker.
 11. 11
  Skyll ryggsekken grundig.
 12. 12
  Vri den ut til den beste av dine evner.
 13. 13
  Se trinn 8 for råd om tørking.

Tips

 • Ikke vask ryggsekk med andre elementer første gang du vasker det, som det ikke kan være colorfast.
 • En kommersielt tilgjengelig vaskemiddel er laget spesielt for utendørs produkter kalt "Sport Wash", laget av Sno-Seal. Den er designet for high end / kvalitet sports klær og soveposer. Tilgjengelig noen ganger på Walmart eller din lokale utendørs butikken for ca 5€ -10 for 18 laster verdt. Det er ikke parfymert, har ikke tilsetningsstoffer, bleike etc.
 • Ikke vask ryggsekk med andre elementer noensinne, med mindre du setter den i et vaskeri sekk eller putevar, som andre plagg kan bli viklet inn i sine stropper og få strukket ut under sentrifugering.
 • Hvis sekken er svært dyrt, fancy, eller av stor sentimental verdi, foretrekker du kanskje å få det profesjonelt renset. Rådfør deg tørr renere for råd.

Advarsler

 • Disse instruksjonene også gjelder ikke for interne eller eksterne ramme camping ryggsekker.
 • Disse instruksjonene gjelder ikke for ryggsekker laget av skinn, semsket skinn, og / eller vinyl.
 • Hvis sekken er behandlet med en vannavstøtende eller stoff sealer (vanlig på mange nylon ryggsekker), vaske det med såpe og vann kan oppløse denne tetningsmasse, som også vil føre til at nylon til å se mindre skinnende og nye. Du kan kjøpe en vannavstøtende spray for å behandle stoffet og på nytt etter at sekken har blitt rengjort.

Ting du trenger

 • En skitten ryggsekk
 • En vaskemaskin eller badekar
 • En tørketrommel eller klessnor
 • Vaskemiddel, helst en gjort for delikate stoffer
 • En vaskes tøyet sekk eller putevar (valgfritt, men anbefalt)
 • En tannbørste (valgfritt)
 • Iherdighet og midlene