Wkino

Hvordan å stoppe hunden merking atferd

Urin merking i huset kan være en svært irriterende vane hunden din. Men først - er han merking, eller tisser? Så likt som disse kan høres, før du kan finne en løsning du trenger å vite hvor man skal feste på hunden din...

Trinn

Hvordan å stoppe hunden merking atferd. Prøv å skjelne intensjonen.
Hvordan å stoppe hunden merking atferd. Prøv å skjelne intensjonen.
 1. 1
  Prøv å skjelne intensjonen. Hvis hunden din (vanligvis en mannlig) løfter benet og tisser på et objekt, er han merking. Dette gjøres til en opprettstående objekt oftest, for eksempel en stol ben, møbler, eller døråpning.
 2. 2
  Ta hunden til veterinær for en sjekk-up for å utelukke infeksjon (jeg. E. Blære) eller av ham å være senil (i en eldre hund).
 3. 3
  Kastrere hannhund - Dette kan hjelpe, men er ikke en garantert løsning. Hvis hunden din er eldre, sjansene er det blitt en vane, og kastrering vil ikke ha noen effekt på hans merking atferd.
 4. 4
  Bryte vanen - Hold ham i bånd til enhver tid i huset, fordi du ønsker å fange ham i loven.
 5. 5
  Se hund for noen tegn til ham seg klar til å løfte benet (sniffing, sirkle), og så snart han begynner, skremme ham ved hjelp av en liten båt luft horn eller pop kan med stikka i det bak ryggen din. Ikke la ham se deg gjøre det! Sørg for at du skjule det bak ryggen din.
 6. 6
  Gjenta hvis han begynner å markere igjen. Også, raskt omdirigere ham til noe annet, eller ta ham ut og la ham merke på noe passende der ute.
 7. 7
  Hvis du ikke har en trening shaker eller horn hendig, klapp høyt eller si "eh!" å skremme ham.
 8. 8
  Ros hunden for merking hensiktsmessig (utenfor).
 9. 9
  Kasse hunden når uten tilsyn i huset eller hvis du må forlate.
 10. 10
  Prøv å sette hans mat eller vann bolle av noen "favoritt" spots å markere.
 11. 11
  Rydd opp - Hvis han kan lukte urin fortsatt, vil det utløse ham til å markere der igjen. Rengjør godt med et enzym renere (ikke blekemiddel eller ammoniakk - det vil gjøre ham gå igjen).
 12. 12
  Lydighet trene ham hvis han er en dominant hund. Merking kan være en dominerende opptreden.
 13. 13
  Forskning produkter som stopper hunden merking. Belly band, hund bleier, Markitwear for hunden merking og anti-merking spray kan bidra til å lindre hundens innendørs urin merking.

Tips

 • Årsakene merking: søker oppmerksomhet, territorielle, sosial og seksuell atferd, angst eller stress, frykt, spenning, viser dominans, hevder territorium, bygge hundens tillit, følelser av usikkerhet eller en oppfattet trussel (ny baby, nye kjæledyr, besøkende, nye møbler eller lukten av andre dyr på klærne, eller til og med en endring i rutinen).
 • Til en hund, tisser i huset og merking er to forskjellige ting. Bare fordi han er stueren betyr ikke at han forstår at merking i huset er uakseptabelt også.
 • Hunder er ikke hevngjerrig og ikke markere ut av sinne og sjalusi.