Wkino

Hvordan å spre kalk

Lime er en vanlig jord endring eller balsam, det er ikke en plante gjødsel. Den primære hensikten med kalk er å stabilisere jord surhet. Men også regulerer graden av magnesium, kalsium, kobber, sink, fosfor og bakterier som finnes i jord.

Vær forsiktig med Lime hvis du har kjæledyr, kan det være skadelig. det kan komme inn i sprekker i potene, og forårsake smerte og blødning

Trinn

Hvordan å spre kalk. Test din jord pH-nivå for å avgjøre om kalk er nødvendig.
Hvordan å spre kalk. Test din jord pH-nivå for å avgjøre om kalk er nødvendig.
 1. 1
  Test din jord pH-nivå for å avgjøre om kalk er nødvendig. En pH test måler jordas alkalitet eller surhet. Når pH er over 7,0, er jord sies å være alkalisk, når under 7,0, er det sure. Et pH-nivå på 6-7 er ideelt for de fleste gress. Hvis jorden er for syrlig, kan du bruke en lime søknad.
  • Ta med deg en jordprøve til en regjering eller uavhengig jord testlaboratorium for de mest komplett testing resultater.
  • Du kan bruke en self-test kit eller pH probe, selges på hagesentrene, for å teste din jord. PH-nivået som følger av disse testene kan vise et behov for, men ikke ofte fortelle deg hvor mye kalk er nødvendig.
 2. 2
  Kjøpe kalk. Det finnes flere typer av kalk som selges for bruk på hjemmebane plener. Calcitic lime gjengir vanligvis det beste resultatet, men det kan være vanskelig å finne hvis du bor i et ikke-jordbruksareal. Du kan også bruke dolomotized kalk, solgt i pellet form, og pulverisert kalk, som er tilgjengelig i sekker.
  • Generelt sett og 100 pounds (45 kg) av kalk fordelt over 1000 kvadratmeter (92 kvadratmeter) vil øke jord pH nivå med 1 poeng.
 3. 3
  Velg et tidspunkt for kalk søknad. Du kan spre kalk som helst, men du vanligvis får de beste resultatene hvis du gjør det som du forberede jorda for planting.
  • Kalk kan påføres på etablerte plener til enhver tid. Den beste tiden er høst, vinter og tidlig vår. Ikke bruk kalk når gresset er visnet eller dekket med frost.
 4. 4
  Påfør lime bruke en dråpe sprederen.
  • Still ditt spreder for å bruke kalk på riktig sats som angitt i bruksanvisningen for spreder eller på pakken av kalk.
  • Gå frem og tilbake over plenen med spreder, spre kalk i horisontale rader før hele området er dekket.
  • Gjenta prosessen, gå i vertikale linjer for å sikre at du dekker bakken jevnt og ikke gå glipp flekker mellom radene. Lime ikke reiser horisontalt, så ubehandlet gresset ikke blir grønt som behandlet flekker vil.
 5. 5
  Gi plenen en lett vanning for å hjelpe lime absorbere i jorden og sørge for at den ikke vaskes bort.
 6. 6
  Gjenta prosessen en gang i måneden hvis det er nødvendig, til du kommer til ønsket jord ph nivå. Du bør aldri bruke mer enn 100 pounds (45 kg) per 1000 kvadratmeter (92 kvadratmeter) om gangen. Hvis pH-verdien av jord er ekstremt surt, kan du trenger å gjøre 2-4 applikasjoner.
 7. 7
  Test jord igjen i 3 til 5 år for å kontrollere pH-verdien. Når endret med lime, bør jorda ikke trenger mer kalk behandling i flere år. Med mindre du bor i et område der jorda er veldig surt og årlig behandling er nødvendig, er det ikke en god idé å lime jorda årlig uten å teste det først.