Wkino

Hvordan å skjære glass

Glass skjæring er ikke så vanskelig som det ser ut, så lenge du har de riktige instruksjonene. Ingen er perfekt med glass, men du kan få det riktig nesten hver gang. Slik å skjære 1/8 "(3,1 mm) klart glass, også kjent som" dobbelt styrke "(DS), som sannsynligvis er den enkleste å skjære, samt den vanligste..

Denne metoden har dimensjonale begrensninger. Cut kan ikke være veldig lang, er f.eks 24 inches lang, og feilraten er for høy. Også brikkene til å bli kuttet må være bred nok, minimum ca 6 inches vinkelrett kuttet.

Trinn

Hvordan å skjære glass. Rengjør overflaten, men bare sammen der du har tenkt å score.
Hvordan å skjære glass. Rengjør overflaten, men bare sammen der du har tenkt å score.
 1. 1
  Rengjør overflaten, men bare sammen der du har tenkt å score. Enhver grime eller silika (stoffet som gjør at to stykker av glass lysbilde oppå hverandre for å unngå riper) vil ødelegge poengsummen din og at du tror du kan ikke klippe skikkelig. Bare kjøre fingeren langs overflaten av glasset der du har tenkt å score.
 2. 2
  Skaff en glass cutter og noen lettolje. Du kan kjøpe cutting olje på en farget glass butikk eller bruke en liten mengde parafin. Dypp kutter i olje før du scorer glasset. En oljet cutter skaper en jevnere delestrek.
 3. 3
  Ta tak i din cutter som en blyant. Sørg for å se på rattet og dens orientering til glasset og plassere den riktig. Dette er en meget enkel forståelse for å oppnå, slik at ikke urimelig grad komplisere den.
 4. 4
  Bruk en skrap stykke glass for å øve på. Press mot glasset som du trekker kniven langs overflaten, rullende på den lille karbid hjulet. Stillingen må løpe fra den ene kanten av glasset til den annen kant. Lytt etter en jevn lyd som ripping silke. En modig lyd betyr at du presser for hardt eller at du gjorde ikke oljen din cutter. Jo mindre lyden du gjør, jo bedre poengsummen din bli. Hvis du trykker for hardt (en veldig vanlig feil), får cut "hot", noe som betyr at den smekker og spretter. Prøv den og du vil se. Du tar sikte på å få en ensartet score. Hvis du trykker for hardt på ett sted og perfekt i en annen, vil glasset ikke bryte slik du vil ha det til. Mikroskopiske feil i poengsummen din vil føre til kutt for å gå skjevt.
 5. 5
  Resultat langs en ​​rett kant. Bruk en målestokk (tommestokk) eller et vanlig skrivebord hersker. Bruk noe som har en høy nok profil, slik at det ikke vil komme i konflikt med hjulet på kutteren, som ville en linjal med en tynn metall kant.
 6. 6
  Øv på skrap glass til du er klar for the real thing. Du får en poengsum som ikke dukker og er knapt synlig hvis du skulle tørke av oljen vekk. Det skal se ut som en liten ripe, det er alt, ikke noe mer.
 7. 7
  Ta tak i hver side av cut som om du prøvde å bryte en potet chip i to med to hender. Alt som trengs er mindre press. Det er alt i håndleddet handling. Albuene beveger seg ikke. Bare vri håndleddene (din høyre håndleddet vil slå klokken og din venstre vil slå mot klokken). Tenk deg at stillingen du har gjort er halve dybden av glass og nå trenger du å "åpne opp" ved å bruke poengsum som et svakt punkt.
  • Merk: Det kan rett og slett begynne som en "run". Et løp er der glasset er i ferd med å bryte sammen poengsummen. Det kan også kjøre hele lengden av poengsummen. Enten er greit. Hvis det bare går en tomme (2,5 cm) eller så, bruke en litt mer kronglete press, og det vil fortsette å kjøre. Du er ferdig så snart du har to stykker av glass i stedet for den du startet med.
 8. 8
  Bruk fint sandpapir eller enda bedre, en skjerping stein, for å fjerne den skarpe kanten. Denne kanten vil være hvor den vertikale kanten oppfyller de horisontale flater. Ikke bare reduserer slipe sjansene for å bli kuttet, men slipt glass er mindre sannsynlig å chip langs kantene og har noen ekstra styrke.

Tips

 • Cut speilglasset på reflekterende siden, ikke på malte side. Du vil ikke være i stand til å score glasset hvis du kjører din kutter over malt baksiden av speilet. Teknikken for skjæring speil er ellers nøyaktig det samme som å kutte vanlig glass.
 • Å kutte en linje som ikke er rett, brukes trinn 4 og 5 og følge noen frihåndstegning eller noe du kan tegne på glass med en filt markør. Når du har scoret, snu glasset over og trykk forsiktig på midten av poengsummen fra baksiden. Du vil starte en kjøre på denne måten. Følg rømmen med lett trykk, og du kan se glasset skille hvor du scoret det. Hvis poengsummen din er for nær kanten av et stykke glass, vil den kjøre til kanten i stedet for sammen poengsummen fordi det er den enkleste veien for kjøringen å ta. Lag noen lettelse kutt for å fjerne små stykker av gangen i stedet for alle på en gang. Jo mindre lettelse kutt, desto mer nøyaktig din cut være. Øvelse gjør mester.
 • Du kan vanligvis finne et glass butikk som vil en del med utklipp for nesten ingenting, om ikke for ingenting.
 • Hvis du har kuttet gips, fliser, tre shims, akryl eller pleksiglass, husk at de alle følger den samme teorien. Gjør et svakt punkt, eller en ufullkommenhet, sammen overflaten din og bryte den langs svekket linje. Enkelt, ikke sant?
 • Du er bare begrenset av din kreativitet og oppfinnsomhet. Hvis du ikke kan få kreative, har tenkt å gjøre bare kvadrat kutt. Ellers kan du lage noen form mulig, fra speil og ulike typer obskure og gjennomskinnelig glass. Ikke tenke på ting du har sett før. Tenk deg at du er den første personen som noensinne skjære glass. Spør deg selv: "Hva ønsker jeg å gjøre i dag?" Rette linjer er fantasiløs.

Advarsler

 • Bruk hansker. Kanter og poeng er veldig skarpe. Så bære en tung klut hansker eller skinn. Men det skal sitte tett, slik at du ikke mister din fingerferdighet.
 • Kantene er skarpe og vil kutte deg dårlig, respekt glass eller det vil skade deg. Masker er ikke usannsynlig, og de er vanlig blant læring kuttere.
 • Hvis du bruker en anstendig mengde press og ingenting skjer, stopp. Du kommer til å kutte deg selv. Forestille stykke glass du klipper har ingen score, ville du bruke tunge kronglete press med bare hendene til et stykke glass? Nei, dersom det ikke skjer lett, er det ikke til å skje. Slapp av og vær forsiktig med det.
 • Ikke innta eller la mat eller drikke i områder der du arbeider med glass.
 • Glass cutting fungerer ikke med herdet glass fordi det er sårbart å bryte opp i små biter.
 • Pass på og rengjøre arbeidsområdet grundig for å rydde opp noen biter av glass du kanskje har opprettet. Selv om du ikke kan se dem, kan de få fast i føttene eller hendene og vondt.
 • Bruk vernebriller. Hvis glasset sprekker uregelmessig et stykke kunne skyte av mot ansiktet.
 • Hvis du ikke oppnår en skikkelig scoring av glasset, ikke gå tilbake over den med glass cutter som det vil skade kuttehjulet og sannsynlig ikke løse dine problemer. Øve med skrap glass er veldig praktisk som en dårlig score som har hull, er ujevn flekker osv. ikke lett korrigert og trolig betyr at du har ødelagt glasset.