Wkino

Hvordan å reparere en glassfiber badekar eller dusj

Glassfiber dusj og badekar er holdbare er enkle å vedlikeholde, og attraktive kamper, men de kan likevel bli skadet ved et uhell. Heldigvis for huseiere, det er billig byggesett som kan brukes til å gjøre reparasjoner hvis dette skjer.

Trinn

Hvordan å reparere en glassfiber badekar eller dusj. Kjøpe en passende kit for dusj (eller badekar).
Hvordan å reparere en glassfiber badekar eller dusj. Kjøpe en passende kit for dusj (eller badekar).
 1. 1
  Kjøpe en passende kit for dusj (eller badekar). Du bør sørge for din dusj eller badekar er glassfiber før du går shopping, da disse instruksjonene vil ikke gi gode resultater på støpejern eller andre typer kamper.
  • Sørg for at dusjen er glassfiber ved å banke den med knoke eller en tresleiv eller lignende element som ikke vil skade overflaten. En glassfiber enhet vil ha en myk, hul, ikke-metallisk lyd, og avhengig av hvor du tapper det, kan også virke fleksibel.
  • Velg riktig farge for settet du vil kjøpe. De fleste kits kommer med fargestoffer (brekking produkter) for å endre fargen på produktet for å matche vanlige farget inventar, som hvit, off white, eller mandel.
  • Kontroller at settet du kjøper kommer komplett med alt du trenger, eller kjøpe disse materialer og verktøy separat. Følgende er en liste over hva din kit kan inneholde:
   • Polyester resin
   • Hardener (katalysator til å herde harpiksen)
   • Fiberglass mesh eller matte (for store eller strukturelle reparasjoner)
   • Fargestoffer
   • Sandpapir i diverse gryn, fra 80 grit (grov) til 400 eller 440 korning (veldig bra)
   • Fortykningsmiddel (for å stive av harpiks for vertikale applikasjoner)
   • Vernehansker resistente mot kjemikalier inkludert i settet
   • En blanding container og røring verktøy
 2. 2
  Rengjør området som skal repareres. Skjær noen hakkete eller utstående glassfiber rundt det skadede området, sand det lett med en middels sandpapir for å fjerne voks, olje, såpe avskum, eller andre overflate forurensninger, og skyll med aceton eller annet løsemiddel for å sikre riktig vedheft av reparasjon produktet.
 3. 3
  Finn ut om det skadede området vil kreve glassfiber klut forsterkende. Hvis den ikke gjør det, hopper du til trinn beskriver miksing og brekking instruksjoner. Hvis sprekken er over en fjerdedel av en tomme (1/2 cm) brede, eller faktisk et åpent hull som harpiksblandingen ikke vil fylle alene, skjære et stykke glassfiber-nett eller duk er litt større enn hullet. For store hull eller sprekker, kan mer enn ett lag av stoff være nødvendig for å få gode resultater.
 4. 4
  Les miksing og brekking bruksanvisningen for produktet du har kjøpt. Siden individuelle produkter kan variere, og måle det materiale mikse er viktig, sørg for at du forstår disse instruksjonene før du fortsetter.
 5. 5
  Plasser en beskyttende materiale som papp eller tunge bygging papir på overflaten du vil blande materialet på. Plasser beholderen du vil blande i (vanligvis følger med i settet du har kjøpt) på denne flaten.
 6. 6
  Måle mengden polyesther harpiks inn i miksing beholder du tror du vil trenge for reparasjon din. De fleste settene har blandingsforholdet for fraksjonelle deler av harpiks tilgjengelig, slik som 1/4th av volumet, 1/2, etc., blandet med en lik andel av herder.
 7. 7
  Legg farvemidlet fra riktig rør som fulgte med settet. Et eksempel ville være for mandel, blande 5 deler hvit med en del brunt, til 20 deler harpiks. For grunnleggende hvitt, bruk hvite farvemiddel tilsatt inntil harpiksen er grundig ugjennomsiktig. Bland disse komponentene grundig, og sjekke fargen mot ligaen du skal reparere før du legger den herder.
 8. 8
  Bland fortykkelse materiale i harpiksen / farvemiddel blanding inntil det er en ønskelig konsistens for en lapp. Vertikale flater må være veldig stiv, slik at produktet ikke synke, dryppe, eller løpe. For horisontale reparasjoner materialet kan være tynnere, men det fortsatt bør være stiv nok til at det kan være etterbehandles glatt med applikator.
 9. 9
  Legg herderen i henhold til settet instruksjoner. Hvis du ikke kan finne en gjennomførbar del, må du kanskje gjøre en kvalifisert gjetning på hvor mye du trenger. Generelt vil for mye herder bare akselerere prosessen, slik at mindre arbeidstid, og for lite vil forsinke den valgte tiden. Hvis man ikke legger nok herder for å sette harpiks, imidlertid, vil den forbli klebrig på ubestemt tid. For en ball-park estimat, tilsett 5 dråper herder til hver spiseskje av harpiks / fargestoff blanding.
 10. 10
  Bland reparasjonsmateriale grundig. Jo lenger du rører materialet, jo bedre resultater vil bli, og pass på at alle kanter og hjørner er innarbeidet slik at det stivner likt. Husk imidlertid at når du legger den herder, reaksjonen som stivner harpiksen begynner, slik at du bare kan forvente 10 til 15 minutter total arbeidstid før harpiksen blir ubrukelig.
 11. 11
  Bruk en flat verktøy som en sparkel eller tre tunge depressor, øse ut noen av blandingen og bruke den til det skadede området. Hvis du bruker glassfiber klut for reparasjon, plasserer brikken du har klippet over skadene, og trykk den inn i harpiks reparasjon blandingen. Sørg for at du sprer det jevnt, og til et nivå litt høyere enn den opprinnelige overflaten slik at den kan slipes ned og fjær glatt når du er ferdig. Når reparasjonen materiale påføres, tillate den å herde, typisk omtrent 2 timer ved romtemperatur.
 12. 12
  Sand oppdateringen nøye, prøver ikke å skrapemerker de tilstøtende områdene. Hvis du brukte glassfiber klut, må du kanskje trimme noen fibre som henger ut med en skarp tapetkniv før sliping. Begynn med en ganske grov grus av papiret, og avhengig av hvor mye av plasteret må fjernes for å gjøre den i flukt med den opprinnelige overflate. Arbeid deg fra en grov eller medium korning til en fin, så veldig fint sandpapir, inntil reparasjon er glatt. Hvis du trenger å bygge opp reparasjonen videre, bland annet program og bruke den til det skadede området, og deretter gjenta sliping.
 13. 13
  Bland en annen gruppe med harpiks og fargestoff å overlappe den første oppdateringen, uten fortykningsmiddel. Du kan bruke dette med en liten kunstners pensel, eller om det er en liten chip eller ding, vil selv en bomullspinne gjøre. Glatt dette programmet så mye som mulig, la den stivne, deretter sand det med svært fint sandpapir.
 14. 14
  Buff det ferdige reparasjon med rasping sammensatte i settet for å gjenopprette glans så det samsvarer med den opprinnelige.
 15. 15
  Rydde opp i området, og beundre dine verk.

Tips

 • Polyesther harpiks produkter er temperatur sensitive, så gi en varmekilde vil akselerere hardere. På den annen side, hvis du er opptatt av å ha tid til å utføre reparasjonen før harpiksen stivner, kan du avkjøle det før blanding å forlenge sin levetid.
 • Store sprekker eller hull vil kreve bruk glassfiber armeringsnett eller klut, som vanligvis vil komme med kit du kjøper. Dette kan få reparere litt vanskeligere, og du kan selv ønsker å søke hjelp fra noen som har erfaring med det.
 • Før tilsetning av herderen, plassere en liten mengde av den tonede harpiks på overflaten av karet til å se etter fargetilpasning. Juster som nødvendig. Når dette er herdet, vil harpiksen være litt lysere. Etter å ha fått farge match, tørk av harpiks ut av karet med aceton.
 • For store hull i gulvet i et badekar eller dusj, bruke en ekspanderende skum produkt for å fylle hulrom under gulvet. Dette vil bidra til å støtte gulvet, hindre fremtidige sprekker. Bruk produktet i henhold til instruksjonene på boksen, og trim eller sand av overflødig skum som stikker om den ferdige overflaten.
 • Bruk engangs verktøy og miksing containere hvis mulig. Rengjøring polyesther harpiks krever et sterkt løsningsmiddel som aceton, og må gjøres umiddelbart etter bruk, så er det som regel ikke er praktisk å gjøre det.
 • For svært store reparasjoner, kan en makt slipemaskin gjøre prosessen mye enklere.
 • En strøm multiverktøy utstyrt med en poleringsrondell vil spare mye tid og krefter når rasping ut den ferdige reparasjon.

Advarsler

 • Unngå å bruke styrofoam kopper eller beholdere for å mikse materialer. Aceton og relaterte løsemidler vil oppløse styrofoam og søler løsemidler eller harpiks på din bad inventar og gulv.
 • Kontroller at du har personlig verneutstyr (maske-respirator) og rikelig med ventilasjon mens du gjør dette reparasjon.
 • Bruk gummi eller plasthansker (vanligvis følger med kit) ved bruk av løsemidler og blande polyesther harpiks.
 • Aceton eller andre løsemidler er svært brennbare, så vær sikker på at det er ingen tennkilder som varmtvannsberederen sparebluss i nærområdet før start av reparasjon.

Ting du trenger

 • Glassfiber badekar / dusj reparasjonssett beskrevet ovenfor
 • Rengjøring løsningsmiddel, slik som aceton
 • Gummi eller plasthansker