Wkino

Hvordan å rengjøre rustfritt stål bestikk

Rustfritt stål bestikk er laget av en jernlegering som inneholder minst 10 prosent krom. Legeringen skaper en sterkere metall som ikke bøyer eller mister formen like lett som mykere metaller. Rustfritt stål bestikk er kjent for å være motstandsdyktig mot flekker, men det kan kjedelig eller vise fingeravtrykk. Bruk disse tipsene for å ta vare på din rustfritt stål bestikk eller kjøkkenutstyr.

Trinn

Hvordan å rengjøre rustfritt stål bestikk. Rengjør bestikk før du bruker den for første gang.
Hvordan å rengjøre rustfritt stål bestikk. Rengjør bestikk før du bruker den for første gang.
 1. 1
  Rengjør bestikk før du bruker den for første gang.
  • Vask bestikk i varmt såpevann med en myk svamp eller oppvaskklut.
  • Skyll det rustfrie bestikk i varmt vann for å fjerne alle såperester. Såperester kan føre til dulling av bestikket.
  • Tørk sølvtøy med et mykt håndkle. Tørking av bestikk reduserer umiddelbart vann flekker. Bestikk igjen å lufttørke ofte flekker og ser ikke skinnende.
 2. 2
  Vask og tørk bestikket etter bruk. Legg såpe, ammoniakk eller vaskemiddel til varmt vann for å vaske rustfritt stål bestikk. Bruk en myk klut eller svamp. Få mellom hver tine på gafler, rense ut boller av skjeer og tørk kniver å fjerne matrester. Tørk bestikk med et mykt håndkle.
 3. 3
  Fjern striper eller varme flekker fra rustfritt stål bestikk. Rustfritt stål bestikk kan bli stripete grunn av mat flekker eller overeksponering for varme.
  • Bruk olivenolje til å fjerne striper fra bestikk. Gni bestikk forsiktig med en oppvaskklut fuktet med olivenolje for å fjerne striper.
  • Skyll bestikk med club soda for å fjerne striper eller flekker. Tørk den med et mykt håndkle.
  • Gni med en sitron juice-fuktet klut for å fjerne striper eller varme flekker.
 4. 4
  Polsk bestikk med eddik. Fukt en myk klut med cider eddik eller ufortynnet hvit eddik, og gni bestikk med det å lyse opp kjedelig områder.
 5. 5
  Vask stuck-på mat så snart som mulig fra rustfritt stål bestikk. Salte eller sure matvarer kan pit din sølvtøy hvis igjen på for lenge før rengjøring.
 6. 6
  Ta bestikk vaskes i oppvaskmaskinen ut etter skylling. Rustfritt stål bestikk produsenter anbefaler ikke oppvaskmaskin bruke for best resultat. Men hvis du bruker denne metoden for å rense bestikk, fjerne sølvtøy og oppvask fra oppvaskmaskinen til tørk det for hånd. Tørking det for hånd reduserer flekker igjen på bestikket.
 7. 7
  Vask bestikk flere ganger for å fjerne vanskelige flekker. Rustfritt stål bestikk er flekkavvisende og noen ganger krever flere vask for å bli ren.
 8. 8
  Ferdige.

Advarsler

 • Unngå å bruke stålull til å skrubbe flekker fra rustfritt stål bestikk. Den stålull kan skade overflaten og finish av bestikket.
 • Ikke bruk slipende eller skadelige rensemidler som inneholder klor blekemiddel. Avstå fra å bruke alkohol eller ovnsrens som rengjøringsmiddel for rustfritt stål bestikk.
 • Ikke la din bestikk overopphetes. For eksempel ikke la den på en varm ovn brenner eller bruke den til å røre en kokende gryte med mat.
 • Vær ekstra forsiktig når du rengjør sølv-belagt rustfritt stål bestikk. Forsølving forårsaker ulike interaksjoner med vaskemidler og kan forårsake permanent skade på bestikk avslutningen.