Wkino

Hvordan å rengjøre fugemasse

Grout, blir blandingen av vann, sand og sement som holder flisene på plass, kan det være vanskelig å holde rene. Fugemasse linjene lett plukke opp skitt og flekker, og før du vet ordet av det de slå fra hvit til svart. Lær hvordan du rengjør fugemasse slik at det er glitrende hvite igjen og vedlikeholde det slik at du ikke trenger å rengjøre den så ofte.

Trinn

Hvordan å rengjøre fugemasse. Bland opp noen fugemasse-rengjøringsmiddel.
Hvordan å rengjøre fugemasse. Bland opp noen fugemasse-rengjøringsmiddel.

Dyptrensende fugemasse

 1. 1
  Feie gulvet. Rydd opp noen bortkommen smuler, støv og annet rusk fra gulvet før du begynner å rengjøre fugemasse. Du ønsker ikke å lage flekker verre enn de allerede er.
 2. 2
  Bland opp noen fugemasse-rengjøringsmiddel. Det finnes mange løsninger som fungerer godt for å rense fugemasse. Velg blant disse effektive rengjøringsmidler:
  • Oksygen blekemiddel. I motsetning til vanlig blekemiddel, blekemiddel er oksygen en ikke-toksisk substans som kommer i pulverform og er blandet med vann for å lage en rensevæske. Oksygen blekemiddel sies å slå fugemasse lyse hvitt etter bare noen få timer. Det er miljøvennlig og effektiv.
  • Hydrogenperoksyd. Dette billig, naturlig renere er et annet godt alternativ hvis du leter etter en giftfri rengjøringsmiddel.
  • Kommersiell fugemasse renere. Se etter rengjøringsmidlene laget spesielt for fugemasse på din supermarkedet eller jernvarehandel. Kommersielle rengjøringsmidler kan være effektive, men de har giftige gasser som kan skade dine familiemedlemmer og kjæledyr. Hvis du bruker en kommersiell renere, holde alle borte fra rommet som blir renset før du er ferdig.
 3. 3
  Hell blandingen over hele gulvet ditt. Du kan bruke en mopp til å hjelpe distribuere løsningen slik at den går inn i alle fuger linjer. Kontroller at mørtelen er fullstendig mettet i løsningen.
  • For mindre områder, trenger du kanskje bare en kopp eller så av løsningen. For større områder, bruk en liberal mengde løsning for å dekke fugemasse.
  • Hvis du arbeider på en flislagt vegg, bruk en sprayflaske for å bruke et godt lag med den løsningen du bruker.
 4. 4
  La den sitte i en time eller to. Hvis fugemasse er veldig skitten, kan det være lurt å la løsningen sitte på fuger i opptil seks timer. I de fleste tilfeller vil en time eller to være tilstrekkelig tid for løsningen å trenge inn i mørtelen.
  • Hvis du bruker oksygen blekemiddel løsning, kan den suge inn i fuger raskt etter at den er tømt. Påfør mer løsning når den første pour har dynket i.
  • Hvis du bruker en kommersiell karakter løsning, sjekk instruksjonene for å bestemme hvor lenge å la løsningen virke. Det kan skade fugemasse eller flis hvis du lar den stå på gulvet for lenge.
 5. 5
  Pensle fugemasse. Etter at løsningen er dynket i, bruker du en fugemasse pensel til å forsiktig løsne skitt og jord. Hvis løsningen har fungert, bør du ikke å skrubbe for hardt å vaske av skitt. Fortsett å børste til du har jobbet gjennom alle fugemasse linjene.
  • Hvis du opplever at mørtelen er fortsatt skitne etter børsting, på nytt fugemasse renere og la det sitte i en time før du prøver igjen.
  • Hvis du ikke har en fugemasse pensel, vil en gammel tannbørste gjøre utslaget.
 6. 6
  Tørk av fugemasse. Bruk en ren, tørr klut til å tørke vekk rester når du er ferdig skrubbe fugemasse. Skyll kluten og klem det tørke, deretter fortsetter å tørke før du har dekket hele gulvet. En ren moppen kan også brukes for dette formål.
 7. 7
  Mopp gulvet med vann. Vaske gulvet grundig for å fjerne de siste rester av smuss og rengjøringsmiddel. La gulvet tørke helt over natten. Din fugemasse skal nå være frisk og ren.

Opprettholde fugemasse

 1. 1
  Rydde opp søl med en gang. La tranebærjuice eller appelsinjuice sitte på fugemasse i noen timer er en sikker måte å få en ny flekk. Så snart noe er sølt på gulvet, tørker opp med en våt klut, fjerne hvert eneste spor.
  • Hvis en flekk som er igjen bak, hell litt av hydrogen peroxide over det. La den sitte i et minutt før du tørker det bort med en ren klut.
  • Tørre utslipp kan også beis fugemasse hvis de blir stående å være grunnen til gulvet. Feie opp kaffegrut, klumper av smuss og andre faste stoffer snart etter at de er droppet.
 2. 2
  Unn små flekker regelmessig. For å unngå å måtte gjøre en dyp rengjøring for ofte, behandle små flekker som de kommer. Bruk samme rensemiddel du vil bruke for en dyp rengjøring, men ansette en sprayflaske å behandle det lille området du ønsker å rengjøre. Du kan også prøve en av disse alternative små flekken-rengjøringsmetoder:
  • Bruk en natron lim. Bland natron med litt vann for å lage en lime, deretter gni den inn i farget delen av fugemasse. La den sitte i noen minutter, deretter bruke en gammel tannbørste til å skrubbe den bort.
  • Bruk hvit tannkrem. Sprute litt tannkrem direkte på fugemasse i spørsmålet, så gni det inn med fingeren. Etter noen minutter, kan du bruke en gammel tannbørste til å skrubbe området. Tørk det opp med en ren våt klut.
  • Bruk en blyant viskelær. For de minste flekker, gjør en blyant viskelær en overraskende god jobb. Velg et viskelær som er hvit, snarere enn farget en annen farge, eller du kan ende opp med å dø din fugemasse fargen på viskelæret.
 3. 3
  Hold området ventilert. Mold og mugg ofte påvirke fugemasse i bad, som pleier å bli våt og dampende i timevis av gangen. Bruk en eksos fan etter å ha tatt en dusj eller bad, og tørk opp våt flis for å holde fugemasse fra å få mugne.
 4. 4
  Påfør fugemasse sealer. En gang i året, kan bruke en kommersiell fugemasse sealer å hindre søl fra raskt siver inn i porene i fugemassen, og det hjelper også med bad mold og mugg. Velg en fugemasse fangstskuta fra din jernvarehandel og bruke den i henhold til produsentens instruksjoner.

Ved hjelp av langsiktige løsninger

 1. 1
  Farge det en annen farge. Noen ganger holder fugemasse hvitt er bare ikke praktisk. Hvis du farge håret, har barn som liker å bruke maling på kjøkkenet, eller bare ikke ønsker å håndtere holde den gnistrende hvit, vurdere å få en fugemasse flekken og bruke det til å farge fugemasse en annen farge. Du kan velge en farge som matcher din flis eller noe helt annet for en kontrasterende effekt.
 2. 2
  Vit når du skal bytte ut fugemasse. Eldre fugemasse begynner å sprekke og smuldre, og det blir verre etter hvert som fukt siver inn og forringer gulvet under over tid. Erstatte fugemasse når det er nødvendig er verdt bryet fordi det gjør det lettere å rengjøre og hindrer mugg og jordslag fra å ta tak så ofte.

Tips

 • Sørg for at vinduene er åpne og rommet er ventilert.