Wkino

Hvordan å rengjøre en madrass

Har din madrass må rengjøres? Det er flere teknikker som kan brukes til å fjerne flekker og holde madrassen frisk.

Trinn

Hvordan å rengjøre en madrass. Prøv å bruke en møbeltrekk renere.
Hvordan å rengjøre en madrass. Prøv å bruke en møbeltrekk renere.

Vanlige fremgangsmåten for rensing av madrasser

 1. 1
  Støvsuge madrassen. Dette bidrar til å holde den ren med rene at når den blir våt, er det mindre saken i søla for å få den til å farge.
 2. 2
  Prøv å bruke en møbeltrekk renere. Siden de er laget for flater som berører huden (f.eks sofaen), bør det fungere med mindre du er ekstremt følsomme for renholdere i generelt. Den har også fordelen av å fjerne støvmidd og deres nekte.
 3. 3
  Bruk enzym rengjøringsmidler. Enzym rengjøringsmidler er effektive i å bryte ned 'struktur' av flekker som bidrar til å minske dem.

Uidentifiserte madrass flekker

 1. 1
  Spray det med en sitrus typen renere og la det stå i ca fem minutter. Etterpå, blot (ikke gni) så mye av renere ut som du kan bruke en ren, hvit, absorberende klut. En mildt oppvaskmiddel kan også brukes.

Blodflekker

 1. 1
  Bruk hydrogenperoksyd. Bruk på madrassen og utslette den mens den er bobler. Dette kan ikke fjerne all flekken, men vil bidra til å minske det. Pass på å utslette den med en ren, hvit, tørr klut.
 2. 2
  Skyll med kaldt vann (varmt kokker proteiner). Gni inn kjøttet tenderizer fra pantry som fjerner proteiner. Skyll og oppfølging som per rust fjerning for å fjerne jern finnes i blodet.
  • Du kan også legge inn salt til rent vann og hell blandingen i en sprayflaske. Dette er spesielt effektivt i å fjerne friskt blod flekker.
 3. 3
  Lag en natron løsning. Bland en del natron og to deler kaldt vann i en bolle for å lage en løsning. Bruk den på området med en ren klut og la den sitte i 30 minutter. Bruk en klut fuktet i kaldt vann for å skylle den gjenværende løsningen og deretter bruke et tørt håndkle til å absorbere fuktighet.
 4. 4
  Påfør vaskemiddel. Bland en spiseskje med flytende oppvaskmiddel med to kopper kaldt vann i en bolle. Suge en hvit klut i løsningen og gjelder for det berørte området. Forsiktig børste det berørte området med en tannbørste og skyll løsningen ved blotting med en våt klut. Bruk en klut håndkle til å tørke de fargede området.

Sigarett lukt fjerning

 1. 1
  Ved hjelp av de samme prosessene som ovenfor, gjelder det å hele madrassen, en seksjon av gangen.
 2. 2
  Hvitvaske sengetøy ofte. Hvis du røyker, bør du gjøre dette enda oftere enn du ville gjort på en vanlig basis. Dette vil bidra til å holde lukt fra å være så gjennomgripende.
 3. 3
  Spray lukt ut. Bruk to store bokser med Lysol spray (en for hver side) og mette madrassen. La det tørke i et par dager og deretter følge opp med to store flasker med Febreze. Plasser en hypoallergenic madrass pad dekselet på.

Mold og mugg fjerning

 1. 1
  Gi din madrasser en solbrun ». Disse typer flekker er forårsaket av for mye fuktighet. Prøv å ta madrassen ute på en lys, solrik dag og la solen tørke den ut. Prøv å fjerne overflødig mugg og jordslag ved å tørke eller feiing den av.
 2. 2
  Støvsuge madrassen på begge sider. Når du er ferdig, kast støvsugeres filter og bag. Dette vil hindre at muggsporer lekker ut neste gang du bruker vakuum.
 3. 3
  Bland like deler av isopropanol og varmt vann. Svamp den på madrassen. Skyll området med varmt vann.
 4. 4
  Bruk en vanlig desinfeksjonsmiddel. Produkter som Lysol vil drepe eventuelle sporer som somle.

Urin flekker og lukt

 1. 1
  Blot overskuddsvæske så mye som mulig.
 2. 2
  Bruk et enzym basert rengjøringsmiddel. Disse fordøye urinsyrekrystaller på kilden flekken. Spray på flekken og metodisk klatt det.
 3. 3
  Når tørr, riste natron over det. La det stå over natten og støvsuge den neste dag.
  • Du kan også lage en blanding med åtte gram av hydrogen peroxide og 3 ss natron. Dette fungerer best som en spray.

Fjerne flekker forårsaket av fargede drinker

 1. 1
  Bruk en sitrus-rens eller eddik. Påfør en av disse som en spray eller på en ren hvit klut. Syren i dem vil bidra til å fjerne flekkene.
 2. 2
  Påfør isopropanol. Alkohol vil hjelpe bære flekken videre. Blot flekken med en ren absorberende klut dyppet i teknisk sprit, heller enn å helle den på flekken.
 3. 3
  Snakk med din madrass produsenten eller lokale renseri. De vil også ha informasjon om hvordan du fjerner flekker eller tilby en tjeneste for et gebyr.

Tips

 • Støvsuge madrassen din hver måned eller så. Dette reduserer dustiness av madrassen. En støv barriere dekker madrassen vil redusere støv og støvmidd også.
 • Få en god madrass cover. Ikke la madrassen blir skitne i første omgang! Det er mye lettere å kaste en madrass protector eller laken i vask enn det er å rengjøre en madrass, så bruker en av disse er en flott tid saver.
  • Hvis du tilfeldigvis har en Tempurpedic ™ madrass med Tempurpedic ™ væsketett madrass cover, være oppmerksom på at selv om denne madrassen dekselet er av meget høy kvalitet, er det ikke svært holdbare og bør ikke vaskes i maskin med ark. Slik behandling vil føre til ørsmå riper og tårer, noe som resulterer i lekkasjer og en dramatisk tap i effektivitet. I stedet bør denne madrassen dekselet være flekk rengjøres for hånd eller nøye inspisert for lekkasjer. Det kan miste effektiviteten i så lite som to år hvis ikke behandles ordentlig.
 • Vaske sengetøy i varmt vann hver uke også dreper støvmidd.
 • Vend madrassen din en gang i uken slik at hver side tid til luft. Dette kan hindre muggvekst. I det minste, gjør dette hver måned eller så. Vær nøye med å sjekke om madrassen din kan vippes. Noen har en utpekt topside og vil ikke være så behagelig opp ned.
 • Når det er mulig, utslette ekstra fuktighet hvis du kan.

Advarsler

 • Viktigst, ikke legge en madrass rett på gulvet i et rom i kjelleren eller hvor som helst i lengre tid. Hvis du må bruke en madrass på gulvet, står den opp i løpet av dagen for å lufte ut. Kontroller at du bruker en boxspring under madrassen eller en pustende støttesystem (tilsvarende IKEAs slat system). Flip barna skum madrasser regelmessig og bruke en vanntett deksel hvis du har dyr på sengen regelmessig. Merk at mold vil samle under madrassen hvis det er igjen på gulvet, sammen med enklere bug angrep. Løfte alle madrasser på gulvet (inkludert boxspring) en høyde som gjør den lett støvsuging under sengen, eller sette den på en rullende ramme for å gi enkel seng i bevegelse.
 • Hvis formen vedvarer, kan det være verdt å se inn i en avfukter. Dette reduserer fuktigheten i luften, og hemmer muggvekst. Støvmidd også foretrekker fuktig klima Så en avfukter er veldig bra hvis du har støv midd allergi eller astma.
 • Muggsporer er dårlig for lungene og bidra til astma. Hvis du ser disse, ta med en støvsuger eller kost, og la madrassen i solen i noen timer. Dette bør drepe mold rendering det skadesløse (hvis ikke usynlig)
 • Pass på at madrassen er helt tørt før du gjenskape sengen. Rushing dette trinnet vil bare resultere i en dvelende lukt og mulig mold, mugg og sopp. Noen ganger tørking en madrass kan ta hele dagen
 • Husk at muggsopp kan føre til helseproblemer. Hvis du tror at du har mer enn en liten mold, seriøst vurdere å bytte madrass