Wkino

Hvordan å rehabilitere en altfor sjenert hund

Har du en altfor sjenert hund? Sjenanse kan oppstå som et resultat av en tidligere dårlig erfaring, dårlig sosialisering, eller måten du oppdra dem. Bringe hunden ut flere vil hjelpe ham til å nyte selskapet av mennesker og andre hunder, heller enn avstår hele tiden. Her er noen forslag for å stimulere din sjenert hunden til å være litt mer trygg.

Trinn

Hvordan å rehabilitere en altfor sjenert hund. Ikke synes synd på hunden din.
Hvordan å rehabilitere en altfor sjenert hund. Ikke synes synd på hunden din.
 1. 1
  Ikke synes synd på hunden din. Mens du er følelsesmessig knyttet til hunden og bryr seg om ham, prøver å skjerme ham fra situasjoner ved medlidende ham gjør ham noen tjenester. Faktisk, siden hunder fornuft følelser, risikerer du ham visning synd som et tegn på svakhet. Hunden din er mer sannsynlig å være trygg når han vet at hans leder pack er kraftig og klar til å beskytte ham.
 2. 2
  Prøv ikke å berolige hunden ved å klappe eller knurre til ham. Dette er det samme som å si: "Det er greit, det er bra, god gutt for følelsen redd, er det all right", og det vil faktisk forsterke skyhet. Når han blir altfor sjenert, er det beste du kan gjøre for å ignorere ham. Virkelig! Ved å gi ham absolutt null forsterkning, vil du hjelpe ham å overvinne sin skyhet.
 3. 3
  Unngå truende handlinger. For eksempel ikke stirre på hunden din eller gjøre langvarig øyekontakt - til ham, er dette truende og kan skape frykt svar, noe som fikk ham til å løpe og gjemme seg. Forbli rolig og så mye som mulig, fortsatt mens omskolering hunden ut av sin skyhet.
  • Din egen holdning saker - holde det avslappet, glad og positiv hele tiden. Dette vil berolige din sjenert hund. Når du snakker, verken rope eller høres sint.
 4. 4
  Fjern sjenert hund fra hans "trygt sted". Som hunden på bildet over, vil mange altfor sjenerte hunder velge et sted som lar dem føle seg trygge, enten det er en barriere, et gjemmested, en skjult visning spot eller rett og slett et sted de er mindre sannsynlig å bli lagt merke til. Du trenger for å få hunden ut av denne sikkerhetssonen for rehabiliteringsprosessen å begynne.
  • Du kan gjøre dette ved å stille sette et bånd og krage på ham og dra ham sakte men iherdig ut.
  • Det er viktig at du ikke synes synd på ham: du må fokusere på å få ham ut av det på en mild, men bestemt måte. Når han kommer ut, la ham gå inn igjen.
  • Vent i ti sekunder eller så, og deretter gjenta.
  • Øvelse gjør mester, og forhåpentligvis hunden vil stoppe stadig går til hans trygt sted.
  • Naturligvis, akt enhver aggresjon vist mot deg. Hvis dette skjer, må du ikke tillate deg selv å bli bitt.
 5. 5
  La oss gå en tur! Trene hunden din vil få ham inn i sin naturlige migrere sinnstilstand, som vil være en fin tid for deg å bånd med ham. Husk å holde ham i en utgangsstilling - body blokkere ham eller gi ham en kort korreksjon med bånd hvis han går foran deg.
 6. 6
  Sette grenser. Bestem hva han har lov til å gjøre og hva han er ikke - som med barn, vil dette gi ham en følelse av trygghet. Hvis han bryter reglene, gi ham en rask korreksjon en hånd bevegelse og kommando eller strengt talt "Nei" eller Uh-uh "Men aldri skadet ham. Dette vil fjerne måneders arbeid effekt og være klar over at kraftig atferd kan forsterke følelser. for å bli traumatisert - alltid foretrekker mild, positiv trening over kraftfulle trening.
  • Det er best for menneskelig å endre atferd, som å sitte å redusere truende over hunden, eller rulle rundt for å distrahere hunden og la ham se at du er harmløse og av interesse.
 7. 7
  Behandle ham! Hvis han er i en behagelig sinnstilstand (avslappet, underdanig, etc.), gi ham en stor, stinkende bein. Dette vil hjelpe ham lage en forbindelse mellom deg og gode ting, men i særdeleshet, vil forsterke at gode ting skjer når han ikke oppfører seg på en sjenert måte.
  • Behandler inkluderer ros. Men bare si "god hund", osv. når han har gjort noe åpen, trygg og hensiktsmessig.
 8. 8
  Konfrontere situasjoner som skaper sjenanse gradvis, men konsekvent. For eksempel, hvis hunden din er sjenert rundt visse individer, søke å opprette et nytt bånd mellom hund og denne personen. Ta det sakte skjønt, som hunden vil trenge tid til å justere:
  • Først vurdere hva som kan skje fra personens synspunkt. Er denne personen en høy eller skingrende oppleser? Går de på en måte som virker aggressiv eller tung? Er de frakte ting, slik som redskaper eller hagen elementer, som skremmer hunden? Prøv å få personen til å tone ned alt som de kan gjøre for å bidra mot skyhet.
  • Bruk desensitization teknikker mellom denne personen og hunden. Har den personen fôr, gå eller leke med hunden regelmessig. Start med bare noen få minutter for å være i hverandres nærvær, deretter sakte bygge opp tiden. Be personen til å unngå å gjøre øyekontakt og å redusere sine truende natur hvis de er store, tyder på at de sitter rundt hunden til å begynne med, i stedet for stativ.
  • I mellomtiden kan du (hvis du er hundens foretrukne person), må du gå tilbake til steg en og ikke synes synd på hunden. Noen tegn til klengete atferd og du må ignorere hunden din, inkludert noe slark eller klappe. Han trenger å lære at andre mennesker enn du er en del av livet hans, og at de er en positiv opplevelse for.
  • I løpet av denne tiden, sikre at personen ikke krever hunden til å gjøre noe - bare spør - og hunden vil ikke bli straffet for å ikke gjøre det.
  • Til slutt vil hunden bli betinget til den personen, så vel som for deg, og bør være mindre sjenert i deres nærvær, glad for å spille med, bli matet eller gikk av denne personen.
 9. 9
  Hvis hunden din er sjenert rundt andre hunder, finne en svært vennlig og omgjengelig hund til å begynne med. Introdusere de to hundene veldig kort på første og overvåke samspillet på leiekontrakten. Re-introdusere hundene daglig, og bygge opp den tiden sammen. Bruk godbiter for positive interaksjoner og ignorere eventuelle klengete atferd vist mot deg. Som den sjenerte hunden blir mer vant til den vennlige hund, vurdere å utvide kretsen av hunder din sjenert hunden får å vite.
  • Tenk agility eller lydighet trening som et godt sted å møte nye hunder, under utmerket tilsyn.
 10. 10
  Vær alltid påpasselig for fremtidige episoder av sjenanse. Når hunden har lært skyhet som et svar, er det betinget. Det er derfor best å nappe den i knopp med rask korrigerende tiltak i tilfelle det skulle oppdra opp igjen. Forhåpentligvis vil det ikke gitt at han vil leve i et kjærlig hjem, men du kan ikke kontrollere alle situasjoner som vil konfrontere hunden din utenfor hjemmet, så vær klar til å hjelpe glatte over frykt-induserende situasjoner der det trengs.

Tips

 • Et annet godt balansert hund vil trolig hjelpe sjenert hund komme over sin frykt ved å vise ham den riktige måten å oppføre seg, og at mennesker ikke er så verst.
 • Mange altfor sjenerte hunder har opplevd overgrep. Men ikke tenk på ham som en "mishandlet hund" - bare tenk på ham som en hund som trenger deg til å opptre rolig og å holde kontroll, ikke medlidende eller trøste ham, for ham å komme over hva problemene han har.
 • Hvis hunden din har en alvorlig skyhet problemet, anbefales det at du kontakter en profesjonell dyr behavioralist for råd.

Advarsler

 • Hvis hunden angrep eller forsøk på å bite deg, ta kontakt med en profesjonell umiddelbart. Ikke forsøk å rehabilitere en slik hund selv!
 • Sjenerte hunder og barn bør ikke blande! Hvis du har barn, eller er du en selv, vennligst avstå fra å adoptere et altfor sjenert hund.