Wkino

Hvordan å opprettholde en bolig naturgass ovn

Dette er en kort og enkel bruksanvisning på hva et hjem eieren kan gjøre for å skikkelig opprettholde sin gass ovn og ventilasjonsanlegg.

Noe utover hva dette dekker bør henvises til en kvalifisert, sertifisert, profesjonell oppvarming og air condition tekniker.

Trinn

Hvordan å opprettholde en bolig naturgass ovn. Slå av elektrisk kraft til ovnen din på bryteren som skal plasseres på eller nær ovnen.
Hvordan å opprettholde en bolig naturgass ovn. Slå av elektrisk kraft til ovnen din på bryteren som skal plasseres på eller nær ovnen.
 1. 1
  Slå av elektrisk kraft til ovnen din på bryteren som skal plasseres på eller nær ovnen.
 2. 2
  Finn tilgang til filter.
 3. 3
  Åpne tilgang til filter og ta ut filteret.
 4. 4
  Hvis du ikke har gjort dette allerede, ser på filteret for størrelsen og skrive filter størrelse og type på ovnen eller nær tilgang til filter med en permanent markør.
 5. 5
  Endre ovn filter hver tredje måned hvis du bruker en plissert eller polyester filter; hver måned hvis det er en glassfiber filter, hver måned hvis det er røyking eller husdyr inne i hjemmet uavhengig av type filter du bruker.
 6. 6
  Hvis filteret er plassert inne i viften kupé av ovnen tar deg tid til å støvsuge ut støv og skitt som kan ha samlet seg ved hjelp av en børste. Vær forsiktig så du ikke skader noen ledninger inne i denne avdelingen.
 7. 7
  Plasser den gamle filteret i en plastpose for å hindre støv fra å komme tilbake til ditt hjem og kast den i en papirkurv kan, ikke sette det inn resirkulere kan.
 8. 8
  Sett det nye filteret inn i filteret kupé, og pass på å fjerne all emballasje fra filteret.
 9. 9
  Lukk tilgang til filter og sørge for at alle festene, klipp eller skruer brukes til å holde tilgangen stengt blir satt tilbake på plass.
 10. 10
  Slå strømbryteren eller sikringen på.
 11. 11
  Hvis din ovn ikke kommer på at du kan teste den for å sørge for at det kommer på igjen ved å skru opp temperaturen innstillingen på termostaten.
 12. 12
  Hvis du har slått opp termostaten være sikker på å gå tilbake til sin opprinnelige innstilling.

Tips

 • Når du slår på ovnen på det kan ta tid før det til brann og for viften å slå på, vanligvis 30 til 90 sekunder på nyere modeller av ovner. Eldre ovner vil vanligvis fyre opp umiddelbart med viften kommer på etter varmeveksleren har varmet opp.
 • Forskjellige typer filtre har ulike nivåer av filtreringseffektivitet; større effektivitet av filteret jo renere luft i hjemmet, og desto større er også kostnaden av filteret.
 • Hvis du ikke finner en bryter på eller nær ovnen din og slå av strømmen med strømbryteren bryteren i hjemmet elektriske panel. Du kan vanligvis finne dette på din circuit breaker panel ved å se etter etiketten "ovn" eller "oppvarming"
 • Filtre kan vanligvis kjøpes hos din lokale jernvarehandel, Oppussing sentrum eller supermarked.
 • Noen ganger elektriske paneler ikke er så beleilig merket, og du blir nødt til å bruke prosessen med eliminering ved å slå av breakers mens noen står ved ovn til å høre det slå seg av når du slår av brenninger.
 • Vanligvis tilgang til filter er plassert inne i kammeret blåseren av ovnen i seg selv eller i returkanal (den kanal som går direkte til viften kupé) i ovnen
 • Sjekk hvilken vei pilen peker på siden av filteret du skal fjerne. Pass på at du plasserer erstatning filtrere på samme måte.

Advarsler

 • Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre noe med ovn, selv endre filteret, kan du ringe en kvalifisert, hederlig, sertifisert oppvarming og air condition service selskap å jobbe på ovnen din.
 • FORSIKTIG Fu rnaces inneholder bevegelige deler CAUTIONFu>, lav spenning (24 volt) og høy spenning (120-240 Volt) elektriske kretser og bruk brennbare hydrokarbondrivstoffer (naturgass, fyringsolje, propan) som er hvorfor det er viktig å koble fra strømmen til ovnen din. Utvise stor forsiktighet når du åpner opp din ovn ved å sørge for at strømmen er koblet fra, har viften sluttet å bevege seg, og brennerne og tenner er slått av før det utføres vedlikeholdsarbeid på din ovn.
 • EKSPLOSJON fare! Hvis du lukter gass mens rundt ovn eller i hjemmet ditt ikke bruker alt elektrisk utstyr (svitsjer, mobiltelefoner, datamaskiner, hvitevarer, etc...) og få alle ut av huset! Hvis det er praktisk bruk en halvmåne fastnøkkel til å skru av gassen til huset ditt på gass meter utenfor og ringe gasselskap og / eller beredskapstjenester (911) på et naboer huset, ikke engang bruke mobiltelefonen i nærheten av hjemmet ditt.
 • BRANN OG EKSPLOSJON fare! Oppbevar aldri brennbare materialer (tre, papp, papir), brennbare væsker (bensin, løsemidler), vaskemidler eller pulver i samme rom som din ovn eller vannvarmer som disse tingene ville være kilder til forbrenning eller gasser som slippes ut av kjemikalier som er lagret i mekanisk rom kan forårsake skade på varmevekslere i din ovn eller varmtvannsbereder hvis de ikke har direkte friskluft fra utsiden av hjemmet ditt.
 • Kullosforgiftning! Hvis du eller noen eller alle av din familie opplever kvalme, hodepine, oppkast, eller kortpustethet uten noen åpenbar grunn få alle ut av huset og ringe nødetatene og gass selskap og ikke gå tilbake til din hjem før den er sjekket ut og klarert av lisensierte, ceritifed og riktig utstyrt fagfolk. Du opplever kanskje karbonmonoksid forgiftning på grunn av en lekkasje i varmeveksler av din ovn eller tilbake utarbeidelse av røykgassen vent på din ovn eller varmtvannsbereder.
 • Unnlatelse av å endre din ovn filter på en jevnlig basis vil senke kvaliteten på luften i hjemmet ditt, og forkorte levetiden til ovnen din. Hvis du har en sentral klimaanlegget isvattenbatteriet vil bli blokkert av ufiltrert støv og rusk over tid og vil resultere i en kostbar rengjøring, reparasjon eller utskifting av deler av eller hele din oppvarming og air condition-systemet.

Ting du trenger

 • Avhengig av installasjon og type ovn du har i hjemmet ditt kan det hende du trenger en flat hode, Phillips, eller 1/4 tommers hex skrutrekker for å få tilgang til filteret. I de fleste tilfeller filteret er tilgjengelig ved en glidende dør av en metallplate eller en dør som er festet ved hjelp av tommelen skruer eller klinker eller bare åpnes ved å løfte og fjerne panelet (vanligvis på furnace).