Wkino

Hvordan å mate storfe

Fôring er den viktigste og kanskje den mest forvirrende delen av kvegdrift. Dette er fordi det er et bredt utvalg av dyrefor, rasjonen typer og alternativer, og fremgangsmåter for å fore opp dyr. Kveg operasjoner spenner fra feedlot til meieriet til gress-bare, og kan være en blanding av enten to eller alle tre kombinert, avhengig av typen av storfe dere har.
For å toppe det hele, det er fôr formuleringer for ulike type storfe basert på kjønn, alder, hva de er vant til (biff, meieri og / eller avl), slik de er hevet, klimaet de lever i, etc. feed formuleringer selv variere med årstidene som kommer og går hvert år. Hvis de blir matet feil mat (for eksempel pickles) sitt akterdekk vil lukte.

For hensikten denne artikkelen, bare de generelle praksis og metoder for riktig fôring storfe vil bli dekket. Dette er fordi det er mange ulike variabler som påvirker hvordan, hva, hvor og når storfe fôres basert på disse faktorene nevnt ovenfor.

Trinn

Hvordan å mate storfe. Design fôr formulering basert på kveget du eier.
Hvordan å mate storfe. Design fôr formulering basert på kveget du eier.

Vurdere dine storfe

 1. 1
  Design fôr formulering basert på kveget du eier. Programvare er tilgjengelig for dette, men en generell håndskrevet rasjon kan være like effektive. Det er matebord som er gjort tilgjengelig gjennom noen universitet, høyskole og / eller regjeringen landbruket forlengelse program (og er ofte funnet på Internett), og kan brukes til å bestemme hva rasjon [s] du ønsker å følge.
 2. 2
  Ta opp og avgjøre en rasjon for storfe basert på følgende faktorer som bestemmer næringsstoffer krav:
  • Sex dine storfe
   • Vanligvis okser, kviger, kyr og okser krever ulike næringsstoffer krav..
    • Kyr er mest vanskelig å formulere fordi de går gjennom ulike reproduktive perioder som bestemmer når de trenger det mest eller minst mulig ernæring i kostholdet (dvs. svangerskap versus amming).
  • Body condition score:
   • Tynnere storfe krever mer næring og mer fôr enn fett kveg gjøre.
  • Type storfe blir hevet:
   • Melkekyr vanligvis krever en høyere næringsverdi rasjon enn ammekyr gjøre.
   • Vis storfe trenger en rasjon basert på hvor mye vekt de kan få over en angitt tidsperiode før de blir vist.
   • Backgrounded / Stocker storfe krever en høy fôrkvalitet rasjon: Feedlot storfe, derimot, krever en høy kvalitet kornrasjonen for de neste månedene før de blir sendt til slakteriet.
  • Enten kveget du oppdrar vokser eller blir opprettholdt for å enten holde vekten den samme, løs vekt eller få det:
   • Økende storfe som mater / weaner / stocker styrer, unge okser, og mater / weaner / stocker / utskifting kviger krever mer energi og protein enn kyr eller okser som er rett og slett blir lei å opprettholde eller gå ned i vekt. Men hvis en ku er for tynn og trenger å øke vekten, hun trenger å bli matet en lignende diett til det som gis til en voksende bull, styre, eller kvige.
    • Erstatning kviger må fôres slik at de vokser på en sunn vekt, men ikke legge på for mye vekt for fort, som hindrer deres reproduktive evne.
  • Rasetype:
   • Man kan tro dette som ikke viktig, men å bestemme hva avle dine storfe er avgjør hvordan de er lei og hva de trenger å bli matet for å opprettholde deres helse og / eller reproduksjonsevne.
    • Continental raser som Charolais, Simmental og krever mer "velvære" enn britiske Raser som Angus, og. Ved velvære, dette refererer til behovet for å bli matet mer tilskudd når du er på en grovfôr eller gress-bare kosthold enn de dyrene som kan overleve på gress alene.
  • Fôr convertibility:
   • Dette bestemmer om et storfe er en "lett-keeper" når matet en grovfôr / gress-bare kosthold og vil øke eller opprettholde vekten på en slik diett, eller er en "hard-doer" og konsekvent mister vekt på den samme dietten som en "easy-keeper" ville.
    • De fleste produsenter, spesielt oksekjøtt ku-kalv produsenter, cull hard-synderne fordi de krever mer fôr for å øke enn andre storfe som gjør det bra på en grovfôr / gress-bare kosthold.
  • Type operasjon du eier / administrere:
   • Storfe oppvokst i en tørr-mye eller feedlot miljø krever en annen rasjon enn de hevet ut på beite. Dette er fordi kyr oppdrettet i en feedlot har fôret brakt til dem i stedet for dem på jakt etter "feed" å spise når du er ute på beite.
  • Klima / årstider:
   • fôring er annerledes enn vår / sommer fôring. For eksempel, når du bor i et klima hvor du alltid har vintre som faller under-10C og gi et gjennomsnitt på tre meter snø per år, må du ha fôr som vil holde kuene i live, varm og selv lykkelig gjennom hele sesongen. Vår og sommer betyr at du er i stand til å ha storfe beite på beite for 4 til 5 måneder vekstperioden du har tilgjengelig.
  • Beliggenhet avgjør fôr / fôr tilgjengelighet, og hvordan / når / hvor du kan mate kveget ditt:
   • Hvert område har sine egne quirks som avgjør hva du kan mate storfe, når og hvordan. Du kan leve i et område der fôr er alltid rikelig og høy i næringsverdi. Eller, kanskje du bor i et område hvor grovfôr er ikke så rikelig og vanskelig å vokse.
   • Ikke hver stat i Europa eller provins i Canada vokser korn eller gjør mais en viktig korn som er matet til storfe (for eksempel). Du kan ha bedre hell å få eller voksende slike korn som bygg eller triticale enn du ville mais. Selv beite gress forskjellig fra sted til sted. For eksempel deler av Alberta og Saskatchewan, Canada er bedre med kule-sesongen gress som staude står for beite (som hvete gress, svingel, bluegrass og brome) enn varme-sesongen gress som Bermuda eller Rye gress som er bedre vokst i den sørlige stater som Georgia eller Louisiana.
 3. 3
  Tilstand score og veie fe. Holdvurdering kan gjøres ved å følge trinnene i artikkelen Hvordan bedømme kroppens tilstand score hos storfe. Vekt kan bli tatt av enten en vekt tape eller en vekt skala som er innebygd i håndteringen anlegget.
  • Vekt tape bør bare brukes på tamme dyr som vil tillate deg å ta på dem.

Vurdere fôr / fôr

 1. 1
  Den type fôr du har eller kan mate til storfe vil avgjøre hva slags rasjon du bør følge. De viktigste fôr matet til storfe inkluderer:
  • Hay (gress, belgfrukt, eller gress-belgfrukt mix)
  • Korn (mais, havre, bygg, hvete, rug og triticale)
  • Silage (mais [referert til som "insilage"], bygg, vinter hvete, rug, vinter rug, triticale, havre, beite)
  • Total blandet rasjon (TMR) - matet til melkekyr og inneholder en blanding av hovedsakelig alfalfa høy, bygg / mais / havre korn og mais ensilasje.
  • Gress, billigste og mest effektive "feed" som kan være "matet" til storfe. Alt du trenger å gjøre er å plante gjerdestolper, og finne ut hvor mange hodet du trenger å lager dine beite med!
 2. 2
  Det er veldig viktig, spesielt går inn i vintermånedene, at du har din fôr testet. Du kan ha fôr som ser bra ut, men vil bare være gut-filler at storfe kan sulte i hjel på. For fôr for å bli utnyttet og anses tilstrekkelig for storfe, må den ha tilstrekkelig energi (i form av netto energibehov [NE] og Total Fordøyelig Næringsstoffer [TDN]), protein (som anses av Crude Protein (CP)), fiber ( med verdier av nøytralt vaskemiddel Fibre [NDF] og Acid vaskemiddel Fibre [ADM] innhold), og fuktighetsinnhold (i form av tørrstoffet [DM]).
  • Jo mer energi og protein et fôr har, jo bedre er det for høyere krevende storfe som voksende kalver / weaner kalver, utskifting kviger, tynne kyr og ammende kyr.
   • Som fiberinnhold øker (som bestemmes av ADF prosent innhold), vil energiinnhold redusere, minske verdien av fôr til storfe. Unntaket fra dette er hvis du mater storfe som er for feit og trenger å gå ned i vekt.
  • Fuktighetsinnhold på en feed ting vil ofte bestemme hvor mye en storfe vil spise på en dag. Jo høyere fuktighetsinnhold, jo mer en storfe spise.
 3. 3
  Se på fargen på fôr. Hay kan anses "godt" ved øyet hvis den er grønn i fargen. Men noen ganger bedre kvalitet høyet er mer brun-farget høyet.
 4. 4
  Smell fôret for å se om den inneholder mugg eller er støvete. Storfe vil snu nesen opp på mugne og støvete feed. Feeds som er mugne kan forårsake aborter i avlet kyr og kviger.
 5. 5
  Se på hvor mye av stammen materiale i høyet. Ganske ofte en god indikasjon på høyet som er for høy i fiber og for lite energi er når det er for mye stammen materiale i den. Dette er en indikator på at høyet har tidligere blitt kuttet for sent i sesongen og har gått ned i næringsverdi.
 6. 6
  Den type høyet / korn / surfôr matet til storfe har sine egne nivåer av næringsstoffer verdi. Korn er vanligvis fôret som har høyest nivå av TDN og CP, etterfulgt av silofôr, deretter høyet. Det er flere forskjeller i hver type fôr enn mellom de ulike fôr selv.
  • Bygg og hvete har høyere TDN og CP enn mais gjør. Mais har en tendens til å være høyere i ADF enn bygg.
  • Bygg ensilasje har en høyere TDN og CP verdi enn maisensilasje gjør.
  • Belgfrukt høyet, hvis kuttet og samlet til rett tid, har en tendens til å ha en høyere CP og TDN prosentandel enn gresshøy. Men dette kan byttes hvis gresset-høyet ble høstet til rett tid og belgfrukt høyet var samlet for sent i sesongen.

Designe en rasjon for storfe

 1. 1
  Vet og beregne det totale dagsbehovet av ditt storfe. Vanligvis vil en bovin spise mellom 1,5% og 3% av sin kroppsvekt i DM rasjon per dag, i snitt ved en daglig hastighet på inntaket til 2,5% av et bovint kroppsvekt i DM rasjon.
  • For å beregne anslag på et storfe er gjennomsnittlig daglig inntak bruke følgende formel:
   • Kroppsvekt (i pounds [lb] eller kilo [kg]) / 0,025 = total daglig rasjon.
  • Merk at diende kyr vil typisk forbruker 50% mer enn hva som anses normalt. Dette betyr at i stedet for å konsumere 2,5% av sin kroppsvekt i DM rasjon per dag, vil hun være å spise 5% av sin kroppsvekt i DM rasjon per dag.
 2. 2
  Skille storfe basert på kroppens tilstand, næringsverdi krav, rangorden status og alder. Tynne kuer må fjernes og settes inn med erstatning kviger fordi begge disse typer bovines trenger samme type rasjon. Fete kyr og kyr som er av en normal til over-normal kondisjon kan holdes sammen for å holdes i vedlikehold / vekttap diett. Okser og styrer kan settes sammen også.
  • Storfe på den nedre enden av totem pole tendens til å være mindre sannsynlig å få til gode ting først enn de som er høyere opp. Disse storfe ofte har de laveste vekt gevinster, og bør skilles fra flokken slik at de kan få de samme næringsstoffer krav som de mer dominerende-type storfe kjemper for.
 3. 3
  Bestem vektøkning / tap du ønsker for dine storfe basert på de forhold som er nevnt i første ledd ovenfor. Energi er den viktigste verdien av en feed ting som avgjør om dyrene dine vil vokse / opp i vekt, holde det, eller mister vekt. Fôr som er høyere i TDN (minst 50%) vil legge vekt på storfe. Mate som er høyere i DF (Fordøyelig Fibre) og ADF er best for kyr som trenger å gå ned i vekt eller vedlikeholde den.
  • Du må fokusere på vektøkning hvis du mater voksende kalver og utskifting kviger og tynne kyr / okser.
  • Tørre gravide kyr som er på et normalt til over gjennomsnittet kroppens tilstand skal fôres for å opprettholde eller litt ned i vekt over sine tørre perioden.
 4. 4
  Bestemme og vurdere proteininnhold i fôret du mater til storfe. Den yngre dyret og den lettere vekten av et dyr, jo høyere proteinet krav vil være. Også, jo høyere den gjennomsnittlige daglige vinning, jo høyere proteinbehov. Ammende kyr også krever mer protein enn tørre kyr. Noen eksempler følger (som tatt fra tabellen i denne Beef Cattle Nutrition arbeidsbok:
  • En £ 500 moderat innrammet styre kalv få £ 2 per dag krever 11,4% CP. Hvis han har en ADG (gjennomsnittlig daglig gevinst) på bare £ 0,5 / dag, vil han trenge 8,5% CP. Tilsvarende vil en £ 300 MF styre kalv med en ADG av £ 3 / dag krever 19,9% CP.
  • En £ 1,100 ku med en gjennomsnittlig melkekapasitet av £ 10 av melk / dag krever 9,5% CP. Men hvis den samme kua hadde en overlegen melkekapasitet av £ 20 av melk per dag, vil hun trenge rundt 12% CP.
  • For å sammenligne med de ammende kyr, en £ 1,100 ku som er tørt og i hennes andre trimester krever bare 7,9% CP.
 5. 5
  Mate storfe tilsvarende. Når du vet hvilken type storfe du har, sitt daglige inntak, deres næringsbehov, og deres gjennomsnittlige daglige gevinst (hvis du mater voksende storfe), så kan du danne et kosthold basert på hvor du bor, hva som er tilgjengelig og hva du ønsker å mate dem.
 6. 6
  Grovfôr bør alltid være prioritet for eventuelle storfe. Unntaket kan gjøres for feedlot storfe som blir reist på en korn-basert diett for de siste 3 til 4 måneder av sitt liv, men hvis du kommer til å slakte et storfe på egen hånd, trenger du ikke å ha en high-korn kosthold, bare en diett som har god kvalitet høyet og / eller gress med et tilskudd av korn for å øke vekten før slakte dem.
  • Gress og / eller høy er den beste grovfôr typen fôr du kan mate storfe, forutsatt at den inneholder nok næringsverdi for storfe å trives ut av.
 7. 7
  Balansere rasjonen og forsyning tilskudd når det er nødvendig. Hvis høyet er for lav kvalitet, supplere med rekkevidde kuber, korn, protein badekar eller melasse licks å tilfredsstille deres ønske om mer energi og / eller protein. Hvis gresset eller høyet er av god kvalitet, er det ikke behov for noen kosttilskudd som skal gis til dyrene.
 8. 8
  Hold orden på vekt gevinster, kroppens tilstand score og den generelle responsen til en type fôr / grovfôr du gir dine storfe. Også holde oversikt over dine kyr næringsverdi krav basert på deres reproduktive periode.
 9. 9
  Hold vann og løs mineral tilgjengelig for dem hele tiden. Vann og mineral er en svært viktig del av et storfe kosthold.
 10. 10
  Få en profesjonell mening om din feeds og fôring metoder. En Beef eller Dairy Ernæringsfysiolog vil hjelpe deg å avgjøre om du gjør det rette eller se forbedringer som må gjøres til fôring drift.

Tips

 • Beholde en næringsstoff krav og fôr Typetabell hendig å evaluere og bestemme hva fôr er best for ditt storfe.
 • Mineral er også et must, og bør inneholde ikke bare microminerals som kveg trenger (selen, kobber, jern, kobolt, molybden, mangan, etc.), men også de nødvendige macrominerals som mangler eller ikke til stede i fôret blir lei ( macrominerals omfatter kalsium, fosfor, magnesium, Salt, etc.)
 • Storfe skal alltid ha tilgang til rent ferskvann.
 • Alltid opprettholde en høy grovfôr diett i buskapen din så mye som mulig. Det er mye billigere å mate enn korn eller ferdigblandet fôr kjøpt på fôr butikken.
 • Innføre korn eller høy-energi diett sakte (med en hastighet på bare 1 til £ 2 per dag) for å unngå bloat, korn-overbelastning eller acidose.
 • Kroppens tilstand scorer dine kyr og kviger på regelmessig basis (hovedsakelig tre ganger i året):
  • Fall graviditet kontroll eller start på vinteren fôring
  • På eller litt før kalving
  • 30 dager før hekkesesongen starter
 • Bulls skal være på god kvalitet fôr før hekkesesongen for å holde vekten hans opp. Ikke mate for høy energi rasjon ellers vil dette redusere fruktbarheten. Men han trenger energireserver fordi han vil ha mindre tid til å spise når han er opptatt jaktende etter og service hans jenter.
 • Test din strøm før du går inn i vinteren fôring. Denne måten vet du på forhånd om du trenger å supplere kyrne dine om vinteren eller ikke.

Advarsler

 • Ikke anta at fôret er av god kvalitet bare fordi det ser bra ut. Det er mange folk der ute som hadde noen dyr dør på dem fordi deres feed var av så dårlig næringsverdi at deres dyr døde av en full mage. For at de har mye å spise, men det er av noen verdi?
 • Ikke la dyrene gå inn i vinteren tynn. Dine fôrkostnader vil øke drastisk og så vil dine endringer for å miste disse dyrene fra a) kald stress eller b) dårlig fôr.
 • Ikke la dyrene ut på frodig beite (som alfalfa eller kløver) når de er sultne, ellers vil de bloat.
  • Sørg for at de enten ikke er sulten når du legger dem ut på beite, eller har tilgang til høyet når de er på beite, eller begge deler.
 • Ikke plutselig slå dietter på storfe, spesielt når du bytter fra høy til korn.
  • Acidose er en vanlig sykdom, forårsaket når dietten er slått så raskt at mikrofloraen i vomma har ikke tid til å "bytte over." Dette fører til en plutselig nedgang i pH-verdien i vommen og oppmuntre melkesyreproduserende bakterier til å øke i befolkningen, ytterligere redusere pH i vommen. Dyret vil gå av fôr, har stinkende grå skummende diaré, og vil selv dø.
  • Bloat er en annen sykdom som er farlig for storfe når plutselig byttet dietter. Er oppblåst når vommen er ute av stand til å frigi gassene som dannes fra gjæringsprosessen, og forårsake ubehag for dyret, og presser selv på lungene og i diafragma fører til døden ved kvelning. Bloat må behandles umiddelbart for å unngå slike konsekvenser.