Wkino

Hvordan å male en gammel trestol

Det er mange muligheter når det gjelder å male en gammel trestol. Du kan male tre stol å være et utstillingsvindu, et rom aksent, eller strengt tjene en utilitaristisk formål. Etter prepping stolens overflate, bruke en design eller en farge i malingen du velger. Det fine med å male en trestol er at hvis du ikke liker resultatene, kan du alltid starte på nytt og male det.

Trinn

Hvordan å male en gammel trestol. Sand stolen for å skape en glatt overflate maleri, om nødvendig.
Hvordan å male en gammel trestol. Sand stolen for å skape en glatt overflate maleri, om nødvendig.

Prepping stolens overflate

 1. 1
  Vask stolen. Bruk en klut dyppet i såpe og vann for å fjerne spindelvev, skitt og smuss bygge opp på dine tre stol. Hvis det er en fettoppsamling, bruker et avfettingsmiddel fulgt med en vannskylling. Tillate stolen lufttørke helt.
 2. 2
  Sand stolen for å skape en glatt overflate maleri, om nødvendig. Hvis stolen er dekket med chipping maling, bruk en grov sandpapir for å fjerne større biter, og deretter bruke uteksaminert nivåer av finere havregrøt til du kommer til ønsket finish. Sand ut lett riper og bulker, som de vil vise når du maler stolen.
 3. 3
  Fylle eventuelle hull med tre kitt. Hvis blemishes er for dypt til å bli fjernet med sliping alene, gjelder tre kitt til merkene og la den tørke henhold til produsentens instruksjoner. Når tørr, sand overflødig kitt bort inntil overflaten er glatt.
 4. 4
  Tack av stolen. Bruk en tack klut eller lett fuktet bomull klut for å fjerne støv fra sliping. Tillate stolen lufttørke før du fortsetter.

Maleri stolen

 1. 1
  Velg en farge eller fargevalg for stolen. Bruk en solid farge, eller en kombinasjon av kontrasterende eller komplementære farger.
  • For en lunefull utseende, male setet én farge, bak en annen og bena en annen. For diskré, male hele stolen en solid farge, deretter bruker aksenter, som striping eller polka prikker, ved hjelp av en alternativ farge eller to.
 2. 2
  Plasser stolen på en drop-klut for å beskytte overflaten nedenfor fra maling sprut og drypp. Rør malingen grundig før påføring. Bruk en pensel som er lett å holde og liten nok til å passe mellom alle komponentene i stolen. Det er vanligvis lettest å snu stolen opp ned og male bena først. Når ferdig, skiller seg stolen på ryggen står på ben og male resten av stolen. La det tørke og påfør flere strøk etter behov.
  • Bruk spray maling for raske resultater. Pass på å riste beholderne grundig før påføring. Bruk flere lys strøk i stedet for en tung frakk som dette fraråder drypper.
 3. 3
  Dekke nylig malt tre stol med en beskyttende klarlakk. Avhengig av ønsket finish, bruke en matte, sateng eller glans belegg. En spray finishen er lett å påføre, men en børste-on overflate gir bedre kontroll for jevn påføring. Hvis du planlegger å legge dekorative dekaler til din nylig malt stol, bruke dem før du påfører beskyttende klar finish. La den klare belegg for å tørke henhold til produsentens instruksjoner, og påfør så mange strøk som ønsket.

Tips

 • Det er viktig at overflaten av stolen være riktig forberedt slik at malingen fester seg til stolen, og ikke for tidlig vil skrelle.

Ting du trenger

 • Ren klut
 • Såpe og vann
 • Sandpapir
 • Tresparkel
 • Sparkel
 • Tack klut
 • Drop klut
 • Paint
 • Pensler
 • Klar glasur eller skjellakk