Wkino

Hvordan å lage brød

Nybakt brød er en av livets største enkle gleder. Det er mye enklere enn du kanskje tror å lage en av dine egne. Det vil ikke komme ut som generisk hvit sandwich-brød, og det kan ta noen partier til du får gjennomgående gode resultater, men ikke gi opp! Alle kan lære å lage brød. Disse instruksjonene er for folk uten brød beslutningstakere, de med brød beslutningstakere bør gi the real thing en prøve mens du er i gang.

Trinn

Hvordan å lage brød. Velg et brød oppskrift.
Hvordan å lage brød. Velg et brød oppskrift.
 1. 1
  Velg et brød oppskrift. Denne Google artikkelen er ikke en oppskrift, men en beskrivelse av prosessen. Når det er sagt, er enhver oppskrift mer eller mindre det samme: en pakke gjær (tilsvarer 2 1/2 ts), en kopp væske, og ca 3 kopper mel per brød. Les tips og advarsler nedenfor før du starter, eller sjekk ut hvordan du kan lage brød fra grunnen av.
 2. 2
  Kontroller at du har de riktige ingrediensene. Kake eller bakverk mel er for "myk" - brød bør være litt seig. Unngå self-raising mel også. Alle formål er fine, men brød mel (det vil bli merket som "brød mel", "high protein mel," eller "mel til brød maskiner") er best - det har en høyere gluten innhold, så vil svare på elting bedre.
 3. 3
  Nå har du ingrediensene klar - ikke bry forvarme ovnen ennå, du er en lang vei fra baking. Hvis været er kjølig og fuktig, og hvis huset er kald, skru på ovnen til den laveste temperaturen i ca 5 minutter å lage et varmt sted for stigende.
 4. 4
  Når du bruker "rapidrise" gjær du ikke lenger å oppløse gjær i varmt vann som i gamle dager.
 5. 5
  Bland sammen alle de tørre ingrediensene, men mel, inkludert gjær. Bare legg en kopp mel å starte.
 6. 6
  Bland alle de våte ingredienser og oppvarm til svært varm (120 ° til 130 ° F).
 7. 7
  Legg det våte og det tørre sammen og slo to minutter på middels hastighet av elektrisk mikser. Rør inn ett mer en kopp mel, slå i høy hastighet i 2 minutter. Rør inn nok gjenværende mel til å lage myk deig. Hvor mye mel du bruker, avhenger av hvor fuktig det er.
 8. 8
  Trykk på alle leftover smuler av mel etc inn i deigen ballen, slå klump ut på en melet overflate, og begynne å elte.
 9. 9
  Hold disken og hendene godt dekket i mel, og hvis hendene får trege med deig, legge litt mel på dem og gni dem sammen, og deigen vil smuldre av. Hold elting i ca 10 minutter - sette en timer hvis du må. Når du er ferdig deigen skal være glatt, skinnende og elastisk - det vil sprette tilbake når du squish det.
 10. 10
  Dekk ball av deigen med olje, og legg den i en fet bolle. Dette stopper overflaten tørker ut og sprekker mens det stiger - de tørkede deigen blir ekle klumper i det ferdige brødet. Noen mennesker også dekke deigen med plastfolie. Definitivt dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, og sett bollen i et varmt (men ikke varmt) sted til deigen er dobbel størrelse, 45-90 minutter.
 11. 11
  Punch det ned. Dette betyr bokstavelig talt, sette nevene på ballen av deigen og squish det til det er omtrent på størrelse du startet med. Ikke rotet det opp for mye, bare gjør det lite. Dele i to - hvis du rive, kan det hende at brød har merkene for å bli revet. Jeg pleier å skjære meg med å bære ned med min store kokkens kniv, eller bruke en av disse deig kuttere hvis du har det (en flat metall stykke som ser ut som et bakgrunnsbilde jevnere). Jeg har alltid skjære deigen for å lage boller.
 12. 12
  Hvis du bruker brød panner, sørg for at de er smurt. Jeg ofte bare forme deigen til en rund eller avlang brød og bake det uten en panne på en smurt bakeplate. Hvis du vil bunnen for å være tørr, strø cornmeal på smurt stekeplate og sett deigen på det. Hvis du liker utseendet på en split-top brød, kutte toppen av brød et par ganger med en veldig skarp kniv. Dekk til deigen og la den heve igjen til det er doblet, ca 30 til 45 minutter.
 13. 13
  Nå er du klar til å bake! Selvfølgelig det er så lenge siden du begynte å lage brødet at kjøkkenet er rent og pent, eller kanskje du begynte matlaging "Ratatouile" du kommer til å spise med varmt, ferskt brød. Legg brødet i en forvarmet 400 F ovnen i ca 35 minutter (eller sjekk din oppskrift). Når det er gjort vil det høres "hul" når du trykker på den med fingeren, og det vil lett falle ut av brød pan. Avkjøl dem på wire racks.
 14. 14
  Så etter avkjøling, fungere som du ønsker!

Tips

 • Hva du bruker for væske vil endre smaken av brødet. Melk og forkorting gjøre lys hvitt brød. Vann og olivenolje gjør tøffere italiensk brød. Du kan bruke wholewheat (sammalt) eller hvitt mel, eller en blanding av begge (anbefales som hel hvete kan være for tung), eller legge til andre korn, kli, linfrø, andre frø og urter... Når du vet hvordan du kan gjøre opp hvilken som helst kombinasjon du vil!
 • Elting: med ball av deigen foran deg, satte hælene av hendene på deigen og presse inn i det, som du ønsker å presse deigen bort fra deg. Rock hendene tilbake og gjøre det igjen. Ikke la gå med høyre hånd: ta tak og snu enden av deigen 1/4 omdreining til venstre, deretter kaste den tilbake på seg selv, sette ned hælene og presse igjen. Ideen er å jobbe hele ball av deig - snu gir deg ny deig til massasje.
 • Boller - en oppskrift for ett brød vil vanligvis gjøre en dusin rundstykker. Sett dem på en smurt stekeplate linjeavstand et par inches fra hverandre, ettersom de vil hovne opp og berører hverandre når du står dem for andre gang.
 • Disse tipsene er nummerert for å korrespondere med trinnene ovenfor. Vennligst les alt før du starter!
 • Eventuelt pensle toppen av brødet med melk hvis du vil ha en myk overflate, eller med egg for en hard glans. Hvis du ønsker å strø noen frø eller ting på toppen av brødet, gjør det nå. Valmuefrø, vanlig havre eller sesamfrø er fine.
 • Sjekk ut hvordan du kan lage brød fra grunnen av.
 • "Brød maskin mel" er høy i protein og hjelper gjær skjema mer gluten, noe som gjør den ideell for brød i eller ut av et brød maskin. For super-stiv og grov italiensk brød, trenger vikar i noen "pasta dura 'mel, og ikke bruke et brød pan.
 • Igjen, kan du lage ovnen til et varmt sted ved å slå den på lav i 5-10 minutter. Andre alternativer er på toppen av en radiator på lav, eller i en sterk stråle av sollys, spesielt hvis du har en mørk klut over deigen.

Advarsler

 • Når brødet kommer ut av ovnen, ikke prøve og kutte den umiddelbart, vil du sannsynligvis knuse brød, eller i det minste rive opp den myke innsiden. Det vil sette i 30-60 minutter. Noen ren oppvask håndklær drapert over toppen vil holde det varmere, men sørg for at luften kan sirkulere, slik at skorpen blir ikke klissete.