Wkino

Hvordan å kunstig inseminere kyr og kviger

Kunstig inseminasjon (AI) er den nest mest vanlige praksisen med avl husdyr - vel, det er det eneste alternativet til avl husdyr ved siden av naturlig avl ved hjelp av en mannlig enn kvinner. AI er imidlertid mye mer vanlig i melkeproduksjon enn i biff produksjon, selv om AI er å få fotfeste i biff avl flokker på grunn av økt tilgang og markedsføring av overlegen og gunstig påvist hanndyr. Å vite hvordan man skal AI storfe er viktig for å oppnå en høy suksessrate i husdyrhold besetninger hvor eie en flokk bull er ikke lønnsomt og heller anbefalte.

Følgende trinn er et rimelig detaljert artikkel om hva som er involvert i AI'ing storfe. For å fullt ut forstå hvordan AI er gjort og å selv få sertifisering for å kunne AI husdyr, besøke en okse sæd markedsføringsselskap som Semex, Genex, Select Sires, eller noe annet bull-sæd spredning selskapet. Sjekk for å se om de vert noen programmer for AI sertifisering eller bli en sertifisert AI tech som du kan delta for å lære mer om kunstig insemination.This er nyttig hvis du ennå ikke har fått en bull å hjelpe deg rasen.

Vennligst også vurdere å bruke en erfaren sertifisert AI tech til AI kyrne dine. Disse menneskene er bedre å bruke enn trening selv å gjøre det.

Trinn

Hvordan å kunstig inseminere kyr og kviger. Sjekk dine kyr og / eller kviger for.
Hvordan å kunstig inseminere kyr og kviger. Sjekk dine kyr og / eller kviger for.

Se hunnene, og deretter få dem i

 1. 1
  Sjekk dine kyr og / eller kviger for. Kvinner går inn i varmen en gang hver ~ 21 dager, og de varme periodene selv vare i 24 timer.
 2. 2
  Tolv (12) timer etter brunst er når kvinner bør ai'd. Denne perioden er når den kvinnelige ovulates, sende en ovum ut til egglederen å avvente befruktning fra sæd fra en okse.
 3. 3
  Rolig, med riktig håndtering praksis sette kviger eller kyr i arbeiderklassen smug til klemme sjakten (eller smau med bare et hode gate er god nok), og ta den første kvinnelige i hodet gate. Hvis det er andre bak henne, sørge for at de er tilbake bak en annen port for å hindre dem fra å knuse deg når de prøver å flytte opp ytterligere i løpet. Hvis du har en klemme sjakten med en palpasjon bur festet til den, bruker dette som et middel for å gjøre din AI'ing. Noen fjøs er satt opp slik at hver ku er i en bås eller head-fangst stilt opp ved siden av hverandre. Dette er svært praktisk for AI tech som har til AI over 50 kyr på en dag!
  • Hvis du gjør AI utenfor, er det best å gjøre det på solfylte varme dager, ikke når været er regn eller vind eller storm. Hvis du har et anlegg som er satt opp inne i et skur eller låve, så mye bedre!

Forberedelser før inseminasjon

 1. 1
  Forbered et vannbad som er mellom 90 til 95 grader Fahrenheit (eller 34-35 grader celsius) i en termos. Bruk et termometer for bedre nøyaktighet.
 2. 2
  Identifiser hvilke beholderen inneholder sæd du trenger. En semen inventar på tanken som holder oversikt over plasseringen av hver oksen hindrer unødig søking.
 3. 3
  Fjerne beholderen fra dens lagringssted til sentrum av tanken. Løft beholderen akkurat høyt nok inn i nakkeregionen av tanken å forstå ønsket stokk av sæd. Hold toppen av beholderen eller stokker ikke er høyere enn frost linje, eller 02:58 inches fra toppen av tanken.
 4. 4
  Ta tak i ønsket stokk deretter umiddelbart senke beholderen til tanken gulvet. Hold stokk så lavt inne i tanken som mulig mens du fjerner halm av sæd med pinsett.
  • Du har bare 10 sekunder å ta sæd sugerør ut!
 5. 5
  Rist halm for å fjerne overskudd av flytende nitrogen (nitrogen raskt går over i gassform når det utsettes for luft og høyere temperaturer)
 6. 6
  Umiddelbart plassere den forberedt termos med vann og holde den der i 40 til 45 sekunder.
 7. 7
  Etter at halm er satt i det varme vannet, satt den tilbake i beholderen ved å heve beholderen opp og over stokk og returnere beholderen til sin lagring posisjon.
  • Når som helst det tar over 10 sekunder å finne en stokk beholderen må senkes tilbake i tanken avkjøles helt. Aldri returnere en enhet av sæd til tanken når du har fjernet den fra stokken.
 8. 8
  Få en AI pistol klar ved å ha den ferdig montert (dette bør gjøres før / etter du prep termos med varmt vann. Hvis det er kaldt ute, varme "business end" av pistolen opp i kjeledress tett inntil kroppen så den varmes opp helt. Rubbing et papirhåndkle på stanga hjelper også varme den opp. Hvis det er varmt ute, oppbevar det på et kjølig sted. AI pistol bør ikke være ekstremt varmt eller kaldt å ta på.
 9. 9
  Fjern halm fra termos og tørk den tørr med et papirhåndkle. Det bør være helt tørt før du gjør noe annet med det. Kast med hånden litt, mens du holder krympet slutt å justere luftboble i halmen. Flick skal flytte boble til slutt du holder
 10. 10
  Sett halm i stangen. Klipp 1/2 "(eller en cm) fra krympet enden av halm. Bruk skarp saks eller spesialdesignede halm-cutter saks bør brukes, og kuttet i området at luftboble er plassert.
 11. 11
  Pakk AI pistol i et rent tørt tørkepapir eller beskyttende kappe og putt den i klær nær kroppen til både transport det til kua og å opprettholde en konstant temperatur.

Kunstig inseminert den kvinnelige storfe

 1. 1
  Flytt halen så det er på toppen av venstre underarm eller binde den opp så det vil ikke forstyrre AI prosessen. Hev halen med en hånd (fortrinnsvis til høyre) og med den andre (som skal gloved og smurt), forsiktig nå inne i kua til å rense ut eventuelle avføring som kan forstyrre prosessen med følelsen etter og sette inn AI pistolen inn i kuas vagina.
 2. 2
  Rengjør vulva med et rent papir håndkle eller klut for å fjerne overflødig gjødsel og rusk.
 3. 3
  Ta pistolen ut av din jakke eller kjeledress, pakke den og sette det inn i en 30 graders vinkel i kuas vulva. Dette er slik at man slipper å gå inn i urinrøret inn i blæren.
 4. 4
  Med venstre hånd i endetarmen til kua (som skulle ha vært der til å begynne med), føler med fingeren tips gjennom veggen av rektum og vagina plasseringen av slutten av AI pistolen til du kommer til livmorhalsen.
 5. 5
  Ta tak i livmorhalsen med hånden i endetarmen til kua (som du ville holde en bar som er under hånden) og hold den stødig mens du tråden stangen inn i og gjennom kuas livmorhalsen.
 6. 6
  Når stangen er helt gjennom livmorhalsen, kontrollere plasseringen med pekefingeren. Stangen bør være bare 1/2 til 1/4 av en tomme inn i uterus.
 7. 7
  Sakte stemplet trykkes på slutten der din høyre hånd er slik at 1/2 eller avsettes.
 8. 8
  Kontroller plasseringen av sæd for å sikre at du er i kuas livmoren og ikke i noen av hennes "blinde flekker" (se tips nedenfor), og sette den andre halvparten av halm innhold.
 9. 9
  Sakte fjerne AI pistol, din hånd og arm fra innsiden av kua. Sjekk for blod, infeksjon eller sæd "feedback" fra innsiden av kappen.
 10. 10
  Recheck halmen for å se om du har brukt riktig bull sæd for kua.
 11. 11
  Kast halmen, hanske, og håndklær i riktig sted.
 12. 12
  Rengjør AI pistolen hvis det er nødvendig.
 13. 13
  Record avl informasjon om noen journalføring system du har på hånden.
 14. 14
  Slipp kua (om nødvendig, avhengig av avl set-up du har) og begrense den neste til å bli inseminert.
 15. 15
  Kontroller temperaturen på vannet i termosen før du gjentar trinnene ovenfor for en annen ku.
 16. 16
  Gjenta fremgangsmåten ovenfor for neste ku.

Tips

 • Inseminert utstyr bør unngå kontakt med smøremidler til enhver tid, fordi de fleste smøremidler er spermicides.
 • Flytende nitrogen er den beste løsning å bruke for å holde semen kaldt og holde dem i lang tid.
 • Sett inn hansker hånd ved hjelp av de samme trinnene i Slik PREG-sjekk kyr og kviger
 • Bruk fingrene til å bidra til å flytte og finne AI pistolen ned kuas vagina. Unngå to bestemte blindsoner som du kommer nærmere til kuas livmorhalsen.
  • Det er en blind sirkulær hylse som slutter seg til den bakovervendt livmorhalsen, og det er 1/2 "til en" dyp. Denne lomme omgir hele kuppelformede bakre av livmorhalsen
  • Livmorhalsen er heller ikke en rett-og-smal passasje. Den inneholder finger-lignende anslag som forårsaker passasjen å være skjev. De har også forårsake døde-ender eller blind lommer som kan forårsake problemer for alle å lære å AI storfe.
 • Ta deg god tid mens avl storfe. Det er ingenting verre enn stresser for å få ting gjort, fordi ofte rushing rundt forårsaker langt flere feil enn å ta ting rolig og sakte.
 • Aldri la enden av AI pistolen særlig langt forbi cervix, ellers infeksjon eller punktering av livmorveggen kan forekomme.
 • Alltid holde enden av pipetten opp på en 30 graders vinkel, ikke ned, for å unngå å gå inn i blæren.
 • Bare ta ut en sæd strå om gangen. Du bare gjør én ku om gangen, så det er best å gjøre tine hver enhet av sæd individuelt.
 • Alltid holde inseminert utstyr rent, varmt og tørt.

Advarsler

 • AI er faktisk mye vanskeligere enn det høres ut. Mange feil kan gjøres i plasseringen av pipetten (eller stang eller AI gun) i kuas uterin tarmkanalen, ofte fordi plasseringen av pipetten enkelt flyttes, og det er umulig å kontrollere pipette plassering.
 • Vokt dere for de blinde flekker er nevnt ovenfor i tips
 • Lave unnfangelse priser er vanlig hos kyr gjort av uerfarne teknikere.

Ting du trenger

 • AI tank med beholdere og stokker inne
 • Flytende nitrogen
 • Sugerør med ønsket sæd
 • AI pistol
 • Papirhåndklær
 • Halm-cutter saks
 • Termos (helst bred åpning ett)
 • OB smøremiddel
 • Skulder-lengde hansker
 • Pinsett
 • Tykke hansker