Wkino

Hvordan å klatre en stige trygt

Sette opp en forlengelse stigen i riktig vinkel er nøkkelen til å jobbe trygt på veggene eller i taket av huset ditt. Gjør det for bratt og stigen kan velte bakover. Gi det for mye vinkel og det kunne bøye eller bunnen kan gli ut. Denne artikkelen viser den riktige måten å sette opp en stige.

Trinn

Hvordan å klatre en stige trygt. Sett stigen i riktig vinkel ved å opprette en rettvinklet trekant med kroppen din, som vist på bildet.
Hvordan å klatre en stige trygt. Sett stigen i riktig vinkel ved å opprette en rettvinklet trekant med kroppen din, som vist på bildet.

Grunnleggende teknikk

 1. 1
  Sett stigen i riktig vinkel ved å opprette en rettvinklet trekant med kroppen din, som vist på bildet.
 2. 2
  Pass på at føttene av stigen kan ikke skli bakover. På mykt underlag, vipper opp stigen skoene slik at sporene rote i bakken. På dekk, skru ned en klamp.
 3. 3
  Kontroller at toppen av stigen hviler på et flatt underlag og ikke glir eller slingre når du legger vekt mot den.
 4. 4
  Når klatre i stigen grab på trinnene av stigen ved hjelp av en hånd over hånd metoden aldri gi slipp på ett trinn før før flytte den neste. Skyve hendene opp strålen (side) av en stige er usikre fordi du kanskje ikke har like sikker en forståelse som du ville når du bruker trinnene for å klatre med.

Andre forholdsregler

 1. 1
  Bruk add-on tilbehør for å bidra til å stabilisere toppen av stiger. Gummi eller myk plast "votter" som slip over toppen av stigen rails gir et godt grep på Fasader og beskytte den mot stigen skade. Stige stabilisatorer er en annen stor add-on tilbehør. Den store gummiputer grep nesten hvilken som helst overflate for å holde toppen sklir sideveis, og bidra til å spre ut lasten for å hindre skader på ømfintlige ytterkledning materialer som vinyl eller aluminium. Stabilisatorer også spenner vindusåpninger og holder stigen bort fra bygningen, slik at arbeidet med takrenner og overheng.
 2. 2
  Nivå føttene. Merk at selv med stigen i riktig vinkel, kan det likevel tippe sidelengs hvis føttene er ikke på nivå med hverandre og på fast grunn. Det er utrygt å stable platene under en av føttene til nivå på stigen. I stedet skrape ut en grunn grøft under høy-side fot. Klo av en hammer er perfekt for denne oppgaven.
 3. 3
  Ferdige.

Tips

 • Før klatring en stige som er satt på bakken, hoppe opp og ned på første trinn til fast plante den i jord.
 • Hvis du lener stigen mot en annen historie tak eller takrenner, knytte stige til taket knekt, klippet det til i rennesteinen med bungee ledninger, eller tau den til øyebolter i en 2 x 4 skrus fast til dashbordet. Ellers kan vinden blåse stigen over.

Advarsler

 • Ikke nå ut til siden - flytt stigen i stedet. Dette vil innebære klatring ned og opp igjen og vil ta mye lengre tid. Men husk at de fleste stigen faller oppstå når klatreren kommer for langt til siden.
 • Et fullt utvidet stigen er svært topptung. Senk den før du flytter den, eller du kan miste kontrollen over det, spesielt i en vind.