Wkino

Hvordan å identifisere veps

Veps familie av insekter inneholder tusenvis av arter over hele verden, hvorav de fleste er rov. De vanligste typene av veps er Hornets, gule jakker, og papir veps. Å vite hvordan å identifisere veps kan være vanskelig som det ikke er lett å studere det fysiske utseendet av en veps på avstand. Videre, for den gjennomsnittlige person, bier og veps tendens til å se like og kan lett forveksles for hverandre. Likevel er det en god del tips og triks som du kan bruke for å se om et insekt er en veps eller ikke, og reagerer deretter.

Trinn

Hvordan å identifisere veps. Se etter en overveiende svart utseende med små hvite tegninger.
Hvordan å identifisere veps. Se etter en overveiende svart utseende med små hvite tegninger.

Farger

 1. 1
  Se etter den karakteristiske sorte og gule eller en brunlig rød farge mønster. Selvfølgelig, noen arter av bier har en lignende farge mønster også, så dette er ikke avgjørende. Og mens fargen kan være en stor umiddelbar indikator, vil forsiktig nærmere ettersyn være nødvendig å foreta en mer nøyaktig vurdering. Veps kan identifiseres ved sine gule og svarte striper.
 2. 2
  Se etter en overveiende svart utseende med små hvite tegninger. Er insektet du observerer ser slik ut, kan det være en hornet, som er en type veps.
 3. 3
  Se etter brun, rød eller gule farger. En veps med disse fargene er mest sannsynlig et papir veps.

Kroppen funksjoner

 1. 1
  Se veps fly og se etter to lange bakbein som henger og dingle rett ned mid-flight. Når en bie flyr, vil bena sannsynlig forsvinne eller bli svært vanskelig å få øye på.
 2. 2
  Etter at insektet har landet på en vegg, bord eller et annet objekt, se nøye på sine vinger for å se om vingene trekke inn og hvile mot kroppen sin. Er insektet er en bie, vil vingene stikke ut til sidene.
 3. 3
  Se etter en midje som er tynnere enn resten av legemet. Ulike vepsene vil ha ulike grader av midje tynnhet, men ingen vil ha midjen som er umulig å skille fra kroppen sin. Papir veps har ekstremt tynne midjen i forhold til andre veps, f.eks. Derimot, vil en bie midje være like bredt som kroppen sin.
 4. 4
  Se etter håret, eller mangel på det, på insekt. De fleste arter av bier, spesielt honning bie, vil ha masse kort, krusete hår langs området bak hodet. Dette hjelper dem til å samle pollen. Bortsett fra i spesielle tilfeller, som Den europeiske hornet, veps vil sjelden - om noen gang - har hår i det hele tatt fordi de ikke trenger det. De pleier å være glatt og skinnende.

Størrelse

 1. 1
  Mål veps. Gule jakker gjennomsnitt ca 0,5 inches (1,3 cm) i lengde, mens Hornets gjennomsnitt ca 0,7 inches (1,8 cm) i lengde.

Tips

 • Hvis du kommer over et reir og ønsker å vite om det er en bie reir eller et vepsebol, her er noen tips:
  • Bee reir er laget av voks celler. De bruker ofte hulrom i trær, hull i bakken eller andre gjenstander for å bygge et reir inne.
  • Veps reir er laget av papery kjegler av tygget opp spytt blandet med fiber. Vepsene har en tendens til å finne skjulesteder for sine reir, for eksempel sprekker eller under takskjegget på et hus.
 • Bier har en tendens til å være mer veloppdragent enn veps. Vepsene har en tendens til å henge rundt din piknik aggressivt søker maten mens biene summer rundt blomstene i stedet.
 • Hvis stukket, etterlater en honningbie hennes stinger i deg fordi det er piggtråd og er revet fra kroppen hennes når hun forlater (ofte drepe henne i prosessen). En veps Stinger er glatt, noe som betyr at mens stinger ikke vil bli sittende fast i huden din, kan du bli stukket flere ganger i ett angrep.

Advarsler

 • Honningbier og gul jakke veps kan sende kjemiske alarmer tilbake til reiret og mange andre insekter kan begynne å komme når du skal angripe. Hvis stukket, roen, vurdere å forlate umiddelbart, og ikke prøve å skade den stikkende insekt eller det kan slippe sin kjemiske alarm.