Wkino

Hvordan å holde hjemmet organisert daglig

I denne dagen og alder når det er felles for begge foreldre å jobbe heltid og våre barn er involvert i mange ekstra fritidsaktiviteter, livet beveger seg på et ganske raskt tempo. Det kan være vanskelig å finne tid eller energi til å holde huset rent blant alle våre andre daglige oppgaver. Problemet er imidlertid at hvis du la huset gå altfor lang tid det vil bli en overveldende sted, snarere enn en trygg havn for deg å trekke seg tilbake til etter en lang, travel dag.

Det tar ikke mye å holde hjemmet kjører som en velsmurt maskin. Hvis du kan finne fem til ti minutters lommer av tid du kan oppnå små oppgaver som vil gjøre en enorm innvirkning på orden i hjemmet ditt. Her er en liste over ti viktige oppgaver som tar litt tid, men gjør en stor forskjell. Begynne å legge dem til din daglige rutine i dag og se forskjellen i hvordan huset ditt ser ut og hvordan du føler deg.

Trinn

Hvordan å holde hjemmet organisert daglig. Gjør din seng hver dag.
Hvordan å holde hjemmet organisert daglig. Gjør din seng hver dag.
 1. 1
  Gjør din seng hver dag. Å gjøre en seng tar alle fem minutter, men på slutten av en travel dag, når du kan trekke deg tilbake til en innbydende seng du vil være i stand til å føle stress slipper taket mens du skli under dyna. Gjør det til en daglig ork for barna å gjøre sine senger også. Det vil hjelpe ditt hjem se penere og lære dem ansvar.
 2. 2
  Legge ett trenger av tøy hver dag. Hvis du ikke har en vaskemaskin med et tidsur, samle lasten i morgen og kaste den inn i maskinen. Så snart du går gjennom døren i kveld får belastningen startet så det vil være klar til å overføre til tørketrommelen rett før du setter deg ned til middag. Tørketrommelen vil bli gjort av den tiden du er ferdig med å rydde opp rettene og du vil være klar til å brette klær og sette dem bort. Gjør en last av Klesvask hver dag legger bare minutter til den daglige rutinen, men når du ikke trenger å tilbringe hele helgen prøver å grave deg ut fra under et fjell av skittentøy, vil du være glad du tok de ekstra minuttene i hele uken.
 3. 3
  Plan middag i morgen. Hvis du vet nøyaktig hva du skal lage til middag hver kveld du vil spare deg så mye tid som ville ha vært bortkastet står foran den åpne kjøleskapet lurer på hva du kan gjøre. Trekk noe ut av fryseren som må tine i løpet av dagen, hogge opp noen grønnsaker eller marinere noe. Hvis det er noe du kan gjøre i morgen for å gjøre middagen tid rush gå glattere, gjør det.
 4. 4
  Lag en liste over noen ærender du kan gjøre mens du er ute. Blending ærend i din daglige rutine vil spare deg bryet med å måtte kjøre over hele byen i helgene. Kan du gjøre et stopp under lunsjen? Kan du slippe noe av på vei i å jobbe eller kan du svinge av og plukke opp noe på vei hjem? Gjort ærender hele uken vil spare deg for mye tid i det lange løp.
 5. 5
  Rydde opp på kjøkkenet etter middag. Selv om du er sliten på slutten av dagen, og det er fristende å sette retter i vasken med tanke på at du vil gjøre dem i morgen, har hvor mange ganger neste morgen kommer og du blir opptatt med andre ting? Når dette skjer du ender opp med å forlate huset med rettene fortsatt ugjort, og du må komme hjem til en rotete kjøkken. Gjør et poeng å bruke de ekstra ti minutter rydder opp i kjøkkenet etter middag, slik at du kan starte hver ny dag med en frisk blanke ark i stedet for å komme bak og la ting hoper seg opp.
 6. 6
  Rydde opp i stua før du går til sengs hver natt. Gjør dette til en familie ork. Ta fem eller ti minutter å gjøre et sveip gjennom stuen og sette alt tilbake der det hører hjemme. Leaving ting legging rundt er nøyaktig hvordan fjellet blir skapt ut av molehills.
 7. 7
  Planlegg lekser tid. Livet kan ikke alltid gi rom for strenge tidsplaner, men prøv å holde ting så konsekvente som mulig slik at barna vet hva du kan forvente og hva som forventes av dem. Velg et tidspunkt som du vil være i stand til å holde seg til de fleste kvelder i uken, og dedikerer den til lekser. Slå av TV og eliminere eventuelle andre distraksjoner, slik at barna kan sitte ned og virkelig fokusere på sine studier. Rett etter middag er en god tid for dette hvis det er mulig. Barna kan sitte ved bordet mens du rydder opp etter middagen. Du kan tilbringe tid sammen mens de fortsatt å utføre oppgaven på hånden og du er lett tilgjengelig for eventuelle spørsmål de måtte ha.
 8. 8
  Plukk ut klærne kvelden før. Vi vet alle hvor mye enklere det kan gjøre morgenrushet å ha dine barn velger sine klær kvelden før. Praktisere det du preker og velge din egen antrekk kvelden før. Fjern alle nødvendige elementer fra skapet eller dresser skuffer og legge dem ut slik at de er lett tilgjengelig. De dyrebare minutter du spare når du ikke trenger å prøve og bestemme hva du vil ha kan utgjøre forskjellen mellom å kjøre sent og være rett på tid.
 9. 9
  Lag en sengetid rutine. Forklar til alle dine familiemedlemmer hva som forventes av dem når du sier det er tid for senga. Dette vil inkludere ting som bading og pusser tennene, sette sine klær i vaskeriet hemme, endring i pyjamas, velger sine klær for neste dag og få i seng. Praktisere dette slik at når du sier "det er tid for senga," de vet nøyaktig hva de skal gjøre. Hvis du ikke trenger å følge dem rundt å fortelle dem hva de skal gjøre, mens de utfører sin rutine, vil du ha tid til å ta seg av eventuelle siste minutt detaljer du trenger å gjøre før du ringer det en dag. Hvis barna trenger litt motivasjon, skape et belønningssystem for hver natt at de kan fullføre sin sengetid rutine alt av seg selv.
 10. 10
  Hold en notatblokk ved siden av sengen. Det er alltid akkurat som vi er klar til å pensjonere seg for dagen at vi husker noe vi må gjøre i morgen. Være forberedt på disse slutten av dagen ideer med en notatblokk for hånden for å skrive ned alt du må huske. Neste morgen, bare trekke av det øverste arket og putte den i lommen eller vesken for å referere til senere på dagen.

Tips

 • Begynne i det små. Legg en eller to ting til rutine hver dag. Før du vet ordet av det, vil huset ditt være penere og føler seg mer innbydende, og du vil bli lykkeligere og mindre overveldet. Kanskje du kan selv finne noe ledig tid til å tilbringe avslappende.
 • Har en fem minutters rydde opp hver kveld etter middag. Hvert familiemedlem deltar. Still et kjøkken tidtaker og dere alle løpe rundt pakningen og ren, med flere mennesker er det mer tidseffektiv.