Wkino

Hvordan å hekle en bestemor firkantet

Her er hvordan "Granny" gjorde en rask og enkel heklet teppe. Det er noe de fleste nybegynnere lære raskt, ettersom dette er den samme for hver rad. Ved hjelp Granny kvadrater, kan du hekle et teppe uten å måtte bære teppet-in-progress med deg. Du gjør rutene enkeltvis, deretter sy dem sammen.

Trinn

Hvordan å hekle en bestemor firkantet. Kjede tre (tilsvarer en dobbel hekle sting).
Hvordan å hekle en bestemor firkantet. Kjede tre (tilsvarer en dobbel hekle sting).
 1. 1
  Skaffe garn av ditt valg.
 2. 2
  Få en passe stor.
 3. 3
  Chain seks. Danne en slip knute rundt kroken, vikle garnet rundt kroken, og trekk den gjennom løkken i knute - dette er en luftmaske. Nå er garn som du trukket gjennom er pakket rundt kroken, og du kan trekke en annen sløyfe gjennom det, gjør en andre luftmaske. Pass på å la det være minst 4 inches av garn i begynnelsen i tilfelle det er nødvendig senere.
 4. 4
  Kjedemaske i første kjeden (for å danne en ring). Trekk en ny sløyfe gjennom løkken som allerede finnes på kroken, så vel som gjennom luftmaske.
 5. 5
  Kjede tre (tilsvarer en dobbel hekle sting).
 6. 6
  Gjør to doble hekle inn i midten av ringen.
 7. 7
  Kjede to deretter lage tre doble hekle inn i midten av ringen. Gjør dette tre ganger, for totalt fire grupper på 3 fm (fastmaske).
 8. 8
  Slip sting inn i toppen av de tre kjeden for å fullføre den runde.
 9. 9
  Legg til en ny farge for den neste raden hvis du vil, bare begynne å hekle med den nye fargen i alle lm-sp (kjeden plass).
 10. 10
  Kjede tre (en tilsvarende en første doble hekle).
 11. 11
  gjøre tre doble (men ikke glem at i første sett, er det første fm virkelig en lm-3), kjetting to, og tre mer dobbel. Dette begynner å lage torget.
 12. 12
  Kjede ene til den neste hjørne, og gjenta. Har alle fire hjørner, og deretter skli sting til toppen av lm-3 i første sving for å fullføre runden. Hvert hjørne skal ha to sett med tre staver, hver atskilt med en luftmaske.
 13. 13
  Endre farger på nytt hvis du vil.
 14. 14
  Dobbel hekle to bunter av tre (atskilt med to luftmasker) i hvert hjørne... Men bare en haug med tre fm i hver "flat side" 1 lm-plass fra her på ut.
 15. 15
  Fortsette så mange runder som du vil. Det antall side mellomrom vil fortsette å øke. Du kan lage en potholder ved å støtte din firkant med solid duk, en dekorativ brikke med en tynnere garn, eller enda en baby teppe. Du kan lage en afghaner ved enten å lage en stor firkant eller ved å feste en rekke små rutene sammen. (De kan festes ved å sy eller ved å hekle sammen med kjedemaske eller fastmaske.)
 16. 16
  Ferdige.

Tips

 • Ved hjelp av en større nål / krok og tykkere ull, gjør et større prosjekt raskere.
 • Gå sakte, slik at du kan forebygge feil, og noen få sting sjekke for å være sikker på at er det er stilt opp riktig.
 • Bestemorruter kan også gjøre store skjerf når sydd på rad - et prosjekt som krever færre ruter enn et teppe.
 • Når starter og slutter vekslende farger, alltid sørge for at endene er sikre, gjemt i, og skjult. Du kan gjøre dette ved å hekle dine endene inn på torget, eller ved å veve dem inn senere med en nål. Gjør det nøye og sørg for å forlate lange nok ender, så det er ingenting verre enn å avslutte et teppe og ha det komme fra hverandre, på grunn av ikke sikre endene og sentre. Men ikke bruk knop, som føler hardt og humpete i ditt arbeid og er ikke like sikker som disse andre metoder.
 • Hvis du lager en potholder, sørg for å bruke bomull eller ull garn, ikke akryl. Akryl vil smelte med varme.
 • Mørkere garn ofte gjør det vanskeligere å telle masker. Prøv en lysere garn for ditt første forsøk.
 • Prøv vekslende garnet farger, slå etter å ha fullført en rad eller to.
 • Alternativ metode, dc'ing i hver loop, ikke i hullene.

Advarsler

 • Britiske masker og europeiske masker har forskjellige navn for samme maske, så sørg for å holde et øye med hvor et mønster kommer fra.

Ting du trenger

 • Heklenål - uansett størrelse, men størrelsen H brukes vanligvis for kamgarn vekt garn.
 • Bruk en større krok for klumpete vekt garn (bruk forslag på garn etiketten).
 • Garn - Red Heart er et godt navn merkevare for nybegynnere som det er billig, god kvalitet og lett tilgjengelig.